Резултати од екстерни матурски испити

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Пред малку на вести слушнав дека најдобри резултати втора година по ред имаат учениците од Корчагин. Бре што ти е школо:)
Најлоши од Тетово некои таленти.
Браво за Корчагинците, берикетна и догодина да ни биде матурата :smir:

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
Кога сме кај резултатите, јас уште ги немам видено со свои очи. Тогаш кога беа истакнати во школо бев на одмор и само ми ги кажаа. Сеа више ги нема стаено, толку беше...После пробував да ги отворам на matura.gov.mk ама соопштува само податоците не се пронајдени. Им пишав дури и мејл да проверат да не има некоја грешка во името, презимето ама ништо. Ни трага ни глас....
Сеа ќе ги видам дури на 13, кога ке ги земаме дипломите:smir:

--ТИГАР--

Фино :)
Член од
3 октомври 2009
Мислења
175
Поени од реакции
3
Дали има тука некој што знае за Мехатроника (има големо познавање)?

Член од
17 јули 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
decki jas imav 95.79 poeni makedonski i imav 4ka mozno li e toa ili ima nekoja greska?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
decki jas imav 95.79 poeni makedonski i imav 4ka mozno li e toa ili ima nekoja greska?
Ова не е нормално, другите колку треба да имаат за 5, 200% ?! Каде заврши, да не си од Корчагин :)
Ај прво прочитајте ми го објаснувањето за перцентилите во темата за матура па мавајте си ја главата од земја зошто не сте научиле доволно за 5ка.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?49954-Матура&p=3671201&highlight=#post3671201

Член од
17 јули 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
ne vo red e jas znam deka ova ne se poeni deka se procenti i toa kolku procenti se poslabi maturantite vo mak. megutoa sepak nenormalno malku greski imav a sepak neamam 5ka sto znaci deka od nas se bara i ona nevozmoznoto ... ne deka e nevozmozno no sepak treba mnogu golema koncenrtacija za da ne napravis greski vo 4 saata pisuvanje na maturata sto spored mene e na nekoj nacin to tortura... a inaku zavrsiv vo dobri daskalov kavadarci

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
ne vo red e jas znam deka ova ne se poeni deka se procenti i toa kolku procenti se poslabi maturantite vo mak. megutoa sepak nenormalno malku greski imav a sepak neamam 5ka sto znaci deka od nas se bara i ona nevozmoznoto ... ne deka e nevozmozno no sepak treba mnogu golema koncenrtacija za da ne napravis greski vo 4 saata pisuvanje na maturata sto spored mene e na nekoj nacin to tortura... a inaku zavrsiv vo dobri daskalov kavadarci
Еве јас ќе те демантирам, не се бара од нас невозможно, тестот не беше тежок, со исклучок на Болен дојчин. Јас имав само четири грешки од кои сите четири ми беа таму, а ете имам петка. И четири саати се сосема доволно за да се реши тестот, дури и многу. Јас напишав и едно време седев се досадував така и на крај излегов у 15 до еден, значи пола саат порано, зашто почна во 9 и 15. Единствено можам да кажам дека англиски тестот беше малку по тежок, во што верувам дека многу ќе се сложат со мене, ама не беше нерешлив, кога има толку петки, и критериумите на оценување воопшто не се строги, како што велеа сите, дури и мислам дека биле попустливи во оценувањето (мислам на делот пишување, зашто прашањата на заокружување одат на оптички читач)

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
да
англиски беше тежок тестот ама пак затоа многу е попуштено оценувањето

Член од
17 јули 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
Еве јас ќе те демантирам, не се бара од нас невозможно, тестот не беше тежок, со исклучок на Болен дојчин. Јас имав само четири грешки од кои сите четири ми беа таму, а ете имам петка. И четири саати се сосема доволно за да се реши тестот, дури и многу. Јас напишав и едно време седев се досадував така и на крај излегов у 15 до еден, значи пола саат порано, зашто почна во 9 и 15. Единствено можам да кажам дека англиски тестот беше малку по тежок, во што верувам дека многу ќе се сложат со мене, ама не беше нерешлив, кога има толку петки, и критериумите на оценување воопшто не се строги, како што велеа сите, дури и мислам дека биле попустливи во оценувањето (мислам на делот пишување, зашто прашањата на заокружување одат на оптички читач)
okey mozebi, megutoa jas koga stanav od testot po makedonski po pisuvanje celi 4 h so polna koncentracija ne mozev da ja najdam vratata za da izlezam :toe: :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ок, немаат сите концентрација како тебе, ама затоа и немаат 5ки како тебе и крај.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
okey mozebi, megutoa jas koga stanav od testot po makedonski po pisuvanje celi 4 h so polna koncentracija ne mozev da ja najdam vratata za da izlezam :toe: :icon_lol:
Хехе ептен озбилно си ја сфатила работата, и јас ја сфатив така ама на тестот отидов ептен изрелаксирано и не се замарав си викав што биде нека биде, само без нервоза и паника и се ќе биде океј. Па и четворка не е слаб резултат, тоа е одма до петката, на секој може да му се случи да напраи грешка од невнимание

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Пред малку на вести слушнав дека најдобри резултати втора година по ред имаат учениците од Корчагин. Бре што ти е школо:)
Најлоши од Тетово некои таленти.
тија таленти незнаат ни кај им е школото! најсериозно, не ни идат у школо! колку ради реда, таму ако ги завршиш сите 4 години без да паднеш си ученик на генерација:)! тешка работа е текстилното наше! Иначе гимназијата у тетово би имала многу подобар просек коај би се гледале само македонците! Имаме обрано награди по речиси секој предмет. само во нашиот клас годинава просек беше 4.76.... и баш една професорка викаше дека броеле нешто просек лани и им испаднало да бидеме трети во македонија... али нвм тоа секако никој не го гледа, важно е индивидуалното :)

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Dobro od kolku bese 5kata angliski od 85 aaaa? au jas imav 84,84:S

Kajgana Shop

На врв Bottom