Резултати од Избори 2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Што сега по повод името и презимето за НАТО и ЕУ???

Мене тоа ме интересира!

Што планира фирерчето да сотир по тоа прашање.

1.Категорично да одбие секакви разговори и да се повлече од времената како што најавуваше попмезно или
2. ќе преговара за на крај да се оскире зад килав референдум и да проба да се испере од одговорноста зад народот или
3. ќе ги предаде името без поговор како што е договорено одамна

???

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Spored Ogledalo se 60.

6 vamu 6 tamu nesto ukradeno nesto dopolneto, ako ne povekje plus 10 mesta za dpmne ili minus 10 za sdsm.'
Ama nema veze. Podobro e vaka. Nema kocenje nema alibi.

Jok, najubedliva e na SDSM 94, nad 80 pratenici.
intel na nivo na cela drzava napisav za sdpm e 6000 i nesto, so i site da bile za sdsm ne bi mozelo vo nikoj slucaj da e +/- 10 mesta

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Инаку за дардан и кварк еве што кажуваа од МОСТ каде се било нерегуларно:

На сите овие изборни места мора да се повтори гласањето. А ако имате докази и з други гласачки места слободно пријавете ги мора да се спроведе секаде повторно гласање каде имало заплашувања и прекршување на изборниот процес.
Eheeeeee sto e be ova, vic?!
Druze daj vrati se od toa zapadot, izgleda so tek na vreme zaboravas deka nie ziveeme vo Makedonija, i sto znaci toa.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708

Мене тоа ме интересира!

1.Категорично да одбие секакви разговори и да се повлече од времената како што најавуваше попмезно или
2. ќе преговара за на крај да се оскире зад килав референдум и да проба да се испере од одговорноста зад народот или

???
vtoroto..ako si stoi na zborot ..ako ne ..narodot ke go kazni 2012 :pos:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174

Мене тоа ме интересира!

???
mislam pod 2 ama poinaku formulirano.....kolektivno resavanje i kolektivna odgovornost preku referendum....ova se razbira e moe mislenje

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156

Мене тоа ме интересира!

???
Garfield se nekako mislam deka ova ke da e odgovorot

Deneska sfativ i se ubediv vo toa sto dolgo vreme go mislev. Gruevski e najglup, naj tapa i naj politicki naiven politicar. Se sopna na istata stapica na koja sto se sopna i negoviot mentor pred desetina godini, a im ja spremase neprikosnoveniot vladatel na makedonskata politicka scena, edniot i edinstven, liceto BRANKO CRVENKOVSKI.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Добро Дивајн, не почнувај дискусија за после да се повлечеш ко да те навредил некој со своето мислење.

Еве ти во пракса она на кое целам:

Сите ни ги поставуваат мирните и регуларни избори како 9 критериум, како must be доколку сакаме позитивна оценка за евентуален влез во НАТО или ЕУ.

Албанците пак, велат дека тие не сакаат да живеат во Македонија која е надвор од тие структури, каде што еве Албанија веќе влезе делумно а Косово е протектрат со гаранции од истите.
Алудираат на “федерализација“, на делење на земјава поради таа причина.

Македонците исто така сакаат да бидат дел НАТО и ЕУ и прават се што е потребно и повеќе за го остварат тој стремеж.

Наместо истото да го прават Албанците, тие се факторот кој ги спречува двете заедници да добијат она за кое се залагаат.

Е,сега во што е иронијата.

Што Албанците, а и дел од СДС, се спремни цената за влез во НАТО и ЕУ да ја платат Македонците откажувајќи се од името и идентетот,јазикот итн.

И тоа да биде нашиот тикет.

Зашто ние Македонците да го плаќаме цехот, за некој кој нема ни грам разбирање?
Она за кое зборев, го потенцираше и Дорис Пак:

На Албанците, како што наведува, едноставно мора да им се каже дека тие придонесуваат за Македонија да не напредува.

- Со Охридскиот договор им е обезбеден добар третман - да бидат прифатени во сите области во министерствата, во управата..., ставени се во рамноправна положба со сите граѓани. Ако Охридскиот договор биде спроведен нивната положба во Македонија ќе биде толку добра како што веројатно не е никаде во другите подрачја населени со Албанци. Поради тоа би можеле да бидат задоволни со ситуацијата и вистински да се потрудат Охридскиот договор да се спроведе и во Парламентот.

Партијата на премиерот Никола Груевски освови повеќе од половината места во Парламентот, но со тоа, како што посочува, „се уште не ја победи и политичката состојба во Македонија оти ќе мора во владата да земе една од двете партии на Албанците за да се погрижи меѓуетничката клима во земјата да не се влоши“. Проблем, според неа, е тоа што ривалските албански партии со своето однесување го отежнуваат животот на целата земја.

- ДУИ не може да сфати дека иако има повеќе пратенички места од ДПА веројатно повторно нема да се најде во Владата. На партијата која победила на изборите не може да и се пропише која од албанските партии ќе ја земе како парднер. Тоа покажува дека кај албанската страна недостасува сфаќање за демократијата, дека победникот може да си избере коалициски партнер ако воопшто има потреба од тоа, истакнува германската европратеничка.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ќе видиме, мене ми се сере од сегашниве политички дрвикуревци.

Од сите бои.

Едни исти се.

И сеуште никој од нив не ме демантирал во моите квалификации и оценки за нив. Особено не со дела.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
да, со исклучок на изборите 1994 кои Вмро ги бојкотираше, кои не се релевантни за споредба од таа причина.
Dosega sekogas koga gubele Dpmne placele kako picici deka ne e regularno i sekogas slavele i porazi kako vcera DPA.
Nikogas nema da postignete uspeh na izbori kako sto ima postignuvano SDSM. Koga kje osvoite 600.000 glasa javete se.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Красниќи:Изборите во Македонија треба да се поништат

Приштина /02/06/ 14:45

Претседателот на Собранието на Косово Јакуп Красниќи денеска во Приштина оцени дека изборите во Македонија не биле слободни и дека треба да бидат прогласени за неважечки.

„Убедени сме дека изборите во голема мера заслужуваат да бидат прогласени за неважечки затоа што парамилитарци облечени во униформи го злоупотребувале гласањето и ги полнеле гласачките кутии со незаконски гласови“, рече Красниќи.

Според него, одговорноста за нерегуларностите во изборната постапка паѓа на актуелната власт.

Красниќи рече дека прашањето на Албанците во Македонија не може да го реши сегашната коалиција, која во себе има „антиалбански ноти“

Ajde njatofili kosovo da priznavame..:pos2:

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Dosega sekogas koga gubele Dpmne placele kako picici deka ne e regularno i sekogas slavele i porazi kako vcera DPA.
Nikogas nema da postignete uspeh na izbori kako sto ima postignuvano SDSM. Koga kje osvoite 600.000 glasa javete se.
ЛОЛ ВМРО не учествуваше на тие избори дрвена главо!!!!

Дали боли интел? Дали печи поразот? ха ха ха ха

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
dobro be intel sega kako pijan za bandera si zapnat, neli 94 koga sdsm zede preku 80 vmro bojkotirase izbori...pametov do tolku me sluzi, baska toa bese mnozinski sitem....slucajno sega da bese mnozinski sitem sdsm ke imase 1 pratenik zaev od strumica i za kumanovo ne znam moz i tamo

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18

Мене тоа ме интересира!

???
Referendum e trajno resenie. Nikoj i nikogas nema da moze da go pobie. Zatoa e mnogu glupavo ili pak moze dobro smisleno da se odi na referendum.
Neka donesat politicarite odluka. Grujo i Brane.
Posle nekoe vreme(3-4 god) ako e toa loso resenie za nas, a vekje sme clenki na Nato i EU, moze da se raspise referendum na koj graganite kje se izjasnast sprotivno na odlukata za nekoe si uslovno izmeneto ime kako RM-skopje ili sto znam.

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Referendum e trajno resenie. Nikoj i nikogas nema da moze da go pobie. Zatoa e mnogu glupavo ili pak moze dobro smisleno da se odi na referendum.
Neka donesat politicarite odluka. Grujo i Brane.
Posle nekoe vreme(3-4 god) ako e toa loso resenie za nas, a vekje sme clenki na Nato i EU, moze da se raspise referendum na koj graganite kje se izjasnast sprotivno na odlukata za nekoe si uslovno izmeneto ime kako RM-skopje ili sto znam.
Тоа вие сакате политичарите да одлучат.....комуњари едни! епа РЕФЕРЕНДУМ ЌЕ ИМА!

Вие не сте веќе никаков фактор, а не е и лицето бц со 5% рејтинг......и он ќе отиде у историјата за една година како вие сега. Ајт. :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom