Кој закон бе жити кариера.Почитувани членови добро е да се критикуваат некои приоритети на МРТ и на владата.Но сакам да истакнам дека тоа што се пишува од страна на одредени членови и тие што кажуваат опозициски медиуми како на пример албанската АЛСАТ треба да се засрами од тоа што лаже,лаже тоа што се случува,го претставува лидерот на опозицијата како цар а премиерот како некој шупак.Е не може век така почитувани не може нродот не ви верува повеке.Во врска со присилната наплата сакам да истакнам дека тоа не е точно и ке ве демантирм со еден податок дека кога во едно време шетаа инкасатори и на тв приениците им става печат,не ли се сеќават тоа?Е то беше присилн наплата ако не плаќате тв ке ви ставам печат на тв. Е сега веке го нема тоа,тогаш беше организиран бандитизам и си останувам на тоа.
Во врска со плаќањето на радиодифузната такса сакам да кажам дека законот важи за сите и за мене и за сите кои се на форумот и за сите 2 милиони граѓани на Македонија.Тоа значи дека радиодифузна такса мора да се плаќа така вели законот,не го велам јас.Е сега тие што се огрешиле и што го прекршиле законот за радиодифузна дејност ке се сносат со блокирање на нивната сметка.Законот е јасен и прецизен,прочитајте го законот,па доколку не ви е јасно кртикувајте го,паможе и секој граѓанин да поднесе претставка до Уставен суд за да се укине претплатата.
Почитуван колега, во вашите напори да некако ја спасите владечката структура која се богати на грбот на веќе истоштениот народ кој се помасовно бега и бара спас од ова диктатура, заборавате дека Македонија е единствена земја во сончевиот систем каде граѓаните се принудени да плаќаат за нешто што не го користат, па имате плаќање на парно греење иако не го користите, плаќање на ТВ претпата иако не ја гледате програмата на таа телевизија. Јас лично имам кабловска телевизија и за следење на ТВ програми си плаќам редовно кај операторот со кој имам своеволно потпишано договор.Почитувани членови добро е да се критикуваат некои приоритети на МРТ и на владата.Но сакам да истакнам дека тоа што се пишува од страна на одредени членови и тие што кажуваат опозициски медиуми како на пример албанската АЛСАТ треба да се засрами од тоа што лаже,лаже тоа што се случува,го претставува лидерот на опозицијата како цар а премиерот како некој шупак.Е не може век така почитувани не може нродот не ви верува повеке.Во врска со присилната наплата сакам да истакнам дека тоа не е точно и ке ве демантирм со еден податок дека кога во едно време шетаа инкасатори и на тв приениците им става печат,не ли се сеќават тоа?Е то беше присилн наплата ако не плаќате тв ке ви ставам печат на тв. Е сега веке го нема тоа,тогаш беше организиран бандитизам и си останувам на тоа.
Во врска со плаќањето на радиодифузната такса сакам да кажам дека законот важи за сите и за мене и за сите кои се на форумот и за сите 2 милиони граѓани на Македонија.Тоа значи дека радиодифузна такса мора да се плаќа така вели законот,не го велам јас.Е сега тие што се огрешиле и што го прекршиле законот за радиодифузна дејност ке се сносат со блокирање на нивната сметка.Законот е јасен и прецизен,прочитајте го законот,па доколку не ви е јасно кртикувајте го,паможе и секој граѓанин да поднесе претставка до Уставен суд за да се укине претплатата.
Ич да не се секираш. ТВ Шења ќе ги претстави во обратно светлоНо сакам да истакнам дека тоа што се пишува од страна на одредени членови и тие што кажуваат опозициски медиуми како на пример албанската АЛСАТ треба да се засрами од тоа што лаже,лаже тоа што се случува,го претставува лидерот на опозицијата како цар а премиерот како некој шупак.
Да даде Господ ти и твоите деца да го пиете ова пљачкашко безобразие што го трпи македонскиот народ сега за твоја рачуница и за сметка на твоите газди.Почитувани членови добро е да се критикуваат некои приоритети на МРТ и на владата.Но сакам да истакнам дека тоа што се пишува од страна на одредени членови и тие што кажуваат опозициски медиуми како на пример албанската АЛСАТ треба да се засрами од тоа што лаже,лаже тоа што се случува,го претставува лидерот на опозицијата како цар а премиерот како некој шупак.Е не може век така почитувани не може нродот не ви верува повеке.Во врска со присилната наплата сакам да истакнам дека тоа не е точно и ке ве демантирм со еден податок дека кога во едно време шетаа инкасатори и на тв приениците им става печат,не ли се сеќават тоа?Е то беше присилн наплата ако не плаќате тв ке ви ставам печат на тв. Е сега веке го нема тоа,тогаш беше организиран бандитизам и си останувам на тоа.
не викај 2х .. во Хрватска правеа оврхи, луѓе без стан или куќа останаа не само за РДТ , туку имал штедна книшка со Ју денари, не ја затворил му изнаоѓаат трошкови , па наместо камата да добива му доаѓа нему каматна спирала да плаќа и на крај извршување...Кој закон бе жити кариера.
Каде се видело во свет ујп да наплаќа рдт?
Ок секој би плаќал рдт ако парите се користат рационално а не за корупција,врби,бродови на суво ненормално високи плати на вработените и уште милон глупости
На крај краева нели сме пазарно општество па ако си способен ќе опстоиш на пазарот.
Преку кур ми е од платени политички програми на партиски дудлачки канали.
Патем одговорот цензуриран ли е од техничката министерка која влегла во филм и мисле оти е министерка во С.Кореја
А заборавив оди да ти дадат сендвич,сокче,кутија цигари седни на некој претпоставен во скут и уживај
Почитувам газолизач.Почитувани членови добро е да се критикуваат некои приоритети на МРТ и на владата.Но сакам да истакнам дека тоа што се пишува од страна на одредени членови и тие што кажуваат опозициски медиуми како на пример албанската АЛСАТ треба да се засрами од тоа што лаже,лаже тоа што се случува,го претставува лидерот на опозицијата како цар а премиерот како некој шупак.Е не може век така почитувани не може нродот не ви верува повеке.Во врска со присилната наплата сакам да истакнам дека тоа не е точно и ке ве демантирм со еден податок дека кога во едно време шетаа инкасатори и на тв приениците им става печат,не ли се сеќават тоа?Е то беше присилн наплата ако не плаќате тв ке ви ставам печат на тв. Е сега веке го нема тоа,тогаш беше организиран бандитизам и си останувам на тоа.
Почитуван член сакам да ви одговорам на вашата таканаречена невистина.Тоа што го кажувате незнам можеби е точно,ама јас како граѓанин не сум забележал тоа да се случи на граѓаните,незнам можеби има исклучоци.Еве сега ке ви кажам јс еден пример:Од каде да почнам изнервиран сум максимум. Ај да замижам за квалитетот на програма и услуги туку на безобразлукот што се прави.
Првпат стигна сметка на мое име за РДТ иако станот се води на татко ми. Нејсе не е проблем да платам 190 денари туку ми пишале дека имам долг од 7000 денара и рок од неколку дена за плаќање. Проблемот е што долгот ми е од 2012 кога се вработив дури и месецот го погодиле. Се ќе беше во ред да ми доставија уште тогаш сметка па да си ги плаќав редовно, а сега после 3 години им текнало па ушете ајде за 3 години уназад. Изгледа дека татко ми е невработен па до сега неможеа никако да му наплатат па затоа на мое име стигна. А трагедијата е што моментално сум на принуден и таа сума е поголема од 50 % од мојата плата и утре ќе ми стопираат од плата а имам две деца кои едниот е со памперси. Па со кои пари ќе им платам основни потреби имаат ли барем малку осет и резон овие што ги изнаставија на позиции каде што ни самите незнаат што прават. Тие што наплаќаат имаат ли осет? имаат ли деца дома. Кај ќе им одат душите. Пљачка невидена и безобразна. И после зошто луѓево пцуат цело време ама малку ни е кога сме будали и кога траеме цело време.
Нека им служи на чест за потегов. И да повторам уште еднаш за оние што лижат газови и тврдат дека е супер во државава дека не ми е проблем да плаќам туку начинот на кој го направија тоа. Да ми стигале на време сметки па да не сум платил ОК јас сум крив ама вака им текнало дека треба за 3 години да платам одеднаш после 3 години....
Стварно незнам до каде ќе оди ова лудило.
Што не наведеш која невистина.Почитуван член сакам да ви одговорам на вашата таканаречена невистина.Тоа што го кажувате незнам можеби е точно,ама јас како граѓанин не сум забележал тоа да се случи на граѓаните,незнам можеби има исклучоци.Еве сега ке ви кажам јс еден пример:
1.како беше порано требаше на инкасатор да се даваат пари на рака за РДТ а ако не се дадеа следуваше запечатување на тв приемникот,така ли беше или не?
2.За отпечатување на тв приемникот требаше да се плати казна од 2.000 денари кои беа само за џебовите на инкасаторите,јас незнам можеби сте млад и не се сеќавате на овој начин на наплата на РДТ.