Ракометни трансфери

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Деревен, Марсениќ, Македа во Вардар.
Ханесен го продолжи договрот со ПСЖ до 2019.
Миклер и Лекај ги продолжија договорите со Веспрем до 2019.
Хм, значи ништо од трансферот на Карабатиќ во ПСЖ.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.956
Поени од реакции
37.078
И мене нешто ми кажува дека Карабатиќ со батето ќе се преселат во Париз.
Ќе брка Барса среден бек летово.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.294
Поени од реакции
8.502
Озбилно зошто би сакал Карабатиќ да се врати во Франција после скандалот со местење?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Bi trebalo da e veke zavrsena rabota transferot na Niko vo Psg.
Izgleda ke objavat naredna nedela po F4.
Не дека не си во право ама некако не ми е логично и Хансен и Карабатиќ да делат иста позиција па и со Ер Франс у екипа :S

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Не дека не си во право ама некако не ми е логично и Хансен и Карабатиќ да делат иста позиција па и со Ер Франс у екипа :S
Sreden ke igra Karabatic,i taka najslabo mesto im e vo ekipa.
Jas sum siguren deka e veke dogovoren transferot,samo cekaat da zavrsi nastapot na Barsa vo Keln.
Posebno ako Noka e noviot trener,toj bez Niko ne odi nikade.
Nema da me cudi da e dogovoren i transferot na Ilic vo Barsa.
Pa da ima dosta interesni vesti.
Za brzo ke ima update,golemite ekipi odma brkaat rabota,nema taktiziranje ovde,rosterite se zakluceni.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Конечно си снабдија добар дефанзивец на местото на неписменион Гојун, брат му е следен, ќе бидат многу опасни догодина.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Добар трансфер им е и шо го шутнаја Гардо шупак од тренер

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.956
Поени од реакции
37.078
После Лука, и Сердарушиќ официјално во ПСЖ. Се чека само трансферот на Нико да се официјализира.

Страшен тим ќе бидат идната година. Сердарушиќ на клупа, цела француска репрезентација, плус Микел Хансен.
Али допрва ќе видиме како ќе играат и дали ќе оправдаат очекувања.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.681
Дечково почнал да игра ракомет на 19 години... Можда да не беше брат на Никола немаше да успее, но во секој случај, голем успех. Што да кажат нашиве таленти кои тренираат цел живот, а подалеку од Металург 2 и МРК Вардар не може да стигнат.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
ПСЖ го зеле и Онафриенко(од Мотор)на десен бек,како бек ап на Бараше....
Добар играч,добар изграден удар,солидна замена за Бараше,еден од најдобрите играчи е Бараше,шо брка најмногу работа,а доста невидлив е на терен,страшен дефанзивец,дава 1,2 гола на утакмица па затоа никој не се замара со него,а неговиот учинок е многу голем,ама и тој мора да одмара зошто доста се троши во одбрана....
Покриени се на секоја позиција одлично,добар пазар....
Ако го земат и Нико(а изгледа ќе го земат) ова ти е речиси комплетниот тим на ЕКСПЕРТИТЕ во мало..(без Онеста и Гигу и Сораиндо)од главните играчи....
Па ќе видиме наредна сезона,дали е до Онеста?Дали е до играчите?
Јас би гласал за втората опција,каде игра Карабатиќ таму се и титулите,машина е дечкото...
Секако и тренерот игра улога,мора да има ред и хиерархија,за ваква екипа треба некое тренериште не Гарден(иако Гарден на времето бил страшен играч,ама не секогаш големите играчи се и добри тренери,доказ Пепи Манасков:vozbud: кај нас):pos:
Плус старо куче како Нока на клупата,уште отсега би типувал на ПСЖ за сигурен влез во Ф4(на сметка на еден од германските тимови или на Полските)...
Барса и да замини Нико,сигурно ќе земат некој екстра лев бек(а како и не би зеле со 2 милиони евра оштета):D..
Најверојатно Илиќ,страшен беше овие две сезони во Веспрем,многу потценет играч..
Во Кил не го користеа доволно,претежно во одбрана и за пенали,ама во Веспрем експлодира тотално во офанзива...
Каква страшна линија би биле со Кире....
И најверојатно ќе го шутнат и Рутенка(време му е):pos:,( во Мешков ќе оди,за Вардар не ми се верува се обезбеди Вардар на лев бек),па ќе се отвори опција за уште еден лев бек....
Жалуз е сеуште млад за да понеси товар,иако нема да ме чуди и да го фрлат во оган сезонава како втора опција и да не носат нови играчи,не земаат тие за џабе ништо,сигурно имаат планови со него....
Интересна сезона не очекува..
За брзо би требало да се пополнат ростерите,најверојатно ќе се чека уште една недела,да поминат репрезентациите,па после ќе ги видиме како ќе одат тие големи трансфери...
Има доста интересни играчи на пазарот на трудот...:icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom