Рамна Земја?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.899
Поени од реакции
5.028
Кога последен пат си се спуштил на земjата?
Јас сум цело време на Земјава, немам вродена способност за летање.
Врати се на моето прашање...благодарам.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Јас сум цело време на Земјава, немам вродена способност за летање.
Врати се на моето прашање...благодарам.
За да веруваш дека земjата е рамна, значи леташ цело време. ;)
Не сум тука за да водам дискусиjа со рамноземjаши, туку само ги истакнувам фактите.

Во претходните страници сум ставил видео од еден рамноземjаш коjшто е пробал да jа докаже вашата теориjа и неговиот лет е траел вкупно 16 секунди со се директниот пад...тоа покажува вашата глупост до колку може да отиде. ;)

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.899
Поени од реакции
5.028
Не сум тука за да водам дискусиjа со рамноземjаши, туку само ги истакнувам фактите.

Во претходните страници сум ставил видео од еден рамноземjаш коjшто е пробал да jа докаже вашата теориjа и неговиот лет е траел вкупно 16 секунди со се директниот пад...тоа покажува вашата глупост до колку може да отиде. ;)
...и јас ти одговорив дека вадиш афирмативен заклучок од негативен пример...ама тебе не ти текнуе дека си у криво...

Туку, што бидна со твоето присуство на „Меѓународната...„ и што гледа твоето вродено око кога е во прашање обликот од Земјава?...Леташ цело време или?...

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.968
Поени од реакции
5.831
Каде се губат бродовите кога го преминуваат морскиот хоризонт?
Не се губат туку човечкото око не може да ги види.Земи објектив со оптички зум над 1000 x и ќе ги видиш било преку камера или фотоапарат.Еве во видеово на 34:50 имаш детално објаснување зошто сео голо око се губат бродовите а кога ќе се погледне преку оптика се гледаат цели:https://www.youtube.com/watch?v=0JMI_7zJ-yY
Автоматски споено мислење:

За да докажеш дали површината на сите мориња и океани е рамна или заоблена а со тоа и континентите доволно е да земеш еден брод,да си набавиш храна за неколку месеци и најпрво да отидеш до било кое место на Антарктик и да го обележиш како точка со знаме на пример и потоа да тргнеш покрај брегот за да направиш цел круг како би дошол до истото знаме.Од која страна да тргнеш кормилото секогаш постојано ќе биде свртено за неколку степени само кон една страна.Ќе земеш еден Garmin за да видиш дали линијата ќе го заобиколува брегот или брегот линијата.Доколку е постојано свртено спротивно од брегот тоа значи дека брегот е околу тебе и тоа е неоспорлив доказ дека е рамна а ако ти го заобиколуваш брегот и кормилото е постојано насочено кон него значи дека го заобиколуваш и тоа значи дека е топка.Времето на заобиколување или ќе биде двојно помало од она за кое е потребно околу екваторот или двојно поголемо.

Последно уредено:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Па нормално дека бродот како се оддалечува од копното/брегот т.е. од пристаништето постепено се намалува, се до една фаза на мала точка која постепено целосно исчезнува. Зошто, бидејќи толку е капацитетот и способноста на човековото око, доколку истовремено се земе одреден специјален оптички уред кој може да гледа објекти на поголеми растојанија секако дека истиот тој брод кој нели ни се изгубил од видикот е таму пред нас во далечината и повторно ќе го видиме, какви закривувања какви бакрачи и глупости !

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
348
Поени од реакции
506
Не се губат туку човечкото око не може да ги види.Земи објектив со оптички зум над 1000 x и ќе ги видиш било преку камера или фотоапарат.Еве во видеово на 34:50 имаш детално објаснување зошто сео голо око се губат бродовите а кога ќе се погледне преку оптика се гледаат цели:https://www.youtube.com/watch?v=0JMI_7zJ-yY
Морски хоризонт е одприлике 5км оддалеченост од брег,на таџикистанското видео која е одалеченоста на бродовите од брегот?

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.425
Поени од реакции
13.477
Ова ли ви е репер на вас рамноземјашите бе? Не знае реченица да сврзе, физика објаснува. Всушност такви сте сите вие де, неедуцирани тикви шо се "против" системот.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.968
Поени од реакции
5.831
Ова ли ви е репер на вас рамноземјашите бе? Не знае реченица да сврзе, физика објаснува. Всушност такви сте сите вие де, неедуцирани тикви шо се "против" системот.
Сме против системот бидејки истиот го водат сатанисти и педофили од Ватикан и Лондон а не нормални луѓе.

Морски хоризонт е одприлике 5км оддалеченост од брег,на таџикистанското видео која е одалеченоста на бродовите од брегот?
Тоа е што голо око може да види иако бразилците пуштајки ласер од една до друга точка на едно езеро со должина од 100км докажаа дека нема искривување бидејки ласерот стигнал точно на онаа висина на другата страна од онаа од која бил пуштен снопот.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.899
Поени од реакции
5.028
На кој начин еден сииииилно едуциран „глобусар„ може да види дека Земјава е топка, ама со своето вродено око?...

Благодарам на одговорот...

Последно уредено:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Тоа што некои луѓе изгледаат шашаво и неперфектно физички, имаат одредени маани, говорни на пр. но и др. не значи и дека не се во право во искажувањето на некој свој став по одредена работа/тема, од било кој аспект !

На кој начин еден сииииилно едуциран „глобусар„ може да види дека Земјава е топка, ама со своето вродено око?
Си немаш врска ти бе чоече, по нет-ов и по тиви-во имаш милијони слики и видеја од планетата Земја и од куп други планети, зарем това не је доказ за вистината... :ROFLMAO:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.899
Поени од реакции
5.028
Си немаш врска ти бе чоече, по нет-ов и по тиви-во имаш милијони слики и видеја од планетата Земја и од куп други планети, зарем това не је доказ за вистината... :ROFLMAO:
Да де, по начелото дека, ако другите планети имаат топчест облик, тогаш логично би било и Земјава да го има истиот...

Не е битно тоа што Земјава има сосема друга улога во Вселената и во битисувањето на човекот....

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
@Audiofil тоа што сега педофили се на врвот, не значи дека одсекогаш биле. Според тебе планетава стационарна ли е или се врти?

Kajgana Shop

На врв Bottom