Редовна војска повторно?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Значи колку зелени сте изнапишале на темава... :toe:

Според некои,само педерите треба да идат во војска? затоа што во касарната се сите мажи? :tapp:

И да треба да се има воен рок :) Само,малку кај нас работие во касарните не се како што треба/ Малку да се среди треба,само тоа.
У Велес пошо "се е средено" прво ја реновираа кујната(пред некој месец..) за смеење е али ај..Сме се мрднале од мртва точка..Па и на крај Армија е мајкуму..пред се лапачката

Г

Господ

Гостин
јас бев доброволец и не сум воодушевен од тоа што го видов, мамини мази дојдоа во војска мислејќи дека ќе одат на летовање, војска треба да се воведе за секој млад човек, тоа е вистинска лекција за животот, знам дека имаше деца што незнаеја да си ги здиплат алиштата, најголема тешкотија им беше креветот да си го кренат, бираа што ќе јадат, ама после многу работи се сменија, треба некој да ја научи денешнава младина на тоа што е ДИСЦИПЛИНА!

--- надополнето ---

1. грав од конзерва ко за промена од корнфлекс секој ден
2. да и служиш на државата зошто твоите предци цел живот го дале за неа а не само 3 месеци
3. добриот војник не гине за државата туку го тера непријателот да загине, покрај тоа не го штеди својот живот за да ги заштити другарите
4. ако ти мислиш дека во војска нема дисциплина пријави се види
5. таму не те спремаат да бидеш човек туку војник
6. ако мислиш дека почитта е за слабаци- сочувство, неморалот е за слабаци, почитта е за секој човек во вистинската смисла на зборот, прво треба да ја почитуваш татковината, татко ти, мајка ти, твоите најблиски и себе си ко за промена

живо ме интересира колку години имаш

1.Јас ќе јадам како што ми е Волја.
2.Затоа ја еве,бенефицирам како Македонец,се давиме у немаштија.
3.Не е себичност да се штедиш себеси,всушност тоа е многу поприродно од жртвувањето.
4.Не реков дека во војска нема дисциплина.Реков дека тоа требало да го научиш многу порано.Ако веќе не си се родил со тоа.
5.Токму така,ти се одзема човечноста.
6.За мене не постои авторитет.Не постои нешто над ниту под мене.А што е почит?Да гледаш вредност во нешто,значи да го почитуваш.
Јас не се замарам со вредноста на другите,битен сум Јас.

Колку години имам?

13?
16?
19?
22?
24?
29?
37?
48?

Ниедно од наведените?
Можеш ли да судиш?
Подобро немој.

--- надополнето ---

KAko ne e do tebe pa neli si gospod :D hahahah
Сум,на мојот Универзум.

--- надополнето ---

Редовната војска е за мажи...кои се чувствуваат пријатно...убаво им е во интимна близина на стотици други мажи.
I wonder why?
Љубов за чмароотечение...и буквална смисла и во конотација.

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
хахахах во војска ооделе педерите?!?!?!? ова озбилно го пиша или онака само си тролаше???

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Indeed...затоа јас не се пријавувам доброволно ниту сакам да има обавезно служење на такви места.
А некои се пријавуваат доброволно...така да се е до перцепцијата...:) so there could be something...те асоцира на домовина и знаме and next thing you know you`re sleeping and taking shower with plenty of men...
И шо му фали на АРМ сега кога е професионална и си земаат плата ?
Сакаш да ги отпуштат сите и да направат пак по старо !?
Војските по светот слушам се професионализирале насекаде, освен некои како Русија,Кина и Сев.Кореја...
(болт) сооооу симптоматик :toe:
и многу не си во право за последната реченица :nenene: знаеш дека во Норвешка и Финска е задолжителна? земјите со највисок стандард
1.Јас ќе јадам како што ми е Волја.
2.Затоа ја еве,бенефицирам како Македонец,се давиме у немаштија.
3.Не е себичност да се штедиш себеси,всушност тоа е многу поприродно од жртвувањето.
4.Не реков дека во војска нема дисциплина.Реков дека тоа требало да го научиш многу порано.Ако веќе не си се родил со тоа.
5.Токму така,ти се одзема човечноста.
6.За мене не постои авторитет.Не постои нешто над ниту под мене.А што е почит?Да гледаш вредност во нешто,значи да го почитуваш.
Јас не се замарам со вредноста на другите,битен сум Јас.
1. треба да јадеш за да живееш а не да живееш за да јадеш
2.многу малодушно
3.уште повеќе малодушно
4.никој не се раѓа дисциплиниран, секој се воспитува или превоспитува
5.не е точно, војската те учи да бидеш војник а ти сам треба да се научиш да бидеш човек, шо без навреда засега не ти успеало
6.син на мајка
Колку години имам?

13?
16?
19?
22?
24?
29?
37?
48?

Ниедно од наведените?
Можеш ли да судиш?
Подобро немој.

колку и да имаш, жално, сочувство за твоите родители

--- надополнето ---

хахахах во војска ооделе педерите?!?!?!? ова озбилно го пиша или онака само си тролаше???
се одржава во форма

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Шознам, некако ми е изменето мислењето околу оваа прашање...
Дали да има повторо редовна војска ?

Па искрено, јас сум за.

Не ми е нешто филмот да ја бранам државата него да се научам како да се заштитам од државата, не дај боже може тие чуварите на редот и мирот да бидат изманипулирани од страна на некој мегаломанијак.

Бејсил (Васил?) Марсо - пола човек, пола веб сајт - познат е по тоа низ интернетов...
Сепак, анализирајте го неговото мислење, шознам мене не ми е до толку луд :)

M

macgowan

Гостин
Редовното служење војска и колку да беше за...на работа мислам дека беше ок за исправање на некои работи и согледување на тоа каде и со кој се живееме во земјата.
Мислам дека на помладите генерации им треба такво `дрмање` малку оти според мене ова почнува на ништо да не личи.Јес да ќе кошта ама секогаш ќе има министри кои охохо ќе се радуваат/полнат и ќе им се `шират видиците`,но сметам дека барем некој месец дечињата треба да се пуштат да се подружат на таков начин.
Мислам дека нема да видам повторно таква работа ама ја поздравувам идејата!

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Многу лиглиња у последно време во поновиве генерации,особено тие родени после 90 година.И сега има доброволци,јас ќе отидев за малце меѓутоа се вработив и ништо не испадна сега за сега.Ама ќе отслужам кога тогаш.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Многу лиглиња у последно време во поновиве генерации,особено тие родени после 90 година.И сега има доброволци,јас ќе отидев за малце меѓутоа се вработив и ништо не испадна сега за сега.Ама ќе отслужам кога тогаш.
Поделбата оди вака: лиглиња што служеле и лиглиња што не служеле војска...секогаш ќе ги има а редовната војска нема да го спречи или смени тоа :)

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Поделбата оди вака: лиглиња што служеле и лиглиња што не служеле војска...секогаш ќе ги има а редовната војска нема да го спречи или смени тоа :)
Лигле у смисла на дисциплина,почитување хиеархија,одговорност.Да има и ќе имало лигавци без разлика дали постои редовна војска,меѓутоа со отслужување на војска копукот станува маж на некој начин.Војската најмалце во ова време е корисна за да знаеш да ракуваш со оружје и слично,војската те одделува од децата.

Уште не сме виделе што мажи ќе станат овие од новиве генерации што немаат отслужено војска.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Лигле у смисла на дисциплина,почитување хиеархија,одговорност.Да има и ќе имало лигавци без разлика дали постои редовна војска,меѓутоа со отслужување на војска копукот станува маж на некој начин.Војската најмалце во ова време е корисна за да знаеш да ракуваш со оружје и слично,војската те одделува од децата.

Уште не сме виделе што мажи ќе станат овие од новиве генерации што немаат отслужено војска.
Новиве генерации се пропала инвестиција. Спас е домашното воспитување, не верувам дека служење краток период во војска ќе им ги отстрани лигувчињата :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде бе гладен ненаспан алкохол дрога курви оружје, лоооооооооша комбинација.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037

Цело време тоа им се кажува ама не сваќаат. Или не сакаат да сватат пошто се пронаоѓаат меѓу ,,лиглињата''.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ма каква црна војска, за кур ти е.
Не го ебете системот 5 пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom