Кое научно докажано доста го тупите со тоа што официјално го учите во школо!Еј, и по научен пат му објаснија, он па си тера... Како на коњ кога му ги стават тоа клапните, па ни лево виде, ни десно.
Откако стана земјата рамна почнаа да печалат на горивото, па затоа сега јадат кавијар и пијат скапо вино.Сакам само да прашам дали геодетите почнаа да доаѓаат со убави коли на семинари и дали почнаа да пијат вино од 1000 евра во вистинската Венеција(не таа карши градежен)?
браво зоте ги уби со аргументивеКое научно докажано доста го тупите со тоа што официјално го учите во школо!
Ова ли е научно докажано?
Прегледај го приврзокот 138390
Прегледај го приврзокот 138391
Па стварно не ми е јасно, ве лажат,некој ги открива нелогичностите, ви ја покаќува вистината и вие пак не сакате и не сакате да размсилите со своја глава и да ја прифатите реалноста. Што да ви кажам живејте во илузија.
Taka e zote ...ostaj gi u nisto ne veruvaat...skolo molo....se si pisuva na internet be....Eve im uste eden dokaz. Zosto linijata e prava a ne zaooblena?Кое научно докажано доста го тупите со тоа што официјално го учите во школо!
Ова ли е научно докажано?
Прегледај го приврзокот 138390
Прегледај го приврзокот 138391
Па стварно не ми е јасно, ве лажат,некој ги открива нелогичностите, ви ја покаќува вистината и вие пак не сакате и не сакате да размсилите со своја глава и да ја прифатите реалноста. Што да ви кажам живејте во илузија.
Еве ти и видео доказ. со камера која им добар зум можеш да видиш дека бродовите не ги гледаме затоа што немаме камера во очите. Каде е закривеноста на ова видео?Целосно, останав без зборови.
нормално дека е рамна, види со какви трикови се служат овие од холивуд им плаќаат на русиве да фејкираат видеа како земјата изгледа закривена, примети после 4та минута, кои ефекти само користат ц ц цЕве ти и видео доказ. со камера која им добар зум можеш да видиш дека бродовите не ги гледаме затоа што немаме камера во очите. Каде е закривеноста на ова видео?
нормално дека е рамна, види со какви трикови се служат овие од холивуд им плаќаат на русиве да фејкираат видеа како земјата изгледа закривена, примети после 4та минута, кои ефекти само користат ц ц ц
Пушти го видеото од 13.13 и гледај
[DOUBLEPOST=1454670727][/DOUBLEPOST]
Земјата дека е округла не е докажано.
Не знам како ти ќе ми докажеш дека земјата е округла? Со слики од вселнеска станица? Кои слики? Овие кои се фотошоп?Не знaм дaли се забаваш трoлaјќи... Или си сериозен....
А и не ме зaнимa нешто пoсебнo...
Кaкo и дa е..
Жaл ми е зa тaквите кo тебе...
Пa дa ти кaжaм прaвo уште пред 400 години Гaлилеј нaпрaвил телескoп пa видел кружни тoпки тaму негде гoре...Не знам како ти ќе ми докажеш дека земјата е округла? Со слики од вселнеска станица? Кои слики? Овие кои се фотошоп?
А од каде знаеш другите небески тела какви се? Кога гледаш со телескоп сите се потполно дводимензионални.Пa дa ти кaжaм прaвo уште пред 400 години Гaлилеј нaпрaвил телескoп пa видел кружни тoпки тaму негде гoре...
У oстaлoм oди вo книжaрa купи имaш зa 5000 денaри минимум пa зјaпaј сaм тaму гoре... И земи извлечи сaм тезa и oдгoвoри си нa прaшaњетo кaкo тoa сaмo нaшaвa плaнетa дa е плoчa, a другите 9 дa се тoпчести....
У oстaлoм гo гледaш сoнцетo секoе утрo, месечината и нејзините мени сњкoјa вечер.... Пa извлечи сaм зaклучoк...зa фoрмите, зa телaтa, ...
Пa и aкo тoгaш не ти е јaснo oндa брaт ти си единствениот дибек нa плaнетaвa штo глеa у фoтoшoп преку oчи....
Тoa е... Мaјкa тaкoв дибек еднaш рaѓa.. Амa кoa тебе те рaѓaлa.. Изглеa јoјo си игрaлa сo тебе...
А oд кaј знaм декa твoјaтa глaвa е тркaлезнa, мoждa е рaмнa плoчa дрвo?А од каде знаеш другите небески тела какви се? Кога гледаш со телескоп сите се потполно дводимензионални.