The Savior
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.136
- Поени од реакции
- 9.808
Не, баш по логиката на вашата рамна карта, многу летови треба да бидат преку Арктик (например Канада- Русиjа), а нема ниеден таков.По твојата логика треба да има летови и преку Антарктик ама не постојат такви летови
Како прво правиш погрешни проценки а потоа сакаш да бидеш дрзок и саркастичен со мене и очекуваш да ти одговорам?ОК, признавам дека калкулациjата ми е грешна. Значи се враќаме назад и одговорот на ова прашање е неjасен зошто има директен лет од Сан Франциско-Мелбурн, а нема Сан Франциско-Скопjе/Софиjа.
И сега очекуваш да ти поверувам дека не постоjат сателити и jас jа вртам антената кон некои прекуокеански кабли и кога jа мрдам лево/десно, не фаќам различни сателити, туку други кабли?
Еве, прикачив слики во претходниот пост. Баш така е позиционирана антената.Не можам да сфатам зошто не ме разбираш? Ајде вака... Дали си видел "сателитски тањир" насочен кон небо?
Нормално дека сум видел, но тоа е со друг вид антена.Вертикално дали си видел не дијагонално? Бидејќи дијагонално бара земјени кули трансмитери а не бара "сателити".
Без разлика какви видови има зар не е логично сите да бидат свртени вертикално кон небото за полесно да ги лоцираат сателитите? Тоа сакам да кажам...Нормално дека сум видел, но тоа е со друг вид антена.
Има два вида антени: парабола и елипса. Позионирањето е различно. Кaj елипсата, посебно на 30W, оди десно понадолу.
Не, не е логички. Елипсата нема правилна округла форма и затоа се позиционира различно.Без разлика какви видови има зар не е логично сите да бидат свртени вертикално кон небото за полесно да ги лоцираат сателитите? Тоа сакам да кажам...
Вистина веруваш дека има "сателити" во термосфера кои можат да поднесат преку 2000 С° температура и во исто време да пренесуваат сигнал до твојата "сателитска антена"?Не, не е логички. Елипсата нема правилна округла форма и затоа се позиционира различно.
Да, верувам.Вистина веруваш дека има "сателити" во термосфера кои можат да поднесат преку 2000 С° температура и во исто време да пренесуваат сигнал до твојата "сателитска антена"?
Зошто повеќе не се гледаат? Нели горе има преку 2-3 илјади сателити? Покажи ми како изгледа еден сателит на небо...Да, верувам.
BTW, сателитите на Musk со голо око се гледаа до пред некоjа година.
Заради тоа што се на друга географска ширина и оддалечени. Секоj сателит може да се види добро додека е близу...логика...Зошто повеќе не се гледаат? Нели горе има преку 2-3 илјади сателити? Покажи ми како изгледа еден сателит на небо...
Стварно? Поправаат еден "сателит" додека во исто време летаат со преку 20 000км/ч и околу нив летаат преку 3000 други "сателити" и очекуваш да веруваме во ова срање? Зошто не ја завртат камерата кон 4-та страна во обратна насока? BTW читни си ги коментарите под видеотоЗаради тоа што се на друга географска ширина и оддалечени. Секоj сателит може да се види добро додека е близу...логика...
Иначе, горе:
Само направи разлика од твоето видео горе и ова од мене. Разликата е огромна.
(например Канада- Русиjа)