Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Направи си илегален кафич во подрумот на зградата и таму пушете.
Ако ве фатат повикајте на револуција.
Така се менува системот, мали луѓе од различни места, со заеднички интереси, за иста цел.
Така се менува системот - ама на филм. Ќе се соберат 5-6 дечишта со кожни јакни и пирсови, и панкерски фризури, ќе излезат надвор и сите ќе ги поддржат а џандарите само ќе стојат успаничени.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Така се менува системот - ама на филм. Ќе се соберат 5-6 дечишта со кожни јакни и пирсови, и панкерски фризури, ќе излезат надвор и сите ќе ги поддржат а џандарите само ќе стојат успаничени.
Епа, можете и повеќе да соберете ако сте посветени на каузата.
Ако не, ќе си го попушите, ко и сите.
(во секој случај ќе го попушите заебанција ми беше коментарот, какви револуции, каква граѓанска непослушност, јас одма ќотек би ви опнал за непропорционално одење).

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Епа, можете и повеќе да соберете ако сте посветени на каузата.
Ако не, ќе си го попушите, ко и сите.
(во секој случај ќе го попушите заебанција ми беше коментарот, какви револуции, каква граѓанска непослушност, јас одма ќотек би ви опнал за непропорционално одење).
Сам на себе си одговори.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.516
Е не може бе така Никола. Од твојата строгост и јас правилно ги согледав работите. Ова навистина е дискриминација.

Прво, како тоа казни на норма? Треба разбирање малку да се има за народов. Ова сепак е друг менталитет и не треба вака наеднаш. Второ казните се навистина преголеми. 300евра?? За наш стандард треба да се 300дени. И нема после трте-мрте, нека носат ситно џандарите. А како дел од реформата за рентабилноста на полицијата и ситници може да продаваат наместо да пишуваат казни: ќибрит, мастики...

И да знаеш Никола, полицајците мораат да имаат емоции. Како инаку ќе ги разберат луѓето?

Традициите сепак, мора да продолжат а ти не треба да си вака екстремен во ставовите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.523
Поени од реакции
24.320
По твојата логика сега јас треба да ти кажам, ајт у Бурунди, Нигерија или таква некоја земја. Таму можеш да плукаш, да фрлаш сенешто и да пушиш кај ќе стигнеш...

Не го мешај тутунот со другите традиции, за тутунот збориме овде. Односно за потребата да се игнорира се (сметање, штетни последици по здравје, итн) за сметка на сопствениот комфор.
море живна темата инаку станваше досадно.
инаку то беше кажано онака на мајтап, ама веке ако сме кај тоа пак ке ти речам дека логиката не ти е баш некоја јака страна, затоа што веке јас сум тука и македонија е таква каква што е , а сите норми ти кој ги сакаш и ги очекуваш се веке спремни на запад.па по која логика јас да се селам кога веке имам се тука и не ми пречи баш напротив се чуствувам како дома, за да ти се наново прекроиш по твој терк за ти да се чуствуваш како дома кога се веке тие готово на запад.нема логика нели ??
и не си сваќај толку сериозно пак ке ти нагласам мајтап беше онака колку да живни темата( пошто ја отру ), а веќе ако неможеше да издржиш да вратиш реплика тогаш потполно те свакам, нагонот за некои работи е појак од вољата:duel:

Член од
6 февруари 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Мене лично не ми смета законов бидејќи сум непушач, но мислам дека се врши дискриминација за тие што пушат, а казните се без врска, премногу се високи за наш стандард и само се краде од народот а некој друг си го полни џебот, за да може законов да се применува ко што треба, треба да помине одредено време и поинаков менталитет

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Мене лично не ми смета законов бидејќи сум непушач, но мислам дека се врши дискриминација за тие што пушат, а казните се без врска, премногу се високи за наш стандард и само се краде од народот а некој друг си го полни џебот, за да може законов да се применува ко што треба, треба да помине одредено време и поинаков менталитет
Ако си глуп и пушиш, нормално е дека ќе се краде.
Од морони се вадат парите, нормалните+ не го прават она кое е забрането.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Само глупави луѓе пушат?
И од кај па ти знаеш што е нормално и што треба да е забрането?
Ми се припуши од муабетов, жими се`.

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Тука не станува збор за „револуција“ или „побуна“ во смисла „Ќе пушиме сите и нема никој да казнат“. Никој такво нешто не спомна.

Стварно не знам од кај ти е таа „чкљ“ логика.

Дискусијава е дали законот е на место или не. Не знам зошто толку го тупиш.

Само глупави луѓе пушат?
Не пуши, Никола ќе те вика морон.
:wink:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Само глупави луѓе пушат?
.
Забрането е она кое е, законот е мислам јасен и кој е доволно свесен за себе и околината ќе го почитува.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Би ти рекол повели попуши, но ми ја знаеш ситуацијата.
Забрането е она кое е, законот е мислам јасен и кој е доволно свесен за себе и околината ќе го почитува.
Е де. Затоа Испушив без да ми речеш.
Туку не реков дека не го почитувам законот. Не сум морон за да плаќам некому за мое задоволство. Се снаоѓам како сите останати пушачи и само сум гневна што немам повеќе право да уживам каде и кога сакам, како вас непушачите. Иако признај дека е убаво онака некогаш од ќејф кога палиш цигара. Признај!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Е де. Затоа Испушив без да ми речеш.
Туку не реков дека не го почитувам законот. Не сум морон за да плаќам некому за мое задоволство. Се снаоѓам како сите останати пушачи и само сум гневна што немам повеќе право да уживам каде и кога сакам, како вас непушачите. Иако признај дека е убаво онака некогаш од ќејф кога палиш цигара. Признај!
Борете се. Само револуција од големи размери која нема да успее му е мајката.
Цигарите и алкохолот треба да бидат на ниво на кока и мара.
Значи се тоа треба да се забрани и отстрани.

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Е да бе,па сите да станат како...

тебе!

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Така еееее...
да се воведе не парична казна, туку 10 години самица за сите конзуматори на тутун и алкохол, море и кофеин,
да се забранат порничите,
да се цензурира гугл и фејсбук,
да се забрани варењето на ракија и виното во бочка,
да се абортираат глупите деца,
да се стрелаат сите кои членуваат во синдикат,
да се укине прдењето и ждригањето,
да се сечат рацете на под чие рамо ѕирка бушава влакнеста мишка,
да се запалат дискотеките и на нивно место да се отворат тибетски манастири, каде што шаолини ќе не учат на смиреност и непорочност...

Само така Никола ќе станеме Uber нација, целосно те подржувам...:oeoeoe:

Kajgana Shop

На врв Bottom