- Член од
- 8 април 2015
- Мислења
- 19
- Поени од реакции
- 1
Zdravo dali nekoj ima iskustva so H2B viza vo amerika ili poznava nekoj sto bil ,da ne znaete kako ide proceduarat vo ambasada dali odbivaat ili povekjeto im davaat vizi i sto prasanja postavuvaat
Viza da, lekarsko ne. Nosi ja toa potvrdata od vizata i uste prviot den vo odi vo MSA. Za nedela dena ke ti gi vratat 160$.Dobiv brod Carnival Magic e sea me interesira dali nekoj e zapoznae dali ima refund na lekarsko i viza
Fala na informacijata i sekoja informacija e dobredojdenaViza da, lekarsko ne. Nosi ja toa potvrdata od vizata i uste prviot den vo odi vo MSA. Za nedela dena ke ti gi vratat 160$.
btw Magic e eden od najdobrite i najfalenite brodovi a i dosta dobri portovi ima.
Magic e spirit класа (средна). Јас требаше да одам на тој но во последен момент ми сменија за на Legend. Инаку иста класа се двата и се многу добри бродови. Лесни се за да научиш што каде и како. Се е на дек 2 и 3. BTW најдобри print shop office има на таа класа, со прозор
.
И последно Carnival Vista-Vista class, Carnival Horizon-Vista class...Carnival Magic is a Dream-class cruise ship, and is one of the latest of the Carnival Cruise Line ships to enter the fleet. Her sister ship, Carnival Dream entered service on September 21, 2009, and a second sister Carnival Breeze entered service in June 2012.
Да да моја грешка ми текна ама реков дс дојдам дома па ќе корегирам но ти ме претркнс. Инаку се префрлив со Miracle.И последно Carnival Vista-Vista class, Carnival Horizon-Vista class...
A да истераш медицина до крај, и да поработиш 2 години на струката и да заминеш на брод како доктор, како ти се чини?Здраво на сите,
да не читам 115 страни, дали некој може да ми сумира што се документи се потребни, каде да се обратам, колку чини буквално се што е корисно од некој што имал искуство до сега за работа на брод.
Се шо можам да кажам е дека сум медицина 5та година и сакам барем летово да заминам на работа на брод ако е можно.
Агенциите во Македонија не соработуваат со двете компании кои праќаат луѓе на брод како масажери. Ќе мораш сам да ја истуркаш работата онлајн.Здраво...Да прашам дали е можно машко да оди како спа масажер терапист, доколку може каде треба да се аплицира и дали Коузон и Мајоми посредуваат?![]()
Познаваш ли некој македонец што работи во спа? Доколку познаваш ако може да ми кажеш кој е тој за да го контактирамАгенциите во Македонија не соработуваат со двете компании кои праќаат луѓе на брод како масажери. Ќе мораш сам да ја истуркаш работата онлајн.
Mоже да се замине преку Steiner - https://www.theonboardspa.com/
И преку Кенјон Ранч - https://www.canyonranch.com/at-sea/
Колку имам инфо, треба да поминеш курс и да добиеш сертификат за да работиш масер на брод (иако тој сертификат не е само за работа на брод). Но, не ме фаќај за збор. ПробајПознаваш ли некој македонец што работи во спа? Доколку познаваш ако може да ми кажеш кој е тој за да го контактирам![]()