Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Пријателски меч: Македонија-Црна Гора 40:33
(y)
Браво за нашиве и покрај тоа што победата не беше во прв план сепак висока победа, за Црна Гора играат Маркович и Ракчевич.

Makedonija: Mitrevski (šest odbrana), Manaskov 4, Stoilov 3, Aluševski 3, K. Lazarov 10 (5), Mitkov 2, Janovski, Angelovski 1, Temelkov 1, Mirkulovski 2, V. Markovski 1, Z. Mojsovski, Ristovski, N. Markovski 2, N. Mojsovski 6, Dimovski 1, Angelov (pet odbrana i sedmerac), Georgievski, Kukovski, F. Lazarov 3.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.105
МАКЕДОНИЈА - ЦРНА ГОРА 40-33 (12-8, 15-13, 13-12)
Златибор, градска сала. Гледачи: 50. Судии: Кркачев и Белимов (Македонија).

МАКЕДОНИЈА: Митревски (6 одбрани), Ангелов (5 одбрани, 1 седмерец), Манасков 4, Стоилов 3, Алушевски 3, К. Лазаров 10 (5), Митков 2, Јоноски, Ангеловски 1, Темелков 1, Миркуловски 2, З. Мојсовски, Ристовски, Н. Марковски 2, Н. Мојсовски 6, Димовски 1, Георгиевски, Куковски, Ф. Лазаров 3
Седмерци: 8/5, Исклучувања: 6 минути
ЦРНА ГОРА: Мијатовиќ (5 одбрани, 1 седмерец), Симиќ (6 одбрани, 1 седмерец), Рајковиќ (3 одбрани, 1 седмерец), Ракчевиќ 5, Вујовиќ 2, Пејовиќ 1, Мелиќ 1, Марковиќ 11 (3), Осмајиќ 3, Милашевиќ 1, Ласица 2, Грбовиќ 3, И. Марковиќ 2, Перишиќ, Мајиќ 1, Шеваљевиќ 1
Седмерци: 3/2. Исклучувања: 4 минути

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
МАКЕДОНИЈА - ЦРНА ГОРА 40-33 (12-8, 15-13, 13-12)
Златибор, градска сала. Гледачи: 50. Судии: Кркачев и Белимов (Македонија).

МАКЕДОНИЈА: Митревски (6 одбрани), Ангелов (5 одбрани, 1 седмерец), Манасков 4, Стоилов 3, Алушевски 3, К. Лазаров 10 (5), Митков 2, Јоноски, Ангеловски 1, Темелков 1, Миркуловски 2, З. Мојсовски, Ристовски, Н. Марковски 2, Н. Мојсовски 6, Димовски 1, Георгиевски, Куковски, Ф. Лазаров 3
Седмерци: 8/5, Исклучувања: 6 минути
ЦРНА ГОРА: Мијатовиќ (5 одбрани, 1 седмерец), Симиќ (6 одбрани, 1 седмерец), Рајковиќ (3 одбрани, 1 седмерец), Ракчевиќ 5, Вујовиќ 2, Пејовиќ 1, Мелиќ 1, Марковиќ 11 (3), Осмајиќ 3, Милашевиќ 1, Ласица 2, Грбовиќ 3, И. Марковиќ 2, Перишиќ, Мајиќ 1, Шеваљевиќ 1
Седмерци: 3/2. Исклучувања: 4 минути
??? Како е можно Македонија да игра, а судиите да се повторно од Македонија???

Исто така, на која позиција игра Куковски? Не ми е познат играчот...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Утакмицата беше еден вид тренинг..(затоа и судеа наши судии).....
Се играа 3x25 минути,,(затоа и толку голови паднаа)...
П.С.
Кукоски е лев бек,....
Ама во последните години(од кога е во Вардар,во МРК Вардар играше почесто во напад).... дечкото игра исклучиво одбрана....

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
До кога со Козла ке играме во репрезентација јас не знам дај му на Гоце шанса ќе проработи детето. Ме разочара многу ваквиот избор али сепак се е со врски и во таа репрезентација со исклучок на лидерите на репрезентацијата инаку објективно гледано неколкумина не требаше да бидат на овој пократок список. Сепак тоа е само мое гледање за ситуацијата во репрезентација и ако некој се радува на успехот кој евентуално би го направиле нашите во Ниш тоа несомнено би бил јас .

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
И после тоа сакаме успех...........епа нема бе.Со истрошени старци што веќе ни на професионално ниво не играат да градиме тим и со уште неколку врскаџии што ги шлепаат браќата нивни не се прави екипа.Поготово не екипа за во иднината.Ало дали се свесни дека сите главни играчи имаат преку 31 година ???Кој ќе игра ако не младите ? Јест да не треба тоа радикално како Хрватска подмладување да се прави,но мора бар 2-3 нови играчи секој пат да имаме на првенствата.Ојлески,Георгиевски,Манасков,Маркоски,Стоилов и Анѓеловски се иднината,не Темелков,З. Мојсовски и Алушевски.......(иаку реално добро ќе ни дојде искуството на еден или двајца од овие стариве).

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92
Ќе изгубиме од Шведска 5 разлика,од Германија 10 а со Чешка нерешено според мене

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Реално од овие помладите шанса да биди во тие 18 сречници треба да добие само Ојлески(според мене)....
Дечкото го има она шо е потребно за крило.....а и искусен е,веќе неколку сезони има зад себе во супер лига...не е којзнае шо лига,ама пак се делкаше...
А оваа сезона во Вардар распука...
Е сеа за Манасков мали:Dсе е кажано..
Детево е сеуште зелено и не е за едно вакво натпреварување...не е ракометот само контри;)
Сепак ќе мора да се земи уште едно лево крило,зошто ако останиме само со Аљушо тешко нас...:eek:
За Гоцката имам кажано,можеби не заостанува зад Козла,ама не е таков тип на играч шо ќе ни користи..
Посебно не се Швеѓаните и Германците кои имаат страшни леви крила,ќе не пробушат ако игра Гоце над нив одбрана(кој го гледал редовно Металург оваа сезона знае на шо мислам)...
Козла вака така има поголемо искуство....(не дека е нешто посебно).....
Сепак Темелков е според мене за 2 класи над гореспоменатите....
Тука неаме гајле,Темелков е докажан играч и сигурен сум дека ќе биди еден од најдобрите наши стрелци..
Околу двата помлади пикери Столе и Маркоски...
Јас да сум селектор би одел со нив,и би го изоставил Ванчо...(и да не беше повреден)....:D
Мислам дека со овие двајца ќе иаме далеку повеќе опции во нападот.....
Поподвижни се,а за пикер то е најважно...
Со оглед дека ќе ни треба еден пикер кој ќе ја развлекува зоната на противниците,да овозможи чисти шутеви за Мојсо и Кире-или пак за влез на Миркуловски,па да се оди или на пенал или на двојно проигрување....
А за ваква тактика пикерот е КЛУЧЕН....
Реално времето на Ванчо е поминато,секоја чест за дечкото,неверојатен беше,ама повредите и прекумерната килажа си го зедоа данокот.....
Да не се лажиме...
А ќе играме против одбрани кои имаат касапи во своите редови.....пред се мислам на Германците,Рогиш и се е кажано:D
Без јак пикер ќе неаме многу чисти шутеви,ќе треба Кире,Мојсо сами да се мачат,Миркуловски ќе јади ќотече при тие негови пробиви и тоа големо:facepalm:..
Ќе и треба помош на ударната тројка....најмногу од пикерите.....
Тука треба стручниот штаб,да пробаат да ги искористат Столе и Никола,да добијат добра минутажа...
Сите ќе очекуваат Ванчо да игра:нинџ: па овде е можно да напрајме некое тактичко изненадување....
Да не ширам многу,да не чита некој душман:D:cenzura:
За бек неаме сеуште некој спремен од овие шо се на подготовки шо би можел да помогни во напад..
Сите се ТУРКАЧИ ЗА ВО ОДБРАНА:D

Kajgana Shop

На врв Bottom