Резултати од екстерни матурски испити

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Другар ми падна математика, па ги бара тестовите.(ама не овие шо се објавени на матура.гов.мк) Ако ги има некој нека пиши ПП.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.387
Поени од реакции
9.672
pa istite testovi se i na stranata i sto gi polagavme.kakvi testovi bara drugar ti?

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Па ми вика као демек за тие шо паднале нови имало... Њтф кој че ти мисли нови тестови :toe:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.387
Поени од реакции
9.672
pa sekako deka ke bidat novi za vo avgust za matematika osnovno nivo.kako sto znam napredno nivo site se polozeni,pa samo za osnovno ke pravat testovi.a tie testovi ne znam dali moze i kaj moze da gi najdis :baeh:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Не се положени сите за напредно.Од три души од кај мене, само другарка ми падна на напредно, идиоти.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Има некој критериум за прифаќање на приговорите? Или зависи како му е расположено "таквото" на некој вработен во министерството или кој и да е одговорен за матурата?

EDIT: Дебилни работи. Ова плус се што е поврзано со веронауката е најголемата глупост на владава... Јес, и јас да кажам оти имат направено глупости.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Mи го одбија приговорот.Ццц, само пари да се земело.Ах!

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
И мене ми го одбија приговорот...Врз која основа ги прифаќаат или одбиваат не знам а и искрено не ни сакам да знам.Од моја генерација (500 и нешто ученици), само 10 луѓе поднесоа приговор-еден прифатен и тоа на девојката и фалеа 0,20 перцентили за 5...останатите шипинки.
Се за пари.Минтата година имаше бар некаков баланс.Имаше и доста прифатени-годинава се гледа дека и тестаторите ги погодило економската криза па ајде по 1400 од секој.Абе и они треба да отидат на одмор зарем не?:nenene:

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
мојот приговор ( македонски ) е прифатен и од 76.9 рипнав на 82.72... не многу али ок е :D

Во гимназијата во струмица има прифатено 3 од 10 или 11 така нешто

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Ако прочитат сега Новинарка дека ти е прифатен приговорот, ќе ти пуштит репутација дека имаш врски (ако веќе не го имат сторено тоа).:tapp:

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Ми го прифатија приговорот. Од 93.52 на 98.62 мамето нивно. А зошто не отидовте на увид вие што сте одбиени? Никогаш не се знае, башка помирна да ви е душата, друго е кога ќе го видите тестот со свои очи.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Ми го прифатија приговорот. Од 93.52 на 98.62 мамето нивно. А зошто не отидовте на увид вие што сте одбиени? Никогаш не се знае, башка помирна да ви е душата, друго е кога ќе го видите тестот со свои очи.
Браво Јоки :helou:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Пред малку на вести слушнав дека најдобри резултати втора година по ред имаат учениците од Корчагин. Бре што ти е школо:)
Најлоши од Тетово некои таленти.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Катастрофални резултати од екстерните тестови од државната матура

Шест средни училишта во државава со просечна оценка помала од двојка практично паднаа на државната матура. Најслаби резултати покажале средношколците од тетовското училиште Гоце Стојчевски со 1, 49. Кај 39 училишта просечната оценка е помеѓу двојка и тројка, а дури 44 имаат просек од единица до двојка. Од 92 средни училишта само три имаат просечна оцена 4. На прво место е скопската гимназија „Раде Јовчески Корчагин“ со оценка 4, 12. Од Министерството за образование причината за слабите резултати ја гледаат во нереалното оценување на учениците. За да се подобри просекот министерот Тодоров вели дека мора да се направат целосни реформи во образованието.

Овие бројки не треба да претставуваат само статистика, треба да ни покажат што треба да направиме и во која насока да се движиме. Не смее пропорцијата на најслаби училишта да биде поголема од пропорцијата на појаки училишта, ги прокоментира резултатите од екстерната матура, ресорниот министер Никола Тодоров

Директорот на најслабото средно училиште Гоце Стојчевски од Тетово очекувал дека неговите ученици ќе потфрлат на тестовите. Според Абаз Абази ваквите резултати се должат на уписната политика на Министерството за образование.

- Тоа според мене се должи на уписната политика на Министерството за образование во последните 5-6 години, каде најдобрите ученици се запишуваат во гимназиите, медицинските и економските училишта, а кај нас се определуваат тие што сакаат да завршат средно образование и да се вработат - вели Абаз Абази директор на СТОУ „Гоце Стојчевски“ од Тетово.

Инаку МОН денеска прослави 65 години од своето постоење. По тој повод ќе се промовира монографија од три дела. Првиот дел е за историскиот развој на МОН, вториот ќе биде со биографиите на сите досегашни министри, а третиот содржи листа на оригинални документи.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=41&egId=16&eventId=51897

Kajgana Shop

На врв Bottom