Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Лево крило: Ојлески и Манасков
Лев и централен бек: Мојсовски, Миркуловски, Стојановиќ и Кузмановски (Мора двајца разбивачи...)
Десен бек: Кире и Левов
Десно крило: Темелков и Георгиевски
Пикер: Стоилов и Димовски (понатаму замена да биде Н. Маркоски)
Голман: Борко и Диви
плус В. Маркоски и Мите Стоилов/Јоноски

Тренер: Лино Червар, замена Љубомир Савевски

Ова би била ИДЕАЛНАТА КОМБИНАЦИЈА. Според мене...

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
[Ти да не си Кире или некој негов роднина Како го браниш страшна работа.
И молим те не треси зелени. Кире ни вредел како 10 Радевци.
Што е толку посебен и незаменлив Кире?
Оти бил најдобар стрелец на европско и светско првенство. Оти пола голови му се од пенал затоа ли?
Ај нека не ги шутира пеналите, да видиме колку ќе биде прв?
Ќе има 3 до 4 гола максимум од 15 обиди на еден натпревар.
[/quote]

c c c c ....hard core shlajm....

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Ова муабетиве Кире да не пуцал пенали немало толку голови да даде ми се нај лејм....
Па кој друг да шутира бе ? Димовски можда ? Глеам за Металург на некои утакмици у СЕХА он пуцаше :pos:
Праите ко тој пенал што шутира сигурно дава гол.

Од авион се гледа дека играта ни беше прочитана и дека тоа има огромен удел у лошата игра на Кире на турниров. Незнам колку е вистина у муабетот на Шундо дека тактички биле добро спремени, ама не го примениле тоа на терен играчите ама добро е што нешто почна да се збори....
Баш ме интересира каква ќе биде реакцијата на Кире по коментарите од Наумче. И уште повеќе ме интересира кои се тие играчи од кои Шундо не е задоволен и кој се тие што ќе ги повика понатаму.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Е што има да реагира Кире, стварно беше за нигде.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ќе ја цитирам изјавата на шундовски

Не треба да ги бараме кривците, односно треба да да се да се ос с осврнеме на тие причини кои што што доведоа до ова, значи вина имаме сите во секој случај, ние имавме голема шанса но се чини дека премногу еуфорично, премногу од позиција на на фаворити влеговме во овие квалификации...

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=47&eventId=89874

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Остај го нема легнато од 29 Март :D од кога се регистрирал на форумот, па се случуваат грешки.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Остај го нема легнато од 29 Март :D од кога се регистрирал на форумот, па се случуваат грешки.

:pos:Ме изнасмеа сега. Работам јас, ако седам со вас :)

Абе ич не ја искоментиравме убавата страна на Гетеборг :vozbud:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
:pos:Ме изнасмеа сега. Работам јас, ако седам со вас :)

Абе ич не ја искоментиравме убавата страна на Гетеборг :vozbud:

Богами чупево е една од малкуте убави работи шо ги видовме од ракометниот кошмар во Гетеборг...пу,пу машала....:X3:

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Ти да не си Кире или некој негов роднина. Како го браниш страшна работа.
И молим те не треси зелени. Кире ни вредел како 10 Радевци.
Што е толку посебен и незаменлив Кире?
Оти бил најдобар стрелец на европско и светско првенство. Оти пола голови му се од пенал затоа ли?
Ај нека не ги шутира пеналите, да видиме колку ќе биде прв?
Ќе има 3 до 4 гола максимум од 15 обиди на еден натпревар.
Го видовме колку е јак на квалификациите. Не уништи.
И не ги омаловажувај толку Стевче и Диви. Можеби не се толку јаки како Кире, ама важно не летаат во облаци туку цврсто стојат на земја. За разлика од твојот Кире, кого славата брзо го удри во глава.

Инаку тука некаде се со Бо, само што Бо има подобра реализација и нема толку промашување. И не се прави петел во цела репрезентација.
Ај не кењај молим те оди изгледај некоја турска серија и легни си....Ако малку повеќе следеше спорт од турските серии ке знаеше кој е Кирил во модерниот ракомет...
--- надополнето: 12 април 2012 во 11:32 ---
Да т праша, нешто можеби знаеш или барем шпекулирај, на кои нови играчи мислење шундовски кога рече дека ќе ги објави пред баражаот? сигурно се знае барем за еден или двајца.
Искрено не верувам во некои битни промени -можеби Георгиевски и евентуално Мајнов ке заиграат и ке се врати Темелков и тоа би било. Стојановиќ Радослав не верувам дека ке го видиме у црвено жолтите...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ај не кењај молим те оди изгледај некоја турска серија и легни си....Ако малку повеќе следеше спорт од турските серии ке знаеше кој е Кирил во модерниот ракомет...
--- надополнето: 12 април 2012 во 11:32 ---

Искрено не верувам во некои битни промени -можеби Георгиевски и евентуално Мајнов ке заиграат и ке се врати Темелков и тоа би било. Стојановиќ Радослав не верувам дека ке го видиме у црвено жолтите...
Значи пак без лев бек :D А зашто не сакаат кузмановски од романија да го пробаат? толку ли е тапа?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Значи пак без лев бек :D А зашто не сакаат кузмановски од романија да го пробаат? толку ли е тапа?
Најголема тапа/дудук во репрезентација ни е Филип Лазаров без конкуренција :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom