Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.895
Поени од реакции
73.046
Е тек сега нема да се пласираме на големо натпреварување. Си отиде Савески за да дојде Шундовски :pop:

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
рикна Цевакот... на ист начин како многу пати до сега :pos2: ај здравје, можеби за 2-3 години пак ќе го стават

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Баш сега ќе имаме шанси. Со Савевски со лоша атмосфера раскаран со играчи и неуспех со Литванија доста му беше. Ја сум оптимист али мора да се нагласи дека времето е кратко до квалификации посебно оној дуел во Ноември во Босна кој може да биде клучен.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.496
Поени од реакции
28.888
Се мислам вмешани беа играчите на Металург и намерно направија така за да си оди и фино лепо Червар да седне..

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Барем ќе има мир во куќата со вакво принудно решение...
Шунда е само вршител на должност.човек на Металург...-мислам дека за брзо ќе отворат пат за изборникот Лино...:smir:
Не е во ред ова...цела репрезентација да бојкотира веќе избран селектор-па кој сака нека е тој-не ми е гајле мене каков е Савевски-дали бил будала,дали бил темперамнтен..дали ги вреѓал играчите....
И да е вистина ова...
Овие играчи играат за нив,за нивниот однос со селекторите или со некои други колеги кои не се во Металург или за Македонија?...
Играат за својата суета....ЕПТЕН НЕПРОФЕСИОНАЛНО од нивна страна...:kesa:
Па кога се работи за државниот дрес,нема тука селектор бе,па искаран сум со некој друг играч-па играм,па не играм-па нема опрема,па нема ова,па нема она-:music5:ИМА ДА ИГРАШ И СО ЕДНА НОГА АКО ТРЕБА ЗА МАКЕДОНИЈА-АКО НЕ СИКТЕР УПМ....:violent1:БЕЗ СЕКОГО СЕ МОЖЕ!!!
Подобро да играат некои други играчи кои ќе гинат за Македонија,одколку некои препотентни звезди кои мислат само на себе,на интересите на својот клуб,па дали има врвно сместување за време на подготовките,па дали има ова или она...па да ви се плукнам во играчите и луѓето кога од клубот ти наложуваат дали да играш за Македонија....и дали да играш за некој селектор...клуб си е клуб,репрезентација е нешто сосема друго...:helou:
Тука нема Циле-Миле....ако треба со сите ќе бидиш искаран ама за доброто на Македонија ќе стисниш заби и ќе играш И ОРО ЌЕ ИГРАШ АКО ТРЕБА-ако не сиктер...:bip:..
Ах бре не научија еднаш да се однесуваат како вистински професионалци и не научија...:kesa:
Па после некој друг ни е крив,кога губиме како магариња од некои Ш селекции како Литванија,Израел,Естонија.....секогаш некој друг им е виновен,обезбедија еднаш по 100 години учество на СП,зедоа 11то место--и си мислеа дека го фатија господ за брада...:star:....
Додека другите работат...тренираат,создаваат екипи и прават врвни играчи-ние се замараме зошто некои звезди имале проблеми со селекторот,па плачат додека не се смени селекторот не играме..па донесете ни селектор по мерка...па нашиот газда дава толку пари за репрезентацијата па мора ние да сме главни тука....:music5:..
Абе кадееее со вакви потези...:violent1:
Само во Македонија го има ова...
Ај сеа Кил да ја раководи Бундес селекцијата-зошто има најголем буџет во Германија,,,и тие да кажуваат шо и како во ракометот....
Ама во Герминаија работат другари и другарки-не се заебаваат таму со вакви детски работи....:smir:
Многу лошо тргнавме,го зедовме примерот од Хрватите-таму има само еден клуб..и тој клуб контролира се во ракометот таму,-никој не смее да писне,а се појави некој конкурент одма го кинат...и то е то......и се виде до кај стигнаа...и каква лига имаат....:smir:
Среќашо сеуште ги имаат тие врвни звезди..кога ќе се повлечат тие ќе ги видам....
Треба клубовите и нивните газди да се тргнат ЦЕЛОСНО од селекцијата,....таа да биди финансирана од приватни спонзори кои немаат врска со клубовите и од буџетот на Македонија...а не вака...еден газда на клуб...има не знам колку играчи од репрезентација и тој да кажува кој да биди селекор и кој играчи да играат за Македонија,ако не биди по нивно не ви ги давам играчите..:nesvest:
КАТАСТРОФА НЕВИДЕНА СМЕ....:locked:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па можно е Шундовски како в.д да остане за овие два дуели против Естонија дома и со Босна на гости и од март да биде назначен Лино Червар со што би почнале со асални подготовоки. Како и да е не смее да се испушти шансата да не се пласираме на Евро 2012 во Србија!

--- надополнето ---

Машката ракометна репрезентација на Македонија отпатува за Орадеа, каде ќе учествува на Меѓународниот турнир, Трофеј Карпати. Новиот селектор, Ѕвонко Шундовски во Романија поведе 19 ракометари.
Трофејот Карпати е последниот тест за репрезентацијата пред квалификациските натпревари со Естонија и Босна и Херцеговина, кои треба да се одиграат на 27 и 31 октомври.
На турнирот во Орадеа македонската репрезентација за противници ќе ги има Романија, Белорусија и Тунис.
Домаќинот Романија утре од 19 часот ќе биде првиот противник на Македонија, потоа на 22 и 23 октомври противници на „црвено-жолтите“ ракометари ќе бидат националните тимови на Тунис и Белорусија.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Барем ќе има мир во куќата со вакво принудно решение...
Шунда е само вршител на должност.човек на Металург...-мислам дека за брзо ќе отворат пат за изборникот Лино...:smir:
Не е во ред ова...цела репрезентација да бојкотира веќе избран селектор-па кој сака нека е тој-не ми е гајле мене каков е Савевски-дали бил будала,дали бил темперамнтен..дали ги вреѓал играчите....
И да е вистина ова...
Овие играчи играат за нив,за нивниот однос со селекторите или со некои други колеги кои не се во Металург или за Македонија?...
Играат за својата суета....ЕПТЕН НЕПРОФЕСИОНАЛНО од нивна страна...:kesa:
Па кога се работи за државниот дрес,нема тука селектор бе,па искаран сум со некој друг играч-па играм,па не играм-па нема опрема,па нема ова,па нема она-:music5:ИМА ДА ИГРАШ И СО ЕДНА НОГА АКО ТРЕБА ЗА МАКЕДОНИЈА-АКО НЕ СИКТЕР УПМ....:violent1:БЕЗ СЕКОГО СЕ МОЖЕ!!!
Подобро да играат некои други играчи кои ќе гинат за Македонија,одколку некои препотентни звезди кои мислат само на себе,на интересите на својот клуб,па дали има врвно сместување за време на подготовките,па дали има ова или она...па да ви се плукнам во играчите и луѓето кога од клубот ти наложуваат дали да играш за Македонија....и дали да играш за некој селектор...клуб си е клуб,репрезентација е нешто сосема друго...:helou:
Тука нема Циле-Миле....ако треба со сите ќе бидиш искаран ама за доброто на Македонија ќе стисниш заби и ќе играш И ОРО ЌЕ ИГРАШ АКО ТРЕБА-ако не сиктер...:bip:..
Ах бре не научија еднаш да се однесуваат како вистински професионалци и не научија...:kesa:
Па после некој друг ни е крив,кога губиме како магариња од некои Ш селекции како Литванија,Израел,Естонија.....секогаш некој друг им е виновен,обезбедија еднаш по 100 години учество на СП,зедоа 11то место--и си мислеа дека го фатија господ за брада...:star:....
Додека другите работат...тренираат,создаваат екипи и прават врвни играчи-ние се замараме зошто некои звезди имале проблеми со селекторот,па плачат додека не се смени селекторот не играме..па донесете ни селектор по мерка...па нашиот газда дава толку пари за репрезентацијата па мора ние да сме главни тука....:music5:..
Абе кадееее со вакви потези...:violent1:
Само во Македонија го има ова...
Ај сеа Кил да ја раководи Бундес селекцијата-зошто има најголем буџет во Германија,,,и тие да кажуваат шо и како во ракометот....
Ама во Герминаија работат другари и другарки-не се заебаваат таму со вакви детски работи....:smir:
Многу лошо тргнавме,го зедовме примерот од Хрватите-таму има само еден клуб..и тој клуб контролира се во ракометот таму,-никој не смее да писне,а се појави некој конкурент одма го кинат...и то е то......и се виде до кај стигнаа...и каква лига имаат....:smir:
Среќашо сеуште ги имаат тие врвни звезди..кога ќе се повлечат тие ќе ги видам....
Треба клубовите и нивните газди да се тргнат ЦЕЛОСНО од селекцијата,....таа да биди финансирана од приватни спонзори кои немаат врска со клубовите и од буџетот на Македонија...а не вака...еден газда на клуб...има не знам колку играчи од репрезентација и тој да кажува кој да биди селекор и кој играчи да играат за Македонија,ако не биди по нивно не ви ги давам играчите..:nesvest:
КАТАСТРОФА НЕВИДЕНА СМЕ....:locked:

Друже не треси зелени... И јас да сум на нивно место би бојкотирал некој кој пцуе по мене 3 дена пред да почнат подготовките само затоа што играм против негов клуб... Савевски треба да го има достоинството да биде селектор на репрезентацијата а не да ги вреѓа играчите...
Заклучок: Савевски беше кривиот и требаше да прифати одговорност за тоа што се случи а не да вика "не бев ја"

Го спомна Кил... епа ај сеа пример Кил да играше со Хамбург или Ловен или било кој друг јак тим, а селекторот на Германија да е во исто време и тренер на Хамбург/Ловен и да ги пцуе тие на Кил затоа што го растураат неговиот тим, дали мислиш дека ќе играат?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Друже не треси зелени... И јас да сум на нивно место би бојкотирал некој кој пцуе по мене 3 дена пред да почнат подготовките само затоа што играм против негов клуб... Савевски треба да го има достоинството да биде селектор на репрезентацијата а не да ги вреѓа играчите...
Заклучок: Савевски беше кривиот и требаше да прифати одговорност за тоа што се случи а не да вика "не бев ја"

Го спомна Кил... епа ај сеа пример Кил да играше со Хамбург или Ловен или било кој друг јак тим, а селекторот на Германија да е во исто време и тренер на Хамбург/Ловен и да ги пцуе тие на Кил затоа што го растураат неговиот тим, дали мислиш дека ќе играат?
А овие кутрите играчи како немтури седеа и го гледаа селекторот како ги пцуе а?:smir:
Кутрите тие...:kesa:
Па се виде на ТВ бе друже.не се караа само со Савевски туку и со другите на клупата на Вардар....
Се удираа како кик-боксери,а до вчера играа заедно во исти тимови-и сега ти ќе го браниш нивното однесување....
Па уште и со судијата ќе се тепаше Мојсо....
И не е само Савевски-утре некој друг нема да им чини-зошто не им е по ќеф-и ај и него ќе го смениме...и така до бескрај....
Не го бранам јас Савевски-:nenene:реков и во преходните постови околу оваа тема,чоекот е пренервозен за селектор,има повеќе мани одколку доблести...и не е подобен за функцијата...:nenene:
А ако го прочиташе постот ПОВНИМАТЕЛНО ќе видеше на шо алудирав..дека репрезентативците и завртеа грб на Македонија:helou:,само затоа шо не се мирисаат со селекторот....
А муабетот со Кил е сосема друг-реков јас НИЕДЕН КЛУБ без разлика на неговиот буџет..и колку играчи дава за репката нема ПРАВО ДА ЈА РАКОВОДИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА....:nenene:
Не ми е гајле мене кој е селектор-ако сакаш биди и ти-играчите се тие шо играат и само од нивниот пристап и залагање зависи шо ќе направиме.....
Македонија е најважна,и најважно е тие шо играат за неа да гинат за боите на државата...а не да се однесуваат како Карабатиќ и компанија...зошто сигурно не се тоа....
Сето ова можеше да се реши на многу помирен начин,без да се крени толкава прашина и да се направи скандал...
И во другите репрезентации имаат вакви или слични проблеми-но тие ги решаваат на преќутен начин...не вака,со камери и со новинари....:nesvest:..
Вака само се руши рејтингот на репрезентацијата...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Инаку за Арнаудовски...

Арнаудовски се степал поради репрезентацијата

Левиот бек на Босна Ристо Арнаудовски го нападнал својот тренер Ирфан Смајлагиќ бидејќи не добил дозвола да и се приклучи на репрезентацијата на Македонија, од каде неодамна го доби првиот повик. Инцидентот се случил на тренингот во неделата, откако Арнаудовски, кој чека нов македонски пасош, бил префрлен во втората екипа и не му бил дозволен раскин на договорот.
- Го замолив уште еднаш да ме пушти, а тој арогантно ми се сврте, при што се судривме и го удрив со тупаница во грбот. Од потешки последици не спаси помошниот тренер Ридиќ, кој не раздели - изјави Арнаудовски за хрватскиот весник "24 сата".
Селекторот Савевски се сомнева дека ова е инсценирана игра на Босанците во пресрет на квалификацискиот дуел во Сараево.
Извор

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па ова босанциве се занесуваат. Можеби не се слаби ама тешко ќе им биде со нас. Ја за Ристо Арнаудовски првпат слушам и ако е навистина толку јак играч како што се збори тоа би била одлична вест за Македонија. Останува да почекаме да видиме како ќе одиграат на турниров во Романија па одма после прва утакмица во квалиикации со Естонија.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.661
Поени од реакции
9.972
31-27 пораз од Романците.
Левов имал 6 гола,најефикасен кај нас.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Резултатов и не ми е толку битен колку играта и поставеноста на терен.После расправииве одма ни дојде натпревар против Романија која и не е слаба а плус и домаќин.Ако оди формата во нагорна линија на другиве утакмици па со Ерменија дома со феноменална атмосфера да се испратат во Босна каде што е и клучниот натпревар според мене во квалификацииве.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Македонија загуби и од Тунис со 25-16... Во прво полувреме сме дале само 2 или 3 гола не знам точно, наспроти 15-те на Тунис.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.389
Поени од реакции
16.607
^ Леле бруки, без разлика дали е подготвителен период или не ама да дадеш само 16 гола на натпревар е срамота :kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom