Поздрав до сите и едно прашање односно совет од искусните сејлори. Аплицирав во Мајоми за Карнивал и сеа пошто имам скоро 40 години, Јелена ми предложи Floor Supervisor, а и немам искуство за другите позиции што се нудат. Англискиот ми е супер, 100% на марлинсот, а знам и да причам и германски. Па сега као треба да ми се јават за интервју.
Иначе моментално работам во државна фирма, на повисока функција, земам скоро 600 евра плата и плус уште пола од тоа вадам приватно. Знам дека не е фер кон помладите и останатите кои немаат никаква работа, чисто аплицирав затоа што ми е смачено од околинава и сакам само да фатам магла од овде, ама не и по секоја цена.
Прашањето ми е, пошто ги исчитав овие 114 страни на форумов, дали се исплати воопшто да терам понатаму со оглед на тоа што сум entry level и може да се случи (доколку би ме примиле - се разбира) day one на Карнивал да ми кажат sorry, немаме место Floor Supervisor за 1400 долари па да чистам палуби за 600 долари. Мислам, респект за се, не се плашам и не категоризирам никаква работа (можам да работам секаква физикалија од утро до вечер), ама овде тие пари ги земам со нозете на биро.
Знам дека и некој ќе ме пцуе затоа што се плеткам во младинава, ама аплицирав пред да го прочитам форумов па ако има некој расположен нека пише мислење ред два.
А и со среќа на сите што се или се потенцијални морнари!