Резултати од Избори 2008

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јуни 2005
Мислења
211
Поени од реакции
23
ne mi e jasno toa polnenje kutii nekako logikata e od nekoj drug vek , kako e toa ke vlezat so ak47 ke stavat 5-6 stotini livcinja i posle ocekuvaat toa nekoj da go broi kako validno??? pa ni vo parodii toa go nema , (vi ja preporacuvam belgradskata drama "Za shaku glasova" vestern na politicki nacin ako se sekava nekoj na filmot za shaku dolara

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ќе видиме.

На мака се познаваат јунаците.

А сега сме во голема мака.

П.С. од Св. Павле навака на Македонија и е темно, мрачно, тешко, црно и горко.

Колку за потсетување.

Да сме живи, ние, македонците, па ќе видиме. Битката продолжува.

Интел - Ни референдум не е трајно, ништо не е вечно.

И референдум се поништува со друг.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Press release

Violence in parts of the country tarnishes parliamentary elections, observers in Skopje say

Print version
SKOPJE, 2 June 2008 - Key international standards were not met in yesterday's elections, as organized attempts to violently disrupt the electoral process in parts of the ethnic Albanian areas made it impossible for voters in many places to freely express their will, said the international election observation mission for the parliamentary elections in the former Yugoslav Republic of Macedonia in a statement released today.
The observers noted that while the elections were well administered procedurally, the law was only enforced selectively and the authorities failed to prevent violence and intimidation in ethnically Albanian areas. On election day, one person was killed and several injured. Voting and counting was marred by numerous serious irregularities, in particular in parts of the ethnic Albanian areas, including cases of intimidation, unrest, ballot box stuffing, and tampering with results. Few incidents and irregularities were reported in the rest of the country.
Political parties were permitted to campaign freely throughout most of the country, and voters were offered a variety of choices during a vigorously fought election campaign. However, the largest opposition party had its campaign manipulated through the activities of a party with similarly named candidates. The media generally enabled voters to make an informed choice, although public broadcasters showed bias in favour of the governing parties.
"Violence and attempts to manipulate the campaign sadly cast a shadow over otherwise well-run elections that gave most voters a real choice between an array of political forces. The violence we noted in ethnic Albanian areas is an unacceptable breach of peace and peoples' democratic rights," said OSCE PA Vice President Pia Christmas-Moller, Special Co-ordinator of the OSCE short-term observers.
"While technically the elections were well organized in the greater part of the country, it is most unfortunate that a sizable proportion of the electorate was deprived of the right to express its will in these elections due to the irresponsible, violent and destructive actions of activists of the two major Albanian parties. Such actions are not conducive to the democratic process and the integration of this country in European and transatlantic structures," said Mevlut Cavusoglu, Head of the PACE delegation.
"We were concerned from the outset that these elections could be marred by violence in some areas. Unfortunately, the lack of response to the numerous violations reported during the campaign did little to prevent the serious incidents of violence that took place on election day. The OSCE will monitor whether the authorities seriously address the violations and take remedial steps, and we will observe reruns," said Ambassador Robert Barry, Head of the OSCE/ODIHR long-term election observation mission.
The international election observation mission is a joint undertaking of the OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights, the OSCE Parliamentary Assembly and the Parliamentary Assembly of the Council of Europe.
The full statement is available here:
http://www.osce.org/documents/odihr/2008/06/31445_en.pdf
For further information contact:
Jens-Hagen Eschenbaecher, OSCE/ODIHR, +389 (0) 72 651653 or +48 603 683 122, jens.eschenbaecher@odihr.pl
Andreas Baker, OSCE PA, mobile: +45 60108030, andreas.baker@oscepa.dk
Vladimir Dronov, PACE, mobile: +33 663493792, vladimir.dronov@coe.int

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Требаше ВМРО да го кандидира Митком Впрачето или некој сличен, место Амди, за да имаме македонец од власта, кој ќе крека исто како и овие дебилијановците. А сега за жал циганон Амди ќе треба да ја брани честа во парламент.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Интел - Ни референдум не е трајно, ништо не е вечно.

И референдум се поништува со друг.
Ok, otstapkite nasi mozat podocna da se ponistat so referendum. Nikoj nema da ne izbrka od nato i eu.
Me sledis ?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Требаше ВМРО да го кандидира Митком Впрачето или некој сличен, место Амди, за да имаме македонец од власта, кој ќе крека исто како и овие дебилијановците. А сега за жал циганон Амди ќе треба да ја брани честа во парламент.
Мојот професор Цветко Грозданов е докажан емотивец во парламент :)
Ако не ни оди во министри*, ќе воведува ред.

*Бидејќи Трајко В. е веќе печен за горе :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ok, otstapkite nasi mozat podocna da se ponistat so referendum. Nikoj nema da ne izbrka od nato i eu.
Me sledis ?

Следам, ама мислиш не го знаат тоа ахајците??

Затоа е битката, не е името, туку ако ние еднашп се откажеме од потеклото, традицијата, историјата, џабе е да се викаме Македонија и Македонци.

Важно е да се зачува континуитетот со Самоила, Александро, со Филип, Аминта. Ти текнува.

Тука лежи зајакот.

Колкупати да речам не е во името, туку е во личната карта, изводот од матично (читај-историја, традиција, култура, континуитет, јазик, потекло....)!

А досегашните јунаци тоа не го читаа како што треба.

Оти да, никој не може да не набрка ако направиме отстатка за името и потоа ретерираме од тоа , како полноправни членки. Никој.
Затоа и се исцрпни преговорите, од наша страна неозбилен пристап, од гејладска преозбилен.
Но, ако во отстапките влегува дел кој негира поврзаност на македонците од ситоријата со сегашниве македонци, ако има дисконтинуитет во историјата, културата итн... џабе колку и да скокаме отпосле, џабе.

П.С. Ама полесно е некој слепо да верува на фиречиња и да ме квалифкикува како предавник мене и сличните на мене, затоа што не го сакам/е Гвујо, како нивни бидејќи не сум негов, како комуњара бидејќи не сум слеп послушник на Гвујо, како што не бев ни на Љубчо, а не ни на Бранко, Бучко, Радмила и тн. отколку да послуша, прочита, узнае и осознае.
јебига.

Македонски синдром.

П.П.С. Пред некојд ен се чув со тактко ми. Ми вели му дале специјална диплома, награда и пофалница за работата која ја извршува, му ја врачил шефот на државата. А во МК не може да работи ни како продавач во гранапче.
за оние кои не знаат моментално работи на проект чиј буџет е под негова директна контрола и изнесува скоро двојно повеќе од вкупниот збир директни странски инвестиции во Македонија од 2006 до ден денешен.

П.П.П.С. Барав виза за едно место. Се зачудија зошто барам воопшто виза, а уште повеќе по регуларен пат кога сум им бил почесен градоначалник на нивниот главнен град и специјален граѓанин?!! А дома, во МК, ќе ме избркаат од работа уште малку. Ме обвинија дека сум имал споствен ум и сум го користел место слепо да верувам на лидерчиња.

До тогаш Македонија нема каде да мрдне освен надолу. Додека тие и таквите состојби не се променат.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Zaev ke se povlece izgleda i sledstveno na toa Emilijan ke dobie pratenicko mesto
шо такА , шо биднА, не му се ареса нешо?

Заев остава слика која не е баш позитивна кај мене, меѓутоа таа слика е ДАЛЕКУУУУУ помалку негативна од онаа која ја остава дебилијан станковичи.

дебилијан ни ДЕБИЛ ДЕБИЛКОСКИ да се вика, нема ни приближно да се искажи неговата дебилност.

изрод, а уз то могуќе да има неку фезу у београду...

кај се раѓат такви дебили, шубав ќе ни беше свето без ниф...

ет гарфилд:

Следам, ама мислиш не го знаат тоа ахајците??

Затоа е битката, не е името, туку ако ние еднашп се откажеме од потеклото, традицијата, историјата, џабе е да се викаме Македонија и Македонци.

Важно е да се зачува континуитетот со Самоила, Александро, со Филип, Аминта. Ти текнува.

Тука лежи зајакот.

Колкупати да речам не е во името, туку е во личната карта, изводот од матично (читај-историја, традиција, култура, континуитет, јазик, потекло....)!
ти со сиот ум земаш на интел да му објаснуваш то, после миљарда страни напишани на форумов?

дека се работи за НАЈБОГАТИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, Беломорскиот?

дека Атина без Егејска Македонија е НИШТО, никаква важност политички, а минимална важност историски има?

дека ЕУ и Нато се само еден Филм, инструмент за изнудување одстапки од нас, тие шо сакаме да го видиме и живееме филмот?

ама не, интел и абц шо убо ќе се офајдеа ако не примеа во еу и нјато...

интел можеби ќе еволуираше во Compaq или Apple-Mac , а абц ќе беше сигурно министер за нуклеарна енергија , глупост и шизофренија...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
шо такА , шо биднА, не му се ареса нешо?

Заев остава слика која не е баш позитивна кај мене, меѓутоа таа слика е ДАЛЕКУУУУУ помалку негативна од онаа која ја остава дебилијан станковичи.

дебилијан ни ДЕБИЛ ДЕБИЛКОСКИ да се вика, нема ни приближно да се искажи неговата дебилност.

изрод, а уз то могуќе да има неку фезу у београду...

кај се раѓат такви дебили, шубав ќе ни беше свето без ниф...
Логиката на Заев, според мене:

Ако не сум министер или вицепремиер, ќе си останам градоначалник и ќе молам бога догодина пак да ме изгласа мојата Струмица.

Предлог- кампањата нека му оди со мотото: Пиперка - со европски шмек!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Eheeeeee sto e be ova, vic?!
Druze daj vrati se od toa zapadot, izgleda so tek na vreme zaboravas deka nie ziveeme vo Makedonija, i sto znaci toa.
Кварк, јас многу добро знам што значи и како се живее и како се функционира во Македонија, но затоа сега знам и од искуство дека мора тоа да се промени ако сакаме да тргнеме напред, затоа и го кажувам ова, бидејќи некој мора да го направи првиот чекор, а во даденава ситуација тоа терба да го направат албанците кои не политички определени ниту за ДПА ниту за ДУИ.
И тоа не е за мерак на македонците туку ради сите во државата, бидејќи сите ќе напредуваат, нема пооделно напредување или назадување.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Дрим факинг тим....
Шема,плачкото марули,дебилијан...сето тоа зачинето со урлањето на Дамбо и сензуалниот глас на Розето...:nesvest:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.324
Dosega sekogas koga gubele Dpmne placele kako picici deka ne e regularno i sekogas slavele i porazi kako vcera DPA.
Nikogas nema da postignete uspeh na izbori kako sto ima postignuvano SDSM. Koga kje osvoite 600.000 glasa javete se.
Добар си да знаеш ...Кога беше тоа 62 у Берлин?....Гледам ти си тој кој плаче денес а јас се смеам на твојте глупи изјави...Што се вракаш у минатото гледај во иднината што ќе биде, сеа и Бранко ке се посере нема веќе бунење ке лета како одма ако покрене бунт...

F

FilipMacedon

Гостин
Татковинска Македонска Организација за Радикална Обнова - Вардар Егеј Пирин (ТМОРО-ВЕП) од 98,49% прегледани гласачки места добила 4.304 гласови! Добро е, добро е! На следни избори подобро!

Со визијата на Александар и Филип Македонски до вистинската, природна, национална и богата држава МАКЕДОНИЈА!!!

:):):):):):):):)
Добро е.Освоија повеќе отколку очекував.Браво за нив

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Кварк, јас многу добро знам што значи и како се живее и како се функционира во Македонија, но затоа сега знам и од искуство дека мора тоа да се промени ако сакаме да тргнеме напред, затоа и го кажувам ова, бидејќи некој мора да го направи првиот чекор, а во даденава ситуација тоа терба да го направат албанците кои не политички определени ниту за ДПА ниту за ДУИ.
И тоа не е за мерак на македонците туку ради сите во државата, бидејќи сите ќе напредуваат, нема пооделно напредување или назадување.
Potpolno te sfakam Baci i potpolno se slozuvam. No sepak vo nitu eden slucaj ne bi mozel da bidam toa jas, ne vo ovoj moment, ne za toa sto ne sakam, no zatoa sto uste pri izlez od mojata zgrada ke bidam opkolen od edno 30-tina " alfi " so nekoi pomosni helikopteri i hermelini ko da sum glaven organizator na svercot na drogata od Afganistan do Anglija..... i bez toa i taka taka sekoja vecer ma zastanuvaat......a ja sam za zal ne mozam da se sprotivstavam na toa.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom