- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 30.895
- Поени од реакции
- 73.046
Е тек сега нема да се пласираме на големо натпреварување. Си отиде Савески за да дојде Шундовски :pop:
Барем ќе има мир во куќата со вакво принудно решение...
Шунда е само вршител на должност.човек на Металург...-мислам дека за брзо ќе отворат пат за изборникот Лино...:smir:
Не е во ред ова...цела репрезентација да бојкотира веќе избран селектор-па кој сака нека е тој-не ми е гајле мене каков е Савевски-дали бил будала,дали бил темперамнтен..дали ги вреѓал играчите....
И да е вистина ова...
Овие играчи играат за нив,за нивниот однос со селекторите или со некои други колеги кои не се во Металург или за Македонија?...
Играат за својата суета....ЕПТЕН НЕПРОФЕСИОНАЛНО од нивна страна...:kesa:
Па кога се работи за државниот дрес,нема тука селектор бе,па искаран сум со некој друг играч-па играм,па не играм-па нема опрема,па нема ова,па нема она-:music5:ИМА ДА ИГРАШ И СО ЕДНА НОГА АКО ТРЕБА ЗА МАКЕДОНИЈА-АКО НЕ СИКТЕР УПМ....:violent1:БЕЗ СЕКОГО СЕ МОЖЕ!!!
Подобро да играат некои други играчи кои ќе гинат за Македонија,одколку некои препотентни звезди кои мислат само на себе,на интересите на својот клуб,па дали има врвно сместување за време на подготовките,па дали има ова или она...па да ви се плукнам во играчите и луѓето кога од клубот ти наложуваат дали да играш за Македонија....и дали да играш за некој селектор...клуб си е клуб,репрезентација е нешто сосема друго...:helou:
Тука нема Циле-Миле....ако треба со сите ќе бидиш искаран ама за доброто на Македонија ќе стисниш заби и ќе играш И ОРО ЌЕ ИГРАШ АКО ТРЕБА-ако не сиктер...:bip:..
Ах бре не научија еднаш да се однесуваат како вистински професионалци и не научија...:kesa:
Па после некој друг ни е крив,кога губиме како магариња од некои Ш селекции како Литванија,Израел,Естонија.....секогаш некој друг им е виновен,обезбедија еднаш по 100 години учество на СП,зедоа 11то место--и си мислеа дека го фатија господ за брада...:star:....
Додека другите работат...тренираат,создаваат екипи и прават врвни играчи-ние се замараме зошто некои звезди имале проблеми со селекторот,па плачат додека не се смени селекторот не играме..па донесете ни селектор по мерка...па нашиот газда дава толку пари за репрезентацијата па мора ние да сме главни тука....:music5:..
Абе кадееее со вакви потези...:violent1:
Само во Македонија го има ова...
Ај сеа Кил да ја раководи Бундес селекцијата-зошто има најголем буџет во Германија,,,и тие да кажуваат шо и како во ракометот....
Ама во Герминаија работат другари и другарки-не се заебаваат таму со вакви детски работи....:smir:
Многу лошо тргнавме,го зедовме примерот од Хрватите-таму има само еден клуб..и тој клуб контролира се во ракометот таму,-никој не смее да писне,а се појави некој конкурент одма го кинат...и то е то......и се виде до кај стигнаа...и каква лига имаат....:smir:
Среќашо сеуште ги имаат тие врвни звезди..кога ќе се повлечат тие ќе ги видам....
Треба клубовите и нивните газди да се тргнат ЦЕЛОСНО од селекцијата,....таа да биди финансирана од приватни спонзори кои немаат врска со клубовите и од буџетот на Македонија...а не вака...еден газда на клуб...има не знам колку играчи од репрезентација и тој да кажува кој да биди селекор и кој играчи да играат за Македонија,ако не биди по нивно не ви ги давам играчите..:nesvest:
КАТАСТРОФА НЕВИДЕНА СМЕ....:locked:
А овие кутрите играчи како немтури седеа и го гледаа селекторот како ги пцуе а?:smir:Друже не треси зелени... И јас да сум на нивно место би бојкотирал некој кој пцуе по мене 3 дена пред да почнат подготовките само затоа што играм против негов клуб... Савевски треба да го има достоинството да биде селектор на репрезентацијата а не да ги вреѓа играчите...
Заклучок: Савевски беше кривиот и требаше да прифати одговорност за тоа што се случи а не да вика "не бев ја"
Го спомна Кил... епа ај сеа пример Кил да играше со Хамбург или Ловен или било кој друг јак тим, а селекторот на Германија да е во исто време и тренер на Хамбург/Ловен и да ги пцуе тие на Кил затоа што го растураат неговиот тим, дали мислиш дека ќе играат?
Инаку за Арнаудовски...Многу јак играч ќе дебитира за нас:
http://www.index.hr/sport/clanak/bosna-poricala-pa-priznala-arnaudovski-je-nekoliko-puta-fizicki-napao-smajlagica/518563.aspx
ИзворАрнаудовски се степал поради репрезентацијата
Левиот бек на Босна Ристо Арнаудовски го нападнал својот тренер Ирфан Смајлагиќ бидејќи не добил дозвола да и се приклучи на репрезентацијата на Македонија, од каде неодамна го доби првиот повик. Инцидентот се случил на тренингот во неделата, откако Арнаудовски, кој чека нов македонски пасош, бил префрлен во втората екипа и не му бил дозволен раскин на договорот.
- Го замолив уште еднаш да ме пушти, а тој арогантно ми се сврте, при што се судривме и го удрив со тупаница во грбот. Од потешки последици не спаси помошниот тренер Ридиќ, кој не раздели - изјави Арнаудовски за хрватскиот весник "24 сата".
Селекторот Савевски се сомнева дека ова е инсценирана игра на Босанците во пресрет на квалификацискиот дуел во Сараево.
:nesvest:Македонија загуби и од Тунис со 25-16... Во прво полувреме сме дале само 2 или 3 гола не знам точно, наспроти 15-те на Тунис.