- Член од
- 14 август 2012
- Мислења
- 1.708
- Поени од реакции
- 738
ako moze nekoj da mi ostavi kontakt za posrednici za rabota za studenti za preku leto
Drugar da te prasam sto te prasuvaa vo ambasadata? I jas imam termin naskoro pa sakam da znam sto da naucam na germanski da kazam zosto neli na germanski te prasuvaatZa viza uste cekam odgovor, bev na termin na 8mi mart, a zakazav uste vo dekemvri 2017... Taka da, sega ako zakazis termin, ke cekas do septemvri minimum moja procenka, samo za termin...
Ova okolu potpisot, stvarno ne znam, nisto nim ne im menuva, 1 sek rabota e potpis i toa e toa, ne gledam pricina zosto da ne potpisat...
Imam slusnato za lugje koi odea so lazni potpisi, ama kako go praeja toj potpis, toa ne znam...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
другар никој нишо не те прашува не се плаши ичDrugar da te prasam sto te prasuvaa vo ambasadata? I jas imam termin naskoro pa sakam da znam sto da naucam na germanski da kazam zosto neli na germanski te prasuvaat
јас колку шо знам имаш право макс 3 месеци да работиш како студент во една календарска година...Да прашам некој дали се разбира ... дали можи на пример од февруари до април да се работи како студент и од јули до септември истата година пак како студент? Имав негде прочитано дека се важи 3 месеци студентска работа од јуни до јуни наредната година ама незнам колку е точно..
.Прегледај го приврзокот ErwerbsttigkeitWestbalkanlaender (2).pdfОсвен договорот за работа, кои се другите документи за добивање работна виза за во Германија?
Ви благодарам однапред за одговорот!
за да работиш како студент не ти треба амбасада.. нема врска која година си, мислам само дека треба да си запишан како редовен студент... има два документи погоре ги поставив се пополнуваат, едниот од нив треба да се завери на факс и се праќаат на работодавачот доколку го имате...Дали во 4та година од студии може да рботи како студент на 3 месеци, дали даваат од амбасада и од факултет?