Рамна Земја?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.361
Поени од реакции
16.543
Па ти дали знаеш Масоните какво литература учат? Па они луцифер го признаваат за Бог. Кој е тој луцифер? Имаш слушнато за него? Зашто ги мрази луѓето тој знаеш? Зашто сака да ги уништи? Прегледај го приврзокот 139564

Sent from my EBM8000NBD using Tapatalk
Не им е точна пресметката . Ако земеме Р=6375км, пола од езерото ~200 милји = 320км, , закривувањето на сред езеро е 9км , околу 5,6 миљи а не 20 миљи .. А најважно, на сликата не го гледаш целото езеро, 395миљи

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не им е точна пресметката . Ако земеме Р=6375км, пола од езерото ~200 милји = 320км, , закривувањето на сред езеро е 9км , околу 5,6 миљи а не 20 миљи .. А најважно, на сликата не го гледаш целото езеро, 395миљи
Со телескоп се гледа цело езеро. Истото е и во пустиња да отидеш во африка нема да видиш закривување докаде гледа твоето око, со двоглед, и со телескоп.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.361
Поени од реакции
16.543
Со телескоп се гледа цело езеро. Истото е и во пустиња да отидеш во африка нема да видиш закривување докаде гледа твоето око, со двоглед, и со телескоп.

Најточно за оваа проблематика би требало да знаат тие што градат џиновски акцелератори... акцелераторот мора да е строго прав, на електроните не дејствува гравитација, т.е. на тие километарски должини на акцелераторот треба да имаат различни висини на темелите

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
не веруваш во еволуција, во сферна земја, сателити, вселенски станици, а веруваш во електронски штитови. :confused:

а тој бог зошто не држи овде заробени? сме згрешиле нешто? овде сме под казна? ова е можеби пеколот?
Земјата била замислена да биде рајот каде човекот ќе живее. Па нели гледаш колку различен животински свет и растител има, колку видови на дрва има, итн. Луцифер го мрази човекот и го уништува планот на креаторот. Настанува војна горе на небото. Тајните друштва кои го контролираат светот контактираат со тие духовни демони, го применуваат учењето на луцифер и прават се човекот да го научат на грев, затоа што знаат дека тој што прави грев мора да биде уништен да умре. Гледаш дека има само војни на земјата, гледаш ли колку гладни има во африка деца, а наса има буџет 200 милијарди долари за лажење кои ги користи, па да одели 1 милијарда за африка нема да бидат гладни таму. Ама они не сакаат да има мир во светот, они сакаат да го уништар човекот. Па нели гледате секоја година само вадат некој нов вирус од лабараторија, не даваат лек за рак, сидата е исто така пуштена вештачки, харпот итн. Да не ги набројувам сите зла. Госпдо е љубов, тој не сака и доаѓа да не спаси, се жртвува за нас на крстот, и кој верува во него и ги следи неговите заповеди ќе се ослободи од ова ропство на луцифер. Но не може со сила да те натера креаторот на љубов, секој по слободна воља самиот треба да одбере кое учење ќе го следи.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Земјата била замислена да биде рајот каде човекот ќе живее. Па нели гледаш колку различен животински свет и растител има, колку видови на дрва има, итн. Луцифер го мрази човекот и го уништува планот на креаторот. Настанува војна горе на небото. Тајните друштва кои го контролираат светот контактираат со тие духовни демони, го применуваат учењето на луцифер и прават се човекот да го научат на грев, затоа што знаат дека тој што прави грев мора да биде уништен да умре. Гледаш дека има само војни на земјата, гледаш ли колку гладни има во африка деца, а наса има буџет 200 милијарди долари за лажење кои ги користи, па да одели 1 милијарда за африка нема да бидат гладни таму. Ама они не сакаат да има мир во светот, они сакаат да го уништар човекот. Па нели гледате секоја година само вадат некој нов вирус од лабараторија, не даваат лек за рак, сидата е исто така пуштена вештачки, харпот итн. Да не ги набројувам сите зла. Госпдо е љубов, тој не сака и доаѓа да не спаси, се жртвува за нас на крстот, и кој верува во него и ги следи неговите заповеди ќе се ослободи од ова ропство на луцифер. Но не може со сила да те натера креаторот на љубов, секој по слободна воља самиот треба да одбере кое учење ќе го следи.

Едно прашање ама без заебавање, колку земји во светов имаш посетено?
Сериозно те прашувам и очекувам сериозен одговор.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Го имаа однесено ко мал во лептокарија

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Не е важно колку земји посетил. Важно бил во пустина и го видел ледениот ѕид.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Го имаа однесено ко мал во лептокарија[DOUBLEPOST=1455960375][/DOUBLEPOST]

Па јас то цело велам дека луцифер го создаде христијанството и дека сатаната се појави во обликот на Исус Христус и ги заведе луѓето да го слеат него наместо госпот Јахве
Христијаните сменаа се од стариот завет, рекоа дека бог се предомислил и ги укинаја божјите прописи и заповеди
1. Забранија да се слави саботата која е една од божјите заповеди и е свет ден кој постои од самиот почеток на настанокот а наместо неа ја ставија неделата која беше свет ден на паганско сатанскиот Рим
2. Ги укинаја сите забрани за јадење кои бог им ги даде на луѓето
3, Уведоа да се прават слики и идоли и луѓето да им се клањаат и молат по црквите иако и то е забрането од госпот
4.Го укинаја обрежувањето иако тоа бог го бара од луѓето како знак на завет
5.Укинаа принесувања на жртви во храм онака како Бог тоа го наредил
6 Ги извртуваат божјите зборови и ги толкуваат како кому ќе му текни
сите кои ги следат овие новотарии се еретици и еден ден ќе одговараат за тоа пред госпот меѓу нив и оние кои тврдат дека госпот создал плосната земја. Плосната земја може да создаде сатаната пошто нема моќ да создаде сферична земја за која треба многу поголема сила и големина, секој демон може да направи плоснат облик како деца шо прат колачиња од кал, али да создадеш планети галаксии орбити комети сонца месечини... и сите да ги подредиш по свои точно уредени путањи, то може само госпот

Последно уредено:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не е важно колку земји посетил. Важно бил во пустина и го видел ледениот ѕид.
Јас не го заебавам, го прашав човекот колку земји посетил, чисто онака.
Еве јас не сум многу шетан, од Прилеп до Мусинци и назад и тоа среќа од екскурзија не носеа маслодајните репи да ги видиме, ама знам дека со алтобус не носеа, а алтобусов од масониве е измислен, ме интересира дали со ова едната нога ми е веќе во пеколот :unsure:[DOUBLEPOST=1455961136][/DOUBLEPOST]
Го имаа однесено ко мал во лептокарија
Ова на море или во трговскио да му купаt лижавче

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ha море секако, му купија и нова гума во облик на патка и таму шљапкајќи се во плиткото приметил дека земјата е рамна гледајќи филозофски кон алкиот хоризонт....

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Изгледа си бегал од сите часови, не само од физика и географија, ми личи и на историја дека не си одел.
Зоте кажи ми колку народија имаше свето пред 100години, а колку народ има сега? Дали овој народ е склепан за време на масоните и илуминатите или во времето кога шеташе Ристе по плочата?
Кажи ми кога се живееше поубо, кога човекот лупаше камен од камен за да си запали огно или сега? Која метода ја предлага госпо за движење по плочата, еве јас сакам летово да видам море, арно ама најбрзо може да стигнам со превозните средства кои ми ги наметнале нечистивите, кажи ми ти како јас најбрзо да стигнам до морето за да го брцнам газо во солената вода?
Зошто некој некому треба да даде нешто?
За крај ме интересира колкава е плоштината на плочата (според твоево учење) за да знам до колку народ би можел да живее тука?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Го имаа однесено ко мал во лептокарија[DOUBLEPOST=1455960375][/DOUBLEPOST]
Па јас то цело велам дека луцифер го создаде христијанството и дека сатаната се појави во обликот на Исус Христус и ги заведе луѓето да го слеат него наместо госпот Јахве
Христијаните сменаа се од стариот завет, рекоа дека бог се предомислил и ги укинаја божјите прописи и заповеди
1. Забранија да се слави саботата која е една од божјите заповеди и е свет ден кој постои од самиот почеток на настанокот а наместо неа ја ставија неделата која беше свет ден на паганско сатанскиот Рим
2. Ги укинаја сите забрани за јадење кои бог им ги даде на луѓето
3, Уведоа да се прават слики и идоли и луѓето да им се клањаат и молат по црквите иако и то е забрането од госпот
4.Го укинаја обрежувањето иако тоа бог го бара од луѓето како знак на завет
5.Укинаа принесувања на жртви во храм онака како Бог тоа го наредил
6 Ги извртуваат божјите зборови и ги толкуваат како кому ќе му текни
сите кои ги следат овие новотарии се еретици и еден ден ќе одговараат за тоа пред госпот меѓу нив и оние кои тврдат дека госпот создал плосната земја. Плосната земја може да создаде сатаната пошто нема моќ да создаде сферична земја за која треба многу поголема сила и големина, секој демон може да направи плоснат облик како деца шо прат колачиња од кал, али да создадеш планети галаксии орбити комети сонца месечини... и сите да ги подредиш по свои точно уредени путањи, то може само госпот
Не се зезај, ова се факти, ова пишува во нивната литература.

bandicam 2016-02-10 16-06-08-137.jpg

Они учат за овој, они сакаат да направат нов светски поредок, со една влада, и една религија, они сакаат да не чипираат, да има само електронски пари, да бидеме робови и да не можеме да се побуниме за ништо. Тоа не е слобода, тоа е бетер од диктатура. Тие не учат дека земјата е округла, тие све погрешно не учат. Тие сега ги организират бегалците од сирија да доаѓаат тука итака натака. Само вие се правите наудрени и не сваќате колкава лага шират со округла земјаи ќе им се растури цел систем кога луѓето би ја знаеле вистината за креаторот и дека земјата е рамна. Само вие тоа не можете да го увидите како би се променил светот кога би се знаела вистината за рамна земја.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Јас не го заебавам, го прашав човекот колку земји посетил, чисто онака.
Еве јас не сум многу шетан, од Прилеп до Мусинци и назад и тоа среќа од екскурзија не носеа маслодајните репи да ги видиме, ама знам дека со алтобус не носеа, а алтобусов од масониве е измислен, ме интересира дали со ова едната нога ми е веќе во пеколот :unsure:[DOUBLEPOST=1455961136][/DOUBLEPOST]
Toa samo Zote moze da ti odgovori, ako ima vreme
Изгледа си бегал од сите часови, не само од физика и географија, ми личи и на историја дека не си одел.
Зоте кажи ми колку народија имаше свето пред 100години, а колку народ има сега? Дали овој народ е склепан за време на масоните и илуминатите или во времето кога шеташе Ристе по плочата?
Кажи ми кога се живееше поубо, кога човекот лупаше камен од камен за да си запали огно или сега? Која метода ја предлага госпо за движење по плочата, еве јас сакам летово да видам море, арно ама најбрзо може да стигнам со превозните средства кои ми ги наметнале нечистивите, кажи ми ти како јас најбрзо да стигнам до морето за да го брцнам газо во солената вода?
Зошто некој некому треба да даде нешто?
За крај ме интересира колкава е плоштината на плочата (според твоево учење) за да знам до колку народ би можел да живее тука?

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Океј и да речеме постое бог, он го создадел универзумо, И која е целта? Он е сезнаен семоќен(иако поимите се ретардирани и невозможни) која би била причина да создаде земја, луѓе и да ги гледа како страдат? Доасдно му е? Садист е? Џабе ќе напрае универзум, земја, џабе ке создаде луѓе коа однапред знае шо како ќе се случе и како ќе заврше.
И зашо па некој би го криел постоењето на "креаторо" ? Нема логика бидејќи тие шо го кријат креаторот веќе знаат дека он постое и он го створил универзумо и дека библијата е точна и се тоа, со тоа знаат дека идат у пекол дирекно, а сите знаеме дека никој нејќе вечно да горе у пеколо, вечно да страда.
Па сами сме си згрешиле по слободна воља и затоа страдаме. Нели гледаш колку агресивност има на земјата. Па ти со таа агресивност можеш да живееш во царство каде има љубов, каде има хиерархија, каде има дисциплина како во војска да речеме, па ти со таа агресивност ќе ја нарушиш таа небесна хармонија. Затоа секој човек треба да ги смирува страстите за да може да живее заедно со Бога во заедница во тоа Царство Небесно. Тоа е учењето на православието.

Тајните друштва ова го знаат, но го кријат ова учење од човекот и го учат све погрешно. Па самите научници изјавуваат дека го нашле фирмаментот, сводот. Па како да ви влегнам во свеста дека тоа го нашол адмиралот Бирд. Еве што изјавува научникот -

Invisible Plasma Shield, Which Protects Earth From Radiation, Discovered 7,200 Miles Above Planet

“It’s almost like theses electrons are running into a glass wall in space,” Daniel Baker of the University of Colorado Boulder and the study’s lead author said, in a statement. “Somewhat like the shields created by force fields on Star Trek that were used to repel alien weapons, we are seeing an invisible shield blocking these electrons. It’s an extremely puzzling phenomenon.”

или како на војна за ѕвездите

Епа нашата земја има ваков штиш, или фирмамент кој го направил креаторот. И никој не може да излезе надвор од тој штит. Затоа лаже наса дека има одење во вселена за да ви направи лажна перцепција за нашето постоење.

bandicam 2016-02-20 11-21-47-528.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom