Чекај сега ти си за воведување на редовна воена обврска ради бранење на домовината од евентуален агресор или војската како механизам кој ќе ти помогне да го утврдиш својот полов идентитет?(болт) сооооу симптоматик
и многу не си во право за последната реченица :nenene: знаеш дека во Норвешка и Финска е задолжителна? земјите со највисок стандард
1. треба да јадеш за да живееш а не да живееш за да јадеш
2.многу малодушно
3.уште повеќе малодушно
4.никој не се раѓа дисциплиниран, секој се воспитува или превоспитува
5.не е точно, војската те учи да бидеш војник а ти сам треба да се научиш да бидеш човек, шо без навреда засега не ти успеало
6.син на мајка
колку и да имаш, жално, сочувство за твоите родители
--- надополнето ---
се одржава во форма
Хм, кога тогаш мислам дека неможеш Најдоцна на 26/27 години можеш да служиш. Барем јас така мислам :smir:Многу лиглиња у последно време во поновиве генерации,особено тие родени после 90 година.И сега има доброволци,јас ќе отидев за малце меѓутоа се вработив и ништо не испадна сега за сега.Ама ќе отслужам кога тогаш.
Jaс ќе си го пазам мојот,ти гледај си го својот.Пикањето нос секаде не е убаво,особено ако не ти се допаѓа мојата миризба.Само пази некој ден да не ти се сруши универзумот твој...
подобро да ја чуваат добор обучени професионални војници наша држава кои во секое време ќе можат да интервенираат отколку регрути насекаде во Свет најценета армија е професионалната армијаХм, кога тогаш мислам дека неможеш Најдоцна на 26/27 години можеш да служиш. Барем јас така мислам :smir:
1.Јас уживам во храната.За мене храната е повеќе од гориво.(болт) сооооу симптоматик
и многу не си во право за последната реченица :nenene: знаеш дека во Норвешка и Финска е задолжителна? земјите со највисок стандард
1. треба да јадеш за да живееш а не да живееш за да јадеш
2.многу малодушно
3.уште повеќе малодушно
4.никој не се раѓа дисциплиниран, секој се воспитува или превоспитува
5.не е точно, војската те учи да бидеш војник а ти сам треба да се научиш да бидеш човек, шо без навреда засега не ти успеало
6.син на мајка
колку и да имаш, жално, сочувство за твоите родители
НАТО нема да постои вечно, приоритети на членките ќе се менуваат согласно нивната, првин, економска, а потоа и безбедносна потреба....трошок кој се "исплатеше" само во социјализмот кога постоеа здрави граници и расцепкани идеологии.
...најмалку од се е дека ќе очекуваме некој воено да не нападне.
...треба и школите да си преземат поголеми активности и програми и од дома нивните да имаат поголема контрола.
1.500.000 ?Те разбирам, ама сепак не е сеедно Македонија со 10.000 обучени професионални војници и Македонија со 1.500.000 воено способни и обучени граѓани. Ќе размисли било кој дали ќе тргне на Македонија во вториот случај.
За дисциплината не сакам ни да зборувам. Доволно е да се завртиме околу нас.
Во моментот, само за македонските војниците на странски мисии од интерес на САД, од нашиот Буџет месечно се двојат по еден милион евра. Годишно 12.
А повеќе луѓе годишно гинат од паѓање од магаре, отколку од терористички активности.