Ракомет - општа дискусија

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 145 33,5%
  • Да, обавезно

Гласови: 270 62,4%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,2%

• Вкупно гласачи
    433
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.794
Поени од реакции
32
OOoooooo Utre idam u SK da ja bodram Makedonija...Valjda nema i sega sudiite da ne unishtat kako vo Slovenija...Inace kartata mislam deka e 100 denari ama najverojatno do utre ke bidat isprodadeni...Jas si najdov :je:

П

Паспарту

Гостин
Cocacola напиша:
OOoooooo Utre idam u SK da ja bodram Makedonija...Valjda nema i sega sudiite da ne unishtat kako vo Slovenija...Inace kartata mislam deka e 100 denari ama najverojatno do utre ke bidat isprodadeni...Jas si najdov :je:
убаво што си нашол, инаку да, 100 ден е, ама тешко да се дојде до карта :) ја исто така идам утре ама со комити, па кој е заинтересиран вилкомен мајне фројнд :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Упс. 32-33. Лошо.

Мислам дека најголем проблем на нашите играчи беше дисциплината.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.794
Поени од реакции
32
Komitite da ja drzea atmosferata kako prvite 5 minuti slovencite ke se izgubea nacisto...Fintata e shto Lazarov igrase CELI 6-7 minuti...Bravo za vu4ko
32-32 ne go racunam toj gol u zagjna sekunda :)
I ushte se nerviram...Komitite se krivi!

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
се виде дека без лазаров ко мува без глава играме, кире играше малце али повредена му е десната нога...многу зицери, пенала, контри неискористени, многу брзаа-глешеа...се на се заслужено изгубиФме
а за комитите тие престанаа да навиваат откако ги тргнаа нивните знамиња зад головите (за да има провев-дека многу било топло како што рече коментаторот)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
EEE ko ne davat skopjani vo bitola da igra nekogas reprezentacijata. DA vidat kako se naviva.

Lazarov se gleda deka ne bese najspremen za igranje.
Bravo Naumce. Ama sam coek ne praj tim.
edit> i golmanite ni bea dobri ama glupava odbrana dzabe.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.794
Поени од реакции
32
Gomanite dobri...Od krila niedna ne fatija so glavata nadolu...Kiksovi kolku sakas...kakvi znaminja?Imase Zname edno KOMITI ZAPAD...Znameto ne go trgnaa i neznam koja bi bila pricinata da go trgnat tuku samo padna...Ne bese dobro namesteno..To e to...Jas vidov...Naumce bravos..gi razbi..Mislam deka e najdobriot i pred Lazarov...ODbrana slabo mnogu slabo...Penalite katastrofa samo dva gola od penal drugite neshto od odbieni ako dadat pa i toa ne..Slovenija e u Nato I EU toa e golemata prednost...Povece mi e krivo za prviot natprevar trebase da gi tepame sudiite si go napravija svoeto

П

Паспарту

Гостин
брат знамето не падна само туку беше беше тргнато, т.е. не знамето туку сите знамиња :) причината за бојкотот од она што можев да видам беше тоа што си дошле некои сељачишта од планина симнати и зафатиле пола од местата каде што требаше да бидеме сместени (комитите). потоа видов дека настана некоја мешаница и карање и пцуење со тоа пи*ките џандарски и се случи тоа што се случи. за натпреварот немам некој поголем коментар освен дека не сме дораснати ние за европско или светско првенство. бев во заблуда кога мислев дека можеме да надокнадиме 5 гола со словенија, но тие и без 4-5 најдобри свои играчи се 2-3 класи подобри од нас. сосема заслужена победа на словенија, така се игра со срце за својата држава, а со играчи како макалоски,ристовски,ангелов... многу е и бараж што играме. единствени кои заслужуваат честитки во овие 2 натпревара се мојсоски и маркоски, другите не вреди ни имиња да им се спомнат. неможеме од пенал да дадеме еден гол - СРАМОТА! незнам само голманиве како успеаа да направат трансфер во странство кога не мрдаат од гол,ни рака ни па нога пружаат. лазаров приказна за себе, постигна 2-3 гола во серија и тоа беше, далеку е он од оној ‘‘стариот‘‘ кире што беше пред повредата. кокакола брат и 10 000 публика да имаше и сите да викаа и да се дереа како ‘‘будали‘‘ ние немаше да ја победиме словенија, едноставно тие се преголем залак за нас. со овие играчи толку ни е силата, здравје другата година иста приказна и то :) играчите на словенија играат во најдобрите европски клубови, а тие што играат во домашното првенство играат во нивните најдобри клубови цеље и голд клуб, екипи кои играа во лигата на шампионите. ние во нашево првенство имаме само два клуба кои колку-толку вредат, вардар и металург, другите секоја година се повеќе и повеќе пропаѓаат и затоа мора да се потпираме на играчи кои играат во втора лига во германија и франција. едноставно јас мислам дека треба да се направи еден огромен рез и да се почне со деца од 18-19 години да се прави репрезентација. доста е од овие веќе, толку им е силата. наумоски и лазаров да бидат носители на играта, а другите да бидат се млади играчи како велко маркоски, недановски... ако ништо друго барем младите ќе имаат поголема желба за докажување од овие пацериве. искрено веќе преку к*р ми е од изјавите судиите ни се криви, тие не оштетија и слично. какво оштетување, какви бакрачи, па ние само 2-3 пати во цел натпревар имавме водство, судиите имаа неколку глупи и смешни одлуки во корист на нас, некоклупати не досудија 2 мин за наши играчи, а од авион се гледаше дека е груб фаул и многу други работи, но тоа никој не го гледа кај нас. да скратам малце и да ја кажав вистината, КАМЕЊА СМЕ И ТОЛКУ НЕ БИВА! НЕ Е НИ ДО ТРЕНЕРОТ НИ ПА ДО НАВИВАЧИТЕ, ДО ИГРАЧИТЕ Е! 50 пенали и зицери промашивме и за ова да не се криви навивачите!? па ние да ги погодевме пеналите на двата натпревара ќе отидевме на еп, но тоа е... џабе зборење после натпреваров, џабе нервирање, кога тие што треба да се нервираат најмногу (играчите) ги боли к*р и се смеат! златен вардар и златна лига на шампиони следната година, доста е веќе со пацериве,100 години неможат да отидат на европско или светско првенство, а уште 100 нема ни да отидат. па видете ја женската репрезентација, 80% се млади и 1-2 години играат заедно во репрезентација и скоро секогаш играат на светско или европско првенство, а овие труповиве 10 години се заедно и немаат еден позначаен резултат. сега ми е јасно зашто михајло се расфрла со пари за да купи квалитетни странци,а ги баталува овие нашиве т.н. репрезентативци и ‘‘интернационалци‘‘. поздрав

Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Abe za promaseni penali, zaebani kontri, odbrana dupka kako mozi da se krivi samo igracite be.Onaj selektorot ako cinese be luge uste ke bese na Srbija.Kakvi igraci igraja za Srbija nisto ne napraj pa so Makedonija ke napraj.Pogresna politika vodi i federacijata.Zosto selektori i na mazite i na zenite da bidat trenerite be na Vardar i na Kometal?Nema poarni od niv ili so e rabotata.Dvajca-trojca gi drzat koncite i pravat sto si sakaat.Epa duri e taka nema da odime ni na evropsko ni na svetsko.Ima eden kup rakometari sto ne gi vikaat vo reprezentacija, a sigurno se podobri od nekoj od ovie.Kaj e Misovski podobar e i od Angelov i od Ristovski.Eden piker go zaboravija Kalajdziovski od koga zamina stranstvo.Mirkulovski za dzabe igra, a onaj velko markovski e mule nevideno.Mozi ima talent ama traba uste somunu da jadi za vo reprezentacija (napraj miljarda greski).Naumce alal da mu e samo toj igrase na dvete utakmici so srce,Lazarov povreden nisto ne napraj ama taka e ko sakame so eden ili dvajca pokvalitetni igraci cuda da pravime.Atmosfera katastrofa nemam zborovi ama ne pravi i atmosferata 6 razlika.Odgovornost treba da ponesat i igracite i selektorot i site ama toj zbor ne postoi kaj nas.
Se na se katastrofalna utakmica!

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
SRAMNO I ZALNO nemoze be da pogodimo samo eden sedmerec svrno sramota da gi pogodevmo pola od sedmercite u slovenija i ovde ce bvmo sea na evropsko

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
tolku mi e zal sto izgubivme toa edno cudo golemo.nemozam da se pomiramm so sudbinata deka za malku ni izbega prvenstvoto,dovolni bea golovite so trebase da gi dade lazarov i ete ne na prvenstvoto.
za naumce mojsovski mozam da kazam deka postanuva nas lider vo reprezentacijata,bravo za nekolkute mladi igraci od vardar i od zemjava.
USTE EDNA CE KAZAM ME BOLI SRCEVO ZASTO NE GII POMINAVME SLOVENCITE
tesko ,tesko deka nekogas ce dobieme vakva shanse zasto sega i reprezentaciite so koi ce igrame vo predkfalivikacionite grupi se mnogu jaki videte estonija,crna gora itn. .neznam shto da kazam osven deka mi e maka i zal za ova generacija na rakometari koi bea tolku zaedno od mladinskite denovi ova i za niv e golem neuspeh ,no kako shto kaza lazarov ova e samo pocetok na dobrata igra na makedonskata rakometna reprezentacija.
poshto ne ja gleav utakmicata vo skopje mislev na kale ,tuku od pred TV na poluvreme reporterot kaza deka pretsedatelot na agencijata za mladi i sport bil vo svecenata loza kaj vice premierot stavrevski i se dogovorile deka ministerstvoto(vladata) i agencijata za mladi i sport se dogovorile da odvojat po 15000 evra ili 30000 evra i ke im gi dodelat na nasite rakometari.ova se desavalo se za vreme na poluvremeto i zatoa pretsedatelot na agencijata za mladi i sport bese na terenot so rakometarite.
zarem trebase prvotoo poluvreme da pomine za da se dogovorat vece doticnite gospoda,moze rakometarite ocekuvaja povece i zatoa nemaja dovolno zelba za pobeda..hahaha
suma sumarum se bese dobro do prvite 5 min. koga se nalutija komiti i pocnaja da zaminuvaat zamina i svetskoto barem jas mislam.
pozdrav do site ljubiteli na rakometot koi od srce sakat plasman na nasata maska rakometna reprezentaci ja nekoe golemo prvenstvo posle ona vo egipet. dosta vece cekame dajte da se raboti
uste ednas ce se citiram .;mnogu mi e zal .
:nenene::tapp:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Еххх...простаци жените успеаја да стигнат, овие мажите не!!??? Па резил колку години немаме ојдено на некое Европско или Светско ПрвЕнство? Па супер играчи кака Лазаров, Мојсовски, Ангелов неможат да се покажат на европско? Ајде бе не се криви играчите крива е федерацијата, златни играчи имаат катастфора ги третираат. Па едни тренерки немаат обезбедено за тренинг а сакаат на големи настани да одиме, па со дресовите од 88 уште играат. РЕЗИЛИ сме и треба да прифатиме!!!

Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.794
Поени од реакции
32
Lazarov i Angelovski igraa po 5 minuti mislam deka se neshto povredeni...Mojsovski sekoja cest za nego...Penalite malku da gi izvezbame..I u odbrana po dobro...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Кире Лазаров во Загреб, официјално... Инаку ќе речите зошто Загреб а не некој од позвучните тимови. Епа затоа што оваа година Загреб има буџет од 4 милиони евра и затоа што покрај Лазаров донесе уште 5 ЗВУЧНИ засулувања како Вори, Џомба..и сл. Епа со среќа нека му е на Кере во Загреб и се надевам дека со овај ДРИМ ТИМ што го гради Загреб дека ќе стигни до трофејот во Лигата на Шампионите.

П

Паспарту

Гостин
вчера беше извршено извлекувањето на групите за светското првенство за жени што ќе се одржи во франција и ние сме во група со русија, бразил и австралија. русија без сомневање е прв фаворит не само за прво место во нашава група, туку и за титулата. бразил има квалитетен тим и ние нашата шанса за 2 место во групата ќе треба да ја бараме против нив, додека пак австралија е тотален аутсајдер :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom