Ok, otstapkite nasi mozat podocna da se ponistat so referendum. Nikoj nema da ne izbrka od nato i eu.
Me sledis ?
Следам, ама мислиш не го знаат тоа ахајците??
Затоа е битката, не е името, туку ако ние еднашп се откажеме од потеклото, традицијата, историјата, џабе е да се викаме Македонија и Македонци.
Важно е да се зачува континуитетот со Самоила, Александро, со Филип, Аминта. Ти текнува.
Тука лежи зајакот.
Колкупати да речам не е во името, туку е во личната карта, изводот од матично (читај-историја, традиција, култура, континуитет, јазик, потекло....)!
А досегашните јунаци тоа не го читаа како што треба.
Оти да, никој не може да не набрка ако направиме отстатка за името и потоа ретерираме од тоа , како полноправни членки. Никој.
Затоа и се исцрпни преговорите, од наша страна неозбилен пристап, од гејладска преозбилен.
Но, ако во отстапките влегува дел кој негира поврзаност на македонците од ситоријата со сегашниве македонци, ако има дисконтинуитет во историјата, културата итн... џабе колку и да скокаме отпосле, џабе.
П.С. Ама полесно е некој слепо да верува на фиречиња и да ме квалифкикува како предавник мене и сличните на мене, затоа што не го сакам/е Гвујо, како нивни бидејќи не сум негов, како комуњара бидејќи не сум слеп послушник на Гвујо, како што не бев ни на Љубчо, а не ни на Бранко, Бучко, Радмила и тн. отколку да послуша, прочита, узнае и осознае.
јебига.
Македонски синдром.
П.П.С. Пред некојд ен се чув со тактко ми. Ми вели му дале специјална диплома, награда и пофалница за работата која ја извршува, му ја врачил шефот на државата. А во МК не може да работи ни како продавач во гранапче.
за оние кои не знаат моментално работи на проект чиј буџет е под негова директна контрола и изнесува скоро двојно повеќе од вкупниот збир директни странски инвестиции во Македонија од 2006 до ден денешен.
П.П.П.С. Барав виза за едно место. Се зачудија зошто барам воопшто виза, а уште повеќе по регуларен пат кога сум им бил почесен градоначалник на нивниот главнен град и специјален граѓанин?!! А дома, во МК, ќе ме избркаат од работа уште малку. Ме обвинија дека сум имал споствен ум и сум го користел место слепо да верувам на лидерчиња.
До тогаш Македонија нема каде да мрдне освен надолу. Додека тие и таквите состојби не се променат.