Рамна Земја?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
На тебе џабе се одговори само игнорираш и шибаш по твое, безразлика каков е одговорот.
Еве, у космосот нема горе-долу-лево-десно, се е релативно, и бидејќи ние сме на сферична земја, некој на јужниот пол може да биде и горе и долу, зависно од твојата точка на гледање. И на земјата, центарот на гравитацијата е центарот на земјата, нас гравитацијата не влече накај центарот на земјата.
Велиш?...

А ако кажам дека моето вродено око гледа (значи, гледа, не замишља дека гледа од некоја имагинарна позиција) дека Сонцето се „врти„ околу Земјава, ќе ми речеш дека „шибам„ по свое или ќе ми признаеш дека сум во право?...

Пред да ми одговориш, фрли поглед на болдуваниот дел од твојот (!!!) допис...чисто „онака„, за да не си упаднеш во својот збор.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.786
Поени од реакции
5.061
Велиш?...

А ако кажам дека моето вродено око гледа (значи, гледа, не замишља дека гледа од некоја имагинарна позиција) дека Сонцето се „врти„ околу Земјава, ќе ми речеш дека „шибам„ по свое или ќе ми признаеш дека сум во право?...

Пред да ми одговориш, фрли поглед на болдуваниот дел од твојот (!!!) допис...чисто „онака„, за да не си упаднеш во својот збор.
Со око само можеш кажеш што се врти окулу што ако можеш да ја видиш целата Земја...ти гледаш само мал дел. Не ти е добар видикот.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Со око само можеш кажеш што се врти окулу што ако можеш да ја видиш целата Земја...ти гледаш само мал дел. Не ти е добар видикот.
Ете, јас стојам на Земјава и небесните тела ги гледам токму од површината на Земјава. Значи, не фантазирам, не замишљам дека Сонцето го гледам „од некаде„ од отворениот Вселенски простор, туку токму од Земјава, а гледам дека Сонцето се „врти„ околу Земјава е на обратно.

И сега?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.786
Поени од реакции
5.061
Ете, јас стојам на Земјава и небесните тела ги гледам токму од површината на Земјава. Значи, не фантазирам, не замишљам дека Сонцето го гледам „од некаде„ од отворениот Вселенски простор, туку токму од Земјава, а гледам дека Сонцето се „врти„ околу Земјава е на обратно.

И сега?
И ништо од таа позиција неможе да одредиш и да дознаеш. Едноставно не ти е добра позицијата за твоите очи да одредат што окулу што се врти.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И ништо од таа позиција неможе да одредиш и да дознаеш. Едноставно не ти е добра позицијата за твоите очи да одредат што окулу што се врти.
Велиш?...

Каде е проблемот? Ако јас стојам на Земјавам, затоа што универзалната гравитација ме „држи„ на Земјава, а моето вродено око ми дава непосредна информација дека гледа (!!!) природен феномен во кој Сонцето се „врти„ околу Земјава, ти ми велиш дека не можам да одредам и да дознаам, а јас токму тоа го чинам секој Божји ден, гледајќи еден и ист и непроменет природен феномен?

Ти ова озбилно?...

А според тебе, која е „добра позиција„:

1. Да замишљам дека Сонцето и Земјата гi гледам „од некаде„?
2. Да гледам во реално време и простор, со своето вродено око?
3. Да верувам у све што ќе кажат од „НАСА„, „ЕСА„ wtf?...

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Велиш?...

Болдот се однесува на страните
4. да пробаш сам да разбереш како функционират работите
Дали ти со твоето вродено око можеш да ја видиш германија, америка ?[DOUBLEPOST=1524001072][/DOUBLEPOST]
Земи глобус,.......бродот се наоѓа,пример Чиле,земјата е округла а не рамна плоча?Ти го гледаш од доволно растојание за да ги гледаш и двата пола...
Сега ова го пишувам безврска,бидејќи добро ти напишав претходно???
(без никакви лоши намери го пишувам ова)
Ќе го гледаш зависно од тоа ти како си завртен

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Болдот се однесува на страните
4. да пробаш сам да разбереш како функционират работите
Дали ти со твоето вродено око можеш да ја видиш германија, америка ?
Бегањето од одговори ти е манир или маана?...

И, како фунционираат рабојќето, ќе можеш да подобјасниш а без да се повикуваш на релативноста?..

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Бегањето од одговори ти е манир или маана?...

И, како фунционираат рабојќето, ќе можеш да подобјасниш а без да се повикуваш на релативноста?..
Од кое прашање иам избегано? А ти игнорирањето на делови од пост/цели постови ти е маана или манир?

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
...Во стилот на "корнет"
-"Братче,спамаш"....(истото видео го има на претходната страна)
...За убав ден.Keep calm!
Прегледај го приврзокот 189294
Видеото си е 100% на тема. Дади аргумент против тоа што се прикажува.
А ова за бродов... според тоа што го поддржуваш напишаново на сликава, гравитациска сила за тебе не постои а "братче"?
Па дај бе "брату" ако е така, дај направи некој изум ти вака за авиониве и ракетиве да не користат ракетни погони за да добијат забрзување и да се одделат (полетаат) од земјата....
Зошто нели, гравитација, пффт... глупости во боја нели...
Или па еве ќе се снабдиме ние со специјални скафандери и ќе излеземе во нашиве дворови и да скокнеме малку посилно, па да видиме каква е планетава....а "братче"?....

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Факинг 272 страни, двесте седумдесет и две страни!!! Рамна е ок, ме убедивте, поупорни сте од јеховински сведоци. Сега рипнете од работ.

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
Факинг 272 страни, двесте седумдесет и две страни!!! Рамна е ок, ме убедивте, поупорни сте од јеховински сведоци. Сега рипнете од работ.
Страшна работа..... xD

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@GreenRoot @Kornet Зошто бе, баш е забавно.
Ко да те пуштат у лудница за без пари и да слушаш пореметени перцепции.
Мене, на пример, не ми е многу драго што егзистираат ликови како M'ќи, ама добро е да знаеш дека свашта гази по Земјава (па каква и да била, геоид или рамна даска или кој к***ц си мислат дека е). Проблемот е социолошко-психолошки, веројатно да има просекот од население два промили поише мозок, би створиле општество што нема да загадува, ќе живее долго, удобно и ќе напредува, ама мајка природа не јебе што ни поклонуе ваков народ меѓу нас. Овие луѓе можеш без проблем да ги манипулираш со што било и у било која сфера - политика, економија...овци.

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
Мене, на пример, не ми е многу драго што егзистираат ликови како M'ќи, ама добро е да знаеш дека свашта гази по Земјава (па каква и да била, геоид или рамна даска или кој к***ц си мислат дека е). Проблемот е социолошко-психолошки, веројатно да има просекот од население два промили поише мозок, би створиле општество што нема да загадува, ќе живее долго, удобно и ќе напредува, ама мајка природа не јебе што ни поклонуе ваков народ меѓу нас. Овие луѓе можеш без проблем да ги манипулираш со што било и у било која сфера - политика, економија...овци.
За тоа си во право, интересни симптоми покажуваат....

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
А,да почнам и јас со ваков вокабулар....одма ќе има:place:.
(y)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Almeida,

доволно ми е да погледнам кој лик ти дал„ лајк„ и све ми стану е јасно....Навистина, Земјава издржуе секакви будали.

Патем кажано, и мене ми е забавно, гледајќи дека атеистичките верници имаат тешко соборлива вера, која (вера) се заснована на „Рекла-кажала„, а од славните и толку посакувани докази-ни трага ни глас.

Kajgana Shop

На врв Bottom