Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Член од
1 октомври 2009
Мислења
1
Поени од реакции
1
Volku da se organiziravme protiv teroristite, denes nemase da sedat vo parlament!!! Sramota!!! Povekje se bunite za cigarite otkolku za realnite problemi!!! Jas sum ZA zakonot!!!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.518
И од непушачки аспект, да имаше начин да се пуши во затворен јавен простор а да не се смета/влијае на здравје на други, немаше да се прават никакви проблеми.
Ниту пак некој ќе носеше закон за заштита од тоа.

Добро е што има многу што предлагаат идеи за евентуални компромисни решенија. Лошо е што никој не размислува подетално како и дали се издржани тие идеи.
Некој друг нека ги решава проблемите, полесно е да се бара.

Стари во години, но млади во срцето.
Децата на оние од револуцијата во `67.
Онаа од Њуарк? oO

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
се фатиле подржувачиве на законов како чориот за стапот, и не дека не постојат конструктивни идеи за негово изменување, постојат само не се онакви какви што тие сакаат и пошто Тие се секогаш во право а останатите грешат таквите идеи им се чинат глупави и неиздржани
и на крај краева кафе без цигара ти е исто како да одиш на ебење без кур и зошто на одреден дел од популацијава да му се скратува тоа задоволство

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
И од непушачки аспект, да имаше начин да се пуши во затворен јавен простор а да не се смета/влијае на здравје на други, немаше да се прават никакви проблеми.
Ниту пак некој ќе носеше закон за заштита од тоа.

Добро е што има многу што предлагаат идеи за евентуални компромисни решенија. Лошо е што никој не размислува подетално како и дали се издржани тие идеи.
Некој друг нека ги решава проблемите, полесно е да се бара.

Онаа од Њуарк? oO
Ванлок, аман, Закон против пушење, а не Закон за ракување со радиоактивен материјал.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.518
се фатиле подржувачиве на законов како чориот за стапот, и не дека не постојат конструктивни идеи за негово изменување, постојат само не се онакви какви што тие сакаат и пошто Тие се секогаш во право а останатите грешат таквите идеи им се чинат глупави и неиздржани
и на крај краева кафе без цигара ти е исто како да одиш на ебење без кур и зошто на одреден дел од популацијава да му се скратува тоа задоволство
Типичен став на противниците на законот против пушење:

- Подржувачиве на законов се овакви, онакви, овакви, онакви...
- Кафе без цигара, ова-она без цигара... не е тоа тоа. Ни го скратуваат задоволствотото.

На еден тон аргументи зашто тоа „задоволство„ е штетно за сите наокулу ти (вие) одровараш со „миии гоо скратијааааа задоволствотоооо...„
Како бе човек озбилно да те (ве) свати, а Фити?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Денес бев во една гоооолема фирма каде се пушеше,нормално во канцеларии :)
Ех да се такви сите директори :wink:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
каде која дај кажи... П.С една вест да ви соопштам.. го затвориле бифето кај мене на факултет бе !
прилчина? - немало промет односно од нова година па навака прометот му паднал на газдата за цели 65%... греота бе... дај имајте милост према ваквиве... ги глеам зимоска со кафе и цигара надвор се тресат ако остане у ваков стил законов летоска мислам дека нема да влагаат ни за кафе унутра.. ке си купуваат од кафемати.. или грешка сум?

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Ех, да немавме централно греење/ладење.. можеби и кај мене директорите ќе си пушеа низ канцеларии. Вака еден да запали цигара, дури и да не го регистрира тоа детекторот за пожар, пак ќе се осети низ цела зграда.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.895
Поени од реакции
12.433
дај имајте милост према ваквиве... ги глеам зимоска со кафе и цигара надвор се тресат ако остане у ваков стил законов летоска мислам дека нема да влагаат ни за кафе унутра.. ке си купуваат од кафемати.. или грешка сум?
Фрибој, чаре термоси и столче на расклапање. Ќе си седнете фино (ебате финото) надвор на минус и ќе си ...пушите, пиете...
Блазе си и на Леандра, каков осет е да седиш и да пушиш...да се осеќаш као човек.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Фрибој, чаре термоси и столче на расклапање. Ќе си седнете фино (ебате финото) надвор на минус и ќе си ...пушите, пиете...
Блазе си и на Леандра, каков осет е да седиш и да пушиш...да се осеќаш као човек.
Што, жена ти не ти дава дома да пушиш? Или не сакаш пред децата?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Тие се недопирливи, кај нив не влегува никаква инспекција, абе не смеат ни да помислат таму да влезат, арачот се однесува и собира од малите фирми.

Туку пред собрание или влада се уште немам никој приметено да излезе надвор со кафе и цигара во рака...:helou:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.518
Туку пред собрание или влада се уште немам никој приметено да излезе надвор со кафе и цигара во рака...:helou:
А јас пак, не видов некој да излезе и да протестира против законот...
Ајде, бидете малку поактивни на дело, не само на форуми. Вака издржани аргументи треба да се чујат во јавност.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А јас пак, не видов некој да излезе и да протестира против законот...
Ајде, бидете малку поактивни на дело, не само на форуми. Вака издржани аргументи треба да се чујат во јавност.
Пациент!:helou:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.895
Поени од реакции
12.433
некој да излезе и да протестира против законот...
Кога сме кај протести, никогаш не се десило -некој...си- да излезе да протестира. Мислам дека е јасно ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom