Разочаран гастарбајтер-повратник

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.148
Поени од реакции
21.197
Мој совет до сите иселеници кој мислат да инвестираат во Македонија: Прво средија со власта или со локалните шерифи па после вложувајне пари. Иначе ништо од бизнисот.
 
F

fantomX

Гостин
Sakal da zivee tuka decata i vnucite da ucat Makedonski da se druzi i zivee so prijatelite sakal da napravi nesto dobro za MK ama nemoze ne ti davaat go ubivaat Makedonecot taka ne odi ponatamu ...Ti najvevojatno ne si bil sam vo stranstvo povece od godina dena zatoa i pisuvas vaka
Надвор немам живеено подолго време воопшто, ни сам ни со блиски, неколку пати сум бил на кратки престои само. Ама и покрај то, мислам дека го разбирам и него, а и тебе шо сакаш да ми кажиш. И сметам дека тој можел да се врати и живее со парите кој ги спечалил во Австралија. Ама да ги инвестира во бизнис? Инвестиција и бизнис никогаш не одат рака под рака со патриотизам и чувства воопшто, секој кој тврди спротивно мора да е тежок манипулатор. Морал да провери ситуација, или воопшто теренот.

Ја можам и ананас да насадам во дворов мој пошто лично сакам ананас, ама нема да се фати. Мислам ме сфаќаш.
 
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
хах
ако толку му чинело таму што се загнал да се врати-
Сега нешто не му штима и ќе критикува:mad:
не иде тоа така......
Ај погоди зошто се вратил???
 

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.126
Поени од реакции
2.764
Се молат овие што доаѓаат од странство, да се пријавуваат дека се дојдени а не да се кријат ко ПИЧКИ под кошула и да шират зараза.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
15.125
Поени од реакции
25.516
Се молат овие што доаѓаат од странство, да се пријавуваат дека се дојдени а не да се кријат ко ПИЧКИ под кошула и да шират зараза.
Како би влегле во државава ако се кријат?
 
Член од
15 март 2010
Мислења
5.862
Поени од реакции
6.369
Па се пријавуаат на граничен премин ваљда.. или во огласник треба да објавуваат ?
 

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.026
Поени од реакции
435
Џабе ги кењате гастарабајтерите.Дојдени си се тие што се сезонски работници,да не си дојдоа тие што живеат.Јас како што гледам овие од новопеченава буржоазија маме ебаа со болеста.Вирусов од нив ќе е.Од шетање на скијање по Евроските метрополи на шопинг по ЕУ.Ебави тоа политичко газолижачи и крекачи.Благодарение на такви неписмени сите избегаа за да поработат надвор од МК за да донесат некоја пара за да не му се понижуваат на мрсулави што ја командаат државата.Политички клошари со купена диплома од тате и мама што кој знае кој ја рока.Од швалерај и башибузик и перверзија не знае кај стасал.Воа политичкиве состаноци уште за оргии да си ги користат,не се знае кој на кого му буричка по дупките и по кој дупки.
П.С ако некој се пронајде нека си подгтне секако го лиже газот на друго место.Така да .....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom