Рамна Земја?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А тко је Хари Спотер?...
И тој праеше чуда како исус само шо не беше евреин[DOUBLEPOST=1455967666][/DOUBLEPOST]
Не се зезај, ова се факти, ова пишува во нивната литература.

Прегледај го приврзокот 139567

Они учат за овој, они сакаат да направат нов светски поредок, со една влада, и една религија, они сакаат да не чипираат, да има само електронски пари, да бидеме робови и да не можеме да се побуниме за ништо. Тоа не е слобода, тоа е бетер од диктатура. Тие не учат дека земјата е округла, тие све погрешно не учат. Тие сега ги организират бегалците од сирија да доаѓаат тука итака натака. Само вие се правите наудрени и не сваќате колкава лага шират со округла земјаи ќе им се растури цел систем кога луѓето би ја знаеле вистината за креаторот и дека земјата е рамна. Само вие тоа не можете да го увидите како би се променил светот кога би се знаела вистината за рамна земја.
Тие велат и дека Исус умрел на крстот и во таа лага веруваат милиони луѓе
Зоте, ништо не е онака како шо изгледа дека е![DOUBLEPOST=1455967790][/DOUBLEPOST]
Епа нашата земја има ваков штиш, или фирмамент кој го направил креаторот. И никој не може да излезе надвор од тој штит. Затоа лаже наса дека има одење во вселена за да ви направи лажна перцепција за нашето постоење.
Прегледај го приврзокот 139569
Земјата не постои ние сме ванземаљци а сето ова шо го доживуваме е последица од дрога со која сме дрогирани на нашата планета[DOUBLEPOST=1455967880][/DOUBLEPOST]
Па сами сме си згрешиле по слободна воља и затоа страдаме. Нели гледаш колку агресивност има на земјата. Па ти со таа агресивност можеш да живееш во царство каде има љубов, каде има хиерархија, каде има дисциплина како во војска да речеме, па ти со таа агресивност ќе ја нарушиш таа небесна хармонија. Затоа секој човек треба да ги смирува страстите за да може да живее заедно со Бога во заедница во тоа Царство Небесно. Тоа е учењето на православието.

Тајните друштва ова го знаат, но го кријат ова учење од човекот и го учат све погрешно. Па самите научници изјавуваат дека го нашле фирмаментот, сводот. Па како да ви влегнам во свеста дека тоа го нашол адмиралот Бирд. Еве што изјавува научникот -

Invisible Plasma Shield, Which Protects Earth From Radiation, Discovered 7,200 Miles Above Planet

“It’s almost like theses electrons are running into a glass wall in space,” Daniel Baker of the University of Colorado Boulder and the study’s lead author said, in a statement. “Somewhat like the shields created by force fields on Star Trek that were used to repel alien weapons, we are seeing an invisible shield blocking these electrons. It’s an extremely puzzling phenomenon.”

или како на војна за ѕвездите

Епа нашата земја има ваков штиш, или фирмамент кој го направил креаторот. И никој не може да излезе надвор од тој штит. Затоа лаже наса дека има одење во вселена за да ви направи лажна перцепција за нашето постоење.

Ај покажи како ако земјата е рамна плоча е можно ова

1667773-superman_02.jpg

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Темата е обликот на земјата, експериментите и набљудувањата кои покажуваат дека не живееме НА топка, а не христијанство и појавата на исус.

@ZOTE Ти напишав да не се ослонуваш на библијата, бидејќи тоа е каша-попара од: копирања од антички текстови, уредувања, преводи, и толкувања. И самото постоење на Исус е контраверзно:

http://news.discovery.com/history/religion/scholar-claims-jesus-was-roman-hoax-131011.htm
http://caesarsmessiah.com/

Да бидам појасен во мојот став: Big Bang-Гооолемо НЕ, Еволуција-НЕ, Креатор-ДА.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.360
Поени од реакции
16.543

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Ај да организираме собирање на 250.000 евра за Зотка да се увери ..:P
http://edition.cnn.com/2016/02/19/us/virgin-galactic-new-space-plane/
More than 700 people have signed up to fly on Virgin Galactic -- even though the company requires $250,000 up front for a seat.

море нема место, треба и врски, бетер од карти за ракомет :D
за 250.000 евра ја ќе поверувам дека земјата е каква сакате да биди, пљосната, траголна, вдлабната, термосоидна...

S

SpaceTraveler

Гостин
Не постојат планети, ѕвездите не се сонца и други универзуми. НАСА ве лаже за планетите и ви прави лажна перцепција за универзумот. Ѕвездите се сијалички кои се поставени на фирмаментот. Тоа е исто како родителите кои им ги украсуваат детските соби на децата ставајќи им горе ѕвездучки на таванот. Така и се однесува Господ спрема нас, тој е љубов, тој не сака како негови деца, бидејќи тој и не креирал. Прегледај го приврзокот 139565

Sent from my EBM8000NBD using Tapatalk
You are slave dude! Not just of your god but of your ignorance too, as well! :)[DOUBLEPOST=1455978589][/DOUBLEPOST]И да беше Земјата рамна тогаш твојот бог нема смисла за геометрија, нема појма, исто како и вас. Напишал само дека Земјата е рамна, да верувате таквите кој лесно можат да се управуват и тоа во Бесконечноста, срамота!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Ај да организираме собирање на 250.000 евра за Зотка да се увери ..:P
http://edition.cnn.com/2016/02/19/us/virgin-galactic-new-space-plane/
More than 700 people have signed up to fly on Virgin Galactic -- even though the company requires $250,000 up front for a seat.

море нема место, треба и врски, бетер од карти за ракомет :D
Хаха они самите изајвуваат дека можат да одат само во земјината орбита. Тоа за вас е одење во космосот?

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Па сами сме си згрешиле по слободна воља и затоа страдаме. Нели гледаш колку агресивност има на земјата. Па ти со таа агресивност можеш да живееш во царство каде има љубов, каде има хиерархија, каде има дисциплина како во војска да речеме, па ти со таа агресивност ќе ја нарушиш таа небесна хармонија. Затоа секој човек треба да ги смирува страстите за да може да живее заедно со Бога во заедница во тоа Царство Небесно. Тоа е учењето на православието.
.

Шо имат згрешено илјадници деца шо умират од глад секојдневно? Шо имат згрешено новороденчиња шо умират од здравствени компликации? И ако е толку добар господ а ѓаволо е злобен нели може он у 2 потега да го униште? Кој го создадел ѓаволо уствари на прво место?

За вторио болд, не е потребно религија за сето тоа, дури и без религија полесно ќе се постигне истото.

И слободна воља не постои затоа шо господ унапред ја знае иниднината и сите наши постапки.

И дај одговори на другите делови од мојо претходен пост? Шо е нема ли одговор? И прекини да постираш линкови немаш ли твои аргументи? И јас можам да лупнам неколку линкови шо ги побиват сите твои "аргументи". Нели си способен сам да водеш дебата? И како знаеш дека у тие линкови тие научници не се дел од тајното друштво шо лаже? И ако тие од тајното друштво се толку моќни шо нели можат у 2 потега да ги ликвидират овие научници шо ја изјавуват "вистината" ? Нели можат да го бутнат flatearthsociety и сличните? Значи они со милениуми ја кријат формата на земјата, располагат со суми на пари и моќ од огромни размери, ама неможат да се справат со рандом сајтчиња шо ја откриват "вистината" ?

Иначе луѓето уште пред христос знајале дека земјата има сферична форма.

HAIL SATAN

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Темата е обликот на земјата, експериментите и набљудувањата кои покажуваат дека не живееме НА топка, а не христијанство и појавата на исус.

@ZOTE Ти напишав да не се ослонуваш на библијата, бидејќи тоа е каша-попара од: копирања од антички текстови, уредувања, преводи, и толкувања. И самото постоење на Исус е контраверзно:

http://news.discovery.com/history/religion/scholar-claims-jesus-was-roman-hoax-131011.htm
http://caesarsmessiah.com/

Да бидам појасен во мојот став: Big Bang-Гооолемо НЕ, Еволуција-НЕ, Креатор-ДА.
Апсолутно јас не можам да те убедам во постоење на Господ, затоа и напишав дека за некого креаторот е вонземјанин или некоја друга цивилизација. Мојот другар верува во оваа теорија.

Јас само сакав да внесам во дискусијата дека многу текстови после сознавањето на оваа теорија ми се поклопија со светото писмо. Многу текствои ми добија логичко објаснување, и затоа за мене креторот е Бог.

Те разбирам дека светото писмо е книга која некој може да ја толкува друг начин и да влегува во заблуда, но исто така има и прецизни стохови каде нема двосмисленост каде прецизно е објаснето што ќе биде. Јас тие стихови ги коментирам.

На приемр откако дознав дека ѕвездите не се сонца, не се планети, одма ми се отвори стихот каде пишува

МАтеј

29. И веднаш, по маките на тие дни, сонцето ќе потемни и месечината нема да ја дава својата светлина, и ѕвездите ќе попаѓаат од небото, и силите небески ќе попуштат.

Знали логички, како може вистински палнети да попаѓаат од небото? Ако го видиме моделот на штитот, или фирмаментот, каде се закачени тие сијалички, тогаш јасно е дека тие сијалички што светат ќе паднат кога ќе дојде Христос.

Откровение

13. ѕвездите, пак, небески паднаа на земјата, како што смоквата, лулана од силен ветар, ги исфрла пупките свои;

14. и небото се оттргна како книга свиткана, и секоја гора и секој остров се поместија од местата свои;

Еве ово јстих, јасно кажува дека небото, фирмаментот, електроните за кој зборува научникот од колеџот во америка, ќе биде тргнат. Значи сите овие стихови со овие теории за рамна земја ми стануваат појасни.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Апсолутно јас не можам да те убедам во постоење на Господ, затоа и напишав дека за некого креаторот е вонземјанин или некоја друга цивилизација. Мојот другар верува во оваа теорија.

Јас само сакав да внесам во дискусијата дека многу текстови после сознавањето на оваа теорија ми се поклопија со светото писмо. Многу текствои ми добија логичко објаснување, и затоа за мене креторот е Бог.

Те разбирам дека светото писмо е книга која некој може да ја толкува друг начин и да влегува во заблуда, но исто така има и прецизни стохови каде нема двосмисленост каде прецизно е објаснето што ќе биде. Јас тие стихови ги коментирам.

На приемр откако дознав дека ѕвездите не се сонца, не се планети, одма ми се отвори стихот каде пишува

МАтеј

29. И веднаш, по маките на тие дни, сонцето ќе потемни и месечината нема да ја дава својата светлина, и ѕвездите ќе попаѓаат од небото, и силите небески ќе попуштат.

Знали логички, како може вистински палнети да попаѓаат од небото? Ако го видиме моделот на штитот, или фирмаментот, каде се закачени тие сијалички, тогаш јасно е дека тие сијалички што светат ќе паднат кога ќе дојде Христос.

Откровение

13. ѕвездите, пак, небески паднаа на земјата, како што смоквата, лулана од силен ветар, ги исфрла пупките свои;

14. и небото се оттргна како книга свиткана, и секоја гора и секој остров се поместија од местата свои;

Еве ово јстих, јасно кажува дека небото, фирмаментот, електроните за кој зборува научникот од колеџот во америка, ќе биде тргнат. Значи сите овие стихови со овие теории за рамна земја ми стануваат појасни.
а шо е со фесот
“И фесот со дамка ќе биде земен и исчистен“

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179

МАтеј

ТУМАЧЕЊА СВЕТОГ ЕВАНЂЕЉА ПО МАТЕЈУ - Свети ТЕОФИЛАКТ Охридски

Откровение

ТУМАЧЕЊЕ ОТКРИВЕЊА - Свети АНДРЕЈ Кесаријски[DOUBLEPOST=1455987190][/DOUBLEPOST]
Кој лаже? Пиши на гугл ancient jews earth flat и еве што излага.

https://www.google.com/search?q=ancient jews earth flat&biw=1184&bih=582&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjEnvT0rtfKAhUBtRQKHa4BCa4QsAQIHg#imgrc=_

Што пишува во Библијата?

Psalm 93:1: “Thou hast fixed the earth immovable and firm …”

Psalm 96:10: “He has fixed the earth firm, immovable …”
Еве ти го толкувањето на Псалмите од Св. Атанасиј Велики, ако воопшто знаеш кој е тој:

Псалам 95

ТУМАЧЕЊЕ ПСАЛАМА - Свети АТАНАСИЈЕ Велики

Која вера ја исповедаш @ZOTE?

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.497
Поени од реакции
18.173
Шо имат згрешено илјадници деца шо умират од глад секојдневно? Шо имат згрешено новороденчиња шо умират од здравствени компликации? И ако е толку добар господ а ѓаволо е злобен нели може он у 2 потега да го униште? Кој го создадел ѓаволо уствари на прво место?

HAIL SATAN
То твојот темен господар е виновен за смртта на невините души ширум светот додека Бог е полн со љубов и милост и им простува на сите. Од вас сотонистите пати овој свет вие му го свртевте грбот на бога и му се поклонивте на проклетиот темен принц - татко на лагата и на сите гревови кој се храни со невина крв. Ќе дојде денот кога ќе се покаете што му се одадовте на блудот и развратот и ќе горите вечно во пеколот заедно со вашиот господар.

Иш погана сотоно бел ден да не видиш не ти е срам тука да шириш темна енергија.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
за 250.000 евра ја ќе поверувам дека земјата е каква сакате да биди, пљосната, траголна, вдлабната, термосоидна...
А годишна даночна пријава ќе поднесиш или ќе се пријавиш сам, до Комисијата за спречување мито, корупција, наместени избори и перејне пари?...:unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom