Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Далеку од тоа дека се наивен противник, ама ако ја гледаме сликата треба да се потцртаат уште два резултати... Пораз на гости од Исланд со 15 разлика и пораз дома од Германија со 8 разлика. Ама сепак не се многу слаби, сигурно се на ниво од Бразил. Мора да се преземат сериозни мерки ако сакаме да не бидеме „изненадени“ повторно.
По резултативе ме потсетија на Македонија, добра игра дома и со фаворити и мачење со послабите.Ама сепак, во машки ракомет сме реално подобри, ама и на терен да го одработиме то не ќе е лошо :)

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Далеку од тоа дека се наивен противник, ама ако ја гледаме сликата треба да се потцртаат уште два резултати... Пораз на гости од Исланд со 15 разлика и пораз дома од Германија со 8 разлика. Ама сепак не се многу слаби, сигурно се на ниво од Бразил. Мора да се преземат сериозни мерки ако сакаме да не бидеме „изненадени“ повторно.

А вие Германија и Исланд со Македонија ги споредувате? Исланд еднаш сме ги победиле и тоа со Раде во тимот :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе преку таквиов со тој Раде веќе, во секој муабет тој. Јиха да беше не биваше...кој знае во кој затуцан тим игра, не вреди ни да го спомнуваме сега. Гледајте оптимистички и доста само ја труете темава. Кој ќе снесе одговорност за Австрија? Од сега со тоа прашање...што одговорсност сакате бе, само ние ли играме ракомет, оние дрва се..Зарем само ние ќе победуваме отсега во спортот. Навикнете се и на неуспеси, всушност да бевме толку јаки немаше едно 5-то место да го славиме како злато на ОИ.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Абе преку таквиов со тој Раде веќе, во секој муабет тој. Јиха да беше не биваше...кој знае во кој затуцан тим игра, не вреди ни да го спомнуваме сега. Гледајте оптимистички и доста само ја труете темава. Кој ќе снесе одговорност за Австрија? Од сега со тоа прашање...што одговорсност сакате бе, само ние ли играме ракомет, оние дрва се..Зарем само ние ќе победуваме отсега во спортот. Навикнете се и на неуспеси, всушност да бевме толку јаки немаше едно 5-то место да го славиме како злато на ОИ.

Епа тоа де брат кој ке ја сносе?Џабе шо ке ја сносе коа нема да одиме на Светско... А Фичо игара у најјакото првенство?:facepalm: И во Вардар седи на клупа....Бранче исто у Костанца грее клупа...

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Епа тоа де брат кој ке ја сносе?Џабе шо ке ја сносе коа нема да одиме на Светско... А Фичо игара у најјакото првенство?:facepalm: И во Вардар седи на клупа....Бранче исто у Костанца грее клупа...
Па тоа сум го рекол и јас бе 10000000 пати, и да е некој друг место нив пак ќе биде резерва, стартната бековска линија е Мојсо- Филип М- Кире.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Па тоа сум го рекол и јас бе 10000000 пати, и да е некој друг место нив пак ќе биде резерва, стартната бековска линија е Мојсо- Филип М- Кире.

Не си во право, стартна постава без лев бек не постои.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Кога можеше Шундо тикварот да игра со Митков на крило, може и вака. :)

Па јас не би се глупирал ко Шундо ко што не би го ставил Митков за крило, така и Мојсо за лев бек кога е среден бек. Јас толку нема веќе да се замарам кажаа дека нема да променат многу, концепциски ќе променеле....., а како?Можеш Мојсо да го направиш класичен лев скок шутер? НЕ Од 2009 па до сега не признаа која е реалната болка на репрезентацијата....

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.815
Поени од реакции
5.604
леле колку ми е криво шо не можев да го гледам целиот прес.. дајте ако го има некаде пуштајте го...
од ова шо успеав да прочитам овде и по медиумиве, овие сите, почнувајќи од раководство на федерација, преку селектор па се до играчи и доктори се поорганизирана МАФИЈА од албанската... КОЗА НОСТРА може гомна да јаде за овие... страшна работа..

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кога можеше Шундо тикварот да игра со Митков на крило, може и вака. :)
Знаеш ли уопште зашто Митков играше крило или вака од памет се збори, прво без Темелков одбраната беше хаос што ни е добро познато на сите и Митков мораше да попуни место во одбрана. Е сега се прашувате зошто па Митков и во напад. Бидејќи колку што има Македонија летечки замени во еден напад-одбрана тоа го нема ниедна репрезентација со уште една замена би биле само поранливи, тоа е логично објаснување го кажа и Шундо и е сосема логично. До толку не е цреп да му беше целта само за напад. Да играше Гоце ќе мораше да излегува ќе беше партал одбрана ама затоа во напад ќе беше подобро! Затоа тоа со Митков се тупи постојано а не се знае што е и како е. И уште една работа нигде во светот не постои напаѓач посебно бек да не може да игра одбрана тоа е буквално срамота со оглед на конституцијата на еден бек шутер. Кокнретно за Филип Лазаров и неговата корист иако не е прва постава.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Изгледа Червар озбилно го спремаат за селектор. Гледам чудни изјави ми дава по весници, макар што се труди да се дистанцира од непотребни компликации во моментов. Читам вика, ништо не би коментирал засега, УШТЕ имате селектор:rolleyes:

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Еве да речеме си во право. Кажи ми ти што ќе бие ако не го поминеме баражот со австрија? Кој ќе сноси тогаш одговорност?
Леле аман бе луѓе. Сватете еднаш - Кире ни е толку вреден што неможе да го заменат ни 10 Радевци или Линовци свесни ли сте колку е јак играчот??? Свесни ли сте?? Ако не игра Кире добро тогаш цела екипа неигра сваќате ли.....Ние немаме играчи што би биле негова алтернатива... Каков Червар какви бакрачи нели сте свесни дека без расположениот Лазаров нема кој гол да даде и кој да ја води екипата....Нели гледате дека сите се дрва почнувајки од Алушевски до Диви и назад...кои реформи зборите нели сте свесни дека Кире е исто што и Бо у кошарка...Ако не е тој нема кој да егзекутира....И јас се сложувам дека Раде би бил добра опција за едно 15 минути на лево крило ама у случајот коа не се чувствува Кире расположен у негово друштво Раде би го множел со 0.
У случај да не ја минеме Австрија тогаш целата тежина за поразот паѓа врз Шундо и Кире шо да ви кажам а се дотогаш ги подржувам. Сепак и пред турниров свесен бев дека Унгарија и Шведска се посилни од нас затоа и не барам одговорност од никој....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е добро бе што да правиме сега Киро е ѕвер во тоа нема сомнение ама се додека сме човек репрезентација нема да имаме напредок и најбитно континуитет. Треба да се разграничат некои работи што значи капитен, селектор, претседател итн никој не може да оспори дека постојат проблеми на повисоко ниво, проблеми кои не спречуваат да одиме скалило погоре. Никој не може да не убеди дека немаме леви бекови и дека мораме да се ослонуваме на инвалидската игра на Бранче и на Филип во напад. И не тресете зелени за Алушовски ако за некој треба да се критикува тој е последен!

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Е добро бе што да правиме сега Киро е ѕвер во тоа нема сомнение ама се додека сме човек репрезентација нема да имаме напредок и најбитно континуитет. Треба да се разграничат некои работи што значи капитен, селектор, претседател итн никој не може да оспори дека постојат проблеми на повисоко ниво, проблеми кои не спречуваат да одиме скалило погоре. Никој не може да не убеди дека немаме леви бекови и дека мораме да се ослонуваме на инвалидската игра на Бранче и на Филип во напад. И не тресете зелени за Алушовски ако за некој треба да се критикува тој е последен!
Да така е Стевче е последен затоа што Манасков е бетер дудук од него....И немој да мислите дека крилата не ги играат затоа што нејке Шундо туку затоа што не се добри...

Kajgana Shop

На врв Bottom