Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Не бе нема везе :)

Само давам идеи како да се растерети здравствениот систем, за не само ние пушачите, туку и сите останати декадентни појави во општеството, да не бидат на грб на совесните поборници за здрав живот...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.894
Поени од реакции
12.433
Strastniot може ли тука да улета легализација на марихуана, ради релаксација, додека се одвикнуваме од тутунот?

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Strastniot може ли тука да улета легализација на марихуана, ради релаксација, додека се одвикнуваме од тутунот?
Немој не го р`чкај. Кој ќе ги слуша со другарчето Никола како ни дробат за Ein Volk,Ein Fuhrer...:wink:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.894
Поени од реакции
12.433
Не, ја онака, само прашувам пошто ова го поврзав со друга тема - легализација на марихуаната...па да сум у тренд барем со ова. Нели ова е више назадно, тутунот, ме "искараа" за традицијата :) па велам, каде сите таму и гол Асан :wink:

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Нема шанси, треба да се воспитуваме во духот на Далај Лама, а не во духот на Боб Марли :)
Откако ќе се спроведат сите реформи на нашава загрижена влада и ќе станеме ептен здрави би требало следната генерација на uber македончиња на го прави следново:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.518
Никола... се разбуричка.

Признај дека уживаше! :)

Член од
4 декември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
На мое големо незадоволство го читам топиков од почеток до крај. Од време на време реплицирам. Кога мислам дека треба ...

Е па, драги мои дами и господа, во Скопјево функционираат одреден број на кафетерии и вкусни ресторанчиња каде што е дозволено пиење на тутун. Работното време е од 23 до фајронт. А фајронтот самите гости го диктираат. И тоа како разденува ... Како во доообрите времиња :tup:

За 10 до 20% се поскапи цените, али мене и на моето друштво ни се исплати.

Знаев дека ке биде како на времето, да се направат ткн. клубчиња, кои богами, добра забава значат :friends:

Бтв, не замарајте на ПП кои се и каде се, пошто нема да добиете повратна инфо.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Земете ги Жаре и Ирена, па прскајте со спрејови на плоштад и пушете цигари пред цајкани.
Бунтувајте се и борете се за вашето право за пушење.
Еве ви една инспиративна песна.
Партизан се за бој спрема.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.518
Е па, драги мои дами и господа, во Скопјево функционираат одреден број на кафетерии и вкусни ресторанчиња каде што е дозволено пиење на тутун. Работното време е од 23 до фајронт. А фајронтот самите гости го диктираат. И тоа како разденува ... Како во доообрите времиња :tup:

За 10 до 20% се поскапи цените, али мене и на моето друштво ни се исплати.
Шизик на ризик, а...?
Порано или подоцна ќе им дојде редот, ме интересира колку тогаш ќе одговараат цените... (на казните)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Шизик на ризик, а...?
Порано или подоцна ќе им дојде редот, ме интересира колку тогаш ќе одговараат цените... (на казните)
Тогаш ќе се пошизици ќе се фалат дека ги казниле и дека се ѕверки.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.518
Задоволството загарантирано во секој случај... :)

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
„Законот е дискриминирачки! Никој нема право да ми кажува што да правам со моето здравје, а и ќе се одрази врз економијата“

А вие имате право додека си го нарушувате сопственото здравје да го нарушувате и здравјето на непушачите кои седат во истата просторија со вас?
Што сте вие, посебни па да можете да го нарушувате здравјето на непушачите?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
А вие имате право додека си го нарушувате сопственото здравје да го нарушувате и здравјето на непушачите кои седат во истата просторија со вас?
Што сте вие, посебни па да можете да го нарушувате здравјето на непушачите?
Не бе лепи, воопшто не, јас како пушач воопшто не сакам да нарушувам здравје на никого, само сакам да можам да испушам цигара (која како производ се продава легално) како човек, без да му наштетам на никој. А тоа не е никакво посебно, ниту нерезлно или неизводливо барање.

Ако низ белиот свет сегде има локали кај што ова е возможно, и кај што постои право на избор - што би дискутирале повеќе :)

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Не бе лепи, воопшто не, јас како пушач воопшто не сакам да нарушувам здравје на никого, само сакам да можам да испушам цигара (која како производ се продава легално) како човек, без да му наштетам на никој. А тоа не е никакво посебно, ниту нерезлно или неизводливо барање.

Ако низ белиот свет сегде има локали кај што ова е возможно, и кај што постои право на избор - што би дискутирале повеќе :)
Али је*ига, ги нема.. Да ги имаше, немаше да се бунам сеа.

Kajgana Shop

На врв Bottom