Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ако Земјата е рамна тогаш каде се рабовите ? Кога ќе ги најдете пишете ми :) :) :) .
На краевите постои поле на сила која спречува било што да се доближи до него, а во исто време ја искривува путањата на патот на оној што се обидува. При што бродот се движи кружно паралелно со тоа поле на сили, така се добива на илузија дека се врте околу глобус иако бродот се врти во круг.

Необјасниво поле на сила го спречува секој што ќе посака да ја премине таа граница.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.985
Поени од реакции
42.697
На краевите постои поле на сила која спречува било што да се доближи до него, а во исто време ја искривува путањата на патот на оној што се обидува. При што бродот се движи кружно паралелно со тоа поле на сили, така се добива на илузија дека се врте околу глобус иако бродот се врти во круг.

Необјасниво поле на сила го спречува секој што ќе посака да ја премине таа граница.
исто како на ГТА кога излегуваш од мапа, и да сакаш не те пушта

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812

Lazes ne go pisuva ovoa u biblijata...eretik!

Член од
2 јули 2015
Мислења
31
Поени од реакции
26
Остајте ги такозваниве "хејтери" што не знаат да си ги распознаат шупаците од нивните подлактици. Мене искрено ми е чест да спаѓам во група на истомисленици како овие момци и девојки на оваа тема. Ако се сеќавате на преносот на скокот од стратосферата од Ред Бул ќе видите дека земјата е претставена како округла, но вие промашувате еден едноставен факт. Тоа беше снимано со GoPro камери, што имаат вградени fish eye леќи, правејќи ја планетата Земја да изгледа така. И ако сеуште не сте убедени дека цел тој евент беше некако изманипулиран на холивудско ниво тогаш објаснете го ова. Каде беше стакленото небо, а?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Член од
12 март 2009
Мислења
20.381
Поени од реакции
16.578
А всушност убаво е земјата да е рамна...еве сега кога ќе заврне на асфалтните игралишта задолжително се прават барички. А им пишувам напрајте ги испапчени ама не слушаат. Ако е дождлива пролет/есен бадијала и игралиштата... а има едно добро напраено, кошаркашкото кај училиштето Лазо Ангеловски:D
Шега на страна, АМА едно е дека земјата е сфероидна, друго е дали снимките на Наса се лажирани...
http://gizmodo.com/5854771/the-secrets-behind-the-most-famous-earth-image-of-all-time

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Отвори се земјо голтни ја темава оти модераторите немаат абер

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261

Ако тоа поле спречува да се доближи било што до него, од што е составено ова поле? Како ова поле е селективно?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.503
Поени од реакции
9.183

Веројатно ти е необјасниво и зошто лунарниот терминатор не е права линија.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ако тоа поле спречува да се доближи било што до него, од што е составено ова поле? Како ова поле е селективно?
Јас не сум толку голем познавач на оваа теорија за рамна земја. Јас само сакам да ви покажам колку сте вие програмирани автомати кога е во прашње официјалното знаењето кое ни го сервираат. Постои друштво Flat Earth Society имаат интернет страна, можете таму да ги побарате сите одговори. Имаат и прецедател.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.220
Поени од реакции
23.765
Како бе не е рамна ?
Ако е земјата тркалезна како бе тогаш на секој ќош се ебават ? А а а ?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Истражував и јас по твоето прашање и прочитав нешто ново.

Дали е можно да се отплови до Антарктик долж неговата обала како би го измериле неговиот обем? Тоа е неизводливо затоа што, глеј чудна ли компатибилност, заправо во тој дел постојат океански струи кои ја оневозможуваат пловдибата!.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.503
Поени од реакции
9.183
Јас не сум толку голем познавач на оваа теорија за рамна земја. Јас само сакам да ви покажам колку сте вие програмирани автомати кога е во прашње официјалното знаењето кое ни го сервираат. Постои друштво Flat Earth Society имаат интернет страна, можете таму да ги побарате сите одговори. Имаат и прецедател.

@ZOTE, за да не те влече секоја будала за нос, одговори зошто се повикуваат на стихови од Стариот Завет за да ја поткрепат својата налудничава теорија, а немаат поим од преведување.

1. Знаеш ли дека библискиот хебрејски јазик има многу ограничен вокабулар? Нема ни 10 000 (со букви: десет илјади) зборови што се користат во целиот Стар Завет. Од друга страна, современиот англиски има помеѓу 500 000 и 1 000 000 зборови.

Спореди:

http://www.heraldmag.org/olb/contents/dictionaries/SHebrew.pdf

http://hypertextbook.com/facts/2001/JohnnyLing.shtml

Оттука произлегува дека секој оној кој има барем ЕЛЕМЕНТАРНИ познавања, ќе знае дека еден збор од хебрејскиот јазик НЕИЗБЕЖНО МОРА да има многу повеќе значења отколку што има еден збор во англискиот јазик (кој и покрај обемниот вокабулар, сепак има поприличен број хомоними).

Па така ако англискиот со милион зборови во својот вокабулар има збор како spring кој може да означува пролет, извор, пружина и скок, зборови толку различни по своето значење, размисли тогаш колку хомоними има јазик кој нема ни 10 000 зборови во својот вокабулар.

2. Размисли зошто лунарниот терминатор (тоа е линијата што го одделува денот oд ноќта на Месечината) не е права линија. Земи подобар двоглед и насочи го кон оваа линија и гледај неколку ноќи по ред.

3. Ако си од Скопје, отиди до Скопското астрономско друштво и побарај да ги видиш Месечината, Венера (ќе се изненадиш кога ќе ја погледнеш преку телескоп) и сателитите на Јупитер.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.841
Поени од реакции
30.754
И месечината била рамна само место хоризинтално е вертикално поставена :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom