Д
Дамјан_Amstaff
Гостин
Апстолутно Редовна Војска ! Би одел и професионална , но што после 38 години ?
:star::star::star::star::star::star::star::star::star::star::star:Обавесно војска, да не седат по цел ден на комјутери или саботите и неделите да излагаат во град и да се пијанчат и да се враќаат до доцна навечер.
Само војска е спасот, нема да загубат ништо а ќе добијат многу.
Ќе имаш 23 години војничко искуство... ти е гајле послеАпстолутно Редовна Војска ! Би одел и професионална , но што после 38 години ?
Знаеш колку е меден гравот у восјка? Ко ќе се вратиш после 12 саати марш? (А ако под женски у војска мислиш тие куварките боље батали ги,добри се исто како и храната што ја прават.:tv:
:pos2::pos2::star::star::star::star::star::star::star::star::star::star::star:
ееее во ваше време тоа било младина а,а не денес...гет а лајф
И да губам,ебено скапоцено време,а нема да добијам ништо од оваа наша војска.
6 или 9 ако месеци, така разбрав...Ми се оди во војска...Но и тоа не е решение бе војска да служиш во твојот град. За време на Југославија било закон! 2 години служиш војска којзнае каде...далку од домаТри месеци се малку , требе најмалку 6 месеци, а малку и вежбички, да знаат како личи пушка и како звучи истрел!И како личи војничко дружење и војнички пријателства.И војнички,грав и ..и...и многу нешто војничко.:smir::smir::smir::smir::smir::smir:
а вака сите оние што служеле војска:Обавесно војска, да не седат по цел ден на комјутери или саботите и неделите да излагаат во град и да се пијанчат и да се враќаат до доцна навечер.
Само војска е спасот, нема да загубат ништо а ќе добијат многу.
Дисциплина, ред, искуство, а ќе се стекнат и со знаење во областа на оружјето, за да можат после да се одбранат.
Каква ни е сега ситуацијата, богами....
Гаталец и паталец.Ludje, veruvajte mi, vojskata e nesto najglupavo sto mi se ima sluceno vo zivotot. Dzabe mi propadnaa 9 meseci od zivotot. A kakvi se ne idioti i moroni sum sretnal tamu...strasno.
Малку си погрешил со проценкава. :tv:Од мое лично искуство, вака зборуваат сите оние што не служеле војска:
може му го натегнале у војска оти била вака сите оние што служеле војска:
Гаталец и паталец.