Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
17 јули 2024
Мислења
82
Поени од реакции
104
Отсекогаш сум навивала за скандинавците во ракомет, ама после овоа што ни го направија се откажав од се скандинавско. Денес ми донесоа дански колачи, и ги одбив. :kruna:

Моментално, од Австрија-Унгарија, кој ни одговара да тепа?
Најубаво е да заврши нерешено, а во случај да тепа Австрија ќе чекаме реми да извадат со Холандија

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.289
Поени од реакции
564
Отсекогаш сум навивала за скандинавците во ракомет, ама после овоа што ни го направија се откажав од се скандинавско. Денес ми донесоа дански колачи, и ги одбив. :kruna:

нерешено најдобро е ...

Член од
19 март 2013
Мислења
3.136
Поени од реакции
4.694

Ај па ти ради двајца буљаши ќе одбиваш благо. :D

Член од
16 април 2014
Мислења
7.338
Поени од реакции
11.752
Реално може да не патосира ама има 3 можни сценарија каде што може да се надеваме на 2 бода:

2. Свесно да не пуштат да победиме како би исфрлиле некоја посилна репрезентација да не продолжи во нокаут фазата.
И што ако ги исфрли Холандиј/Унгарија, кога во 1/4 тие другите што ќе вкрстиме ќе не тапацираат нас посекако и ништо нема да му смени на Французиве. Уствари ќе му помогнат на некого да влезе полесно во 1/2 финале.
Плус што целата оваа фантастика дека ќе ни ја пуштеле е тотално глупосна. Можат да играат со ротиран состав ама пак нема да ни ја пушатаат, ќе сакаат да победат.

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.483
Поени од реакции
11.396
И што ако ги исфрли Холандиј/Унгарија, кога во 1/4 тие другите што ќе вкрстиме ќе не тапацираат нас посекако и ништо нема да му смени на Французиве. Уствари ќе му помогнат на некого да влезе полесно во 1/2 финале.
Плус што целата оваа фантастика дека ќе ни ја пуштеле е тотално глупосна. Можат да играат со ротиран состав ама пак нема да ни ја пушатаат, ќе сакаат да победат.
Французите и со скршеници на раце и нозе ќе не победат :D

Член од
19 март 2013
Мислења
3.136
Поени од реакции
4.694
Да не се заебаваме многу многу , Унгарија е топ 8 сила во ракометот. Остајте вие математиката , ќе го изебат Катар ко Љурзим коза. Супер за нас ќе биде Австрија да си изгуби и од Холандија и да бидеме бар топ 16.
А да , Фитиљ има повеќе голови од Гидсел сеуште :kuracc:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.944
Поени од реакции
19.296
Колку се ужасни Австријците, на толку грешки на Унгарија промашуваат зицери секој напад, ја искршија пречката од мавање

Член од
22 февруари 2024
Мислења
190
Поени од реакции
316
Нема нерешено да биде за жал. Одиме на 3то место. Унгарија 2ро.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.473
Поени од реакции
16.675
Реално може да не патосира ама има 3 можни сценарија каде што може да се надеваме на 2 бода:

1. Да играат лежерно со пола сила да чуваат/одмараат играчи за 1/4 финале пошто секако се први во групата.

2. Свесно да не пуштат да победиме како би исфрлиле некоја посилна репрезентација да не продолжи во нокаут фазата.

3. Да ги победиме на "будалаштина" бидејќи топката е округла. Нема што да изгубиме со сите сили и машка игра можеме секому да парираме.
Мислам Само едно сценарио, да ни пуштат бод ако со тоа ги зезнат маџарите

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.073
Поени од реакции
37.466
Мислам Само едно сценарио, да ни пуштат бод ако со тоа ги зезнат маџарите
Австрија, Катар и Македонија мора да победат во последно коло за да идеме ние. Со бод ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom