РАДИОДИФУЗНА ТАКСА - има ли логична причина да постои?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.917
Поени од реакции
31.152
Ако мислиш дека ставот на ЕК е небитен издискутирај го. Јас не го оправдувам или критикувам ставот на ЕК. Иако мислам дека е издржан. А ставовите на ЕУ институциите ние ги следиме „без поговор“. На патот кон ЕУ.
Став на ЕК е дека социјално ранливи категории треба да имаат таква тарифа.
Ние сме социјално ранлива држава, со просечна плата од 23.000 денари и месечна потрошувачка кошничка од над 30.000 денари сите сме социјално ранливи.
Во светот средна класа се рачуна оние кои со плата можат да ги покријат сите месечни трошоци и да им остане една третина плата за други потреби. Према тие светски стандарди кај нас ефтина тарифа не треба да има семеиство со 40.000 денари плата. Према завод за статисика 14% од вработените земаат плата НАД 25.000 денари, ако и на нив се удри математика кој зема 40.000 плус плати че испадне дека прку 90% население се социјално ранливи.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
6.495
Поени од реакции
1.551
Став на ЕК е дека социјално ранливи категории треба да имаат таква тарифа.
Ние сме социјално ранлива држава, со просечна плата од 23.000 денари и месечна потрошувачка кошничка од над 30.000 денари сите сме социјално ранливи.
Во светот средна класа се рачуна оние кои со плата можат да ги покријат сите месечни трошоци и да им остане една третина плата за други потреби. Према тие светски стандарди кај нас ефтина тарифа не треба да има семеиство со 40.000 денари плата. Према завод за статисика 14% од вработените земаат плата НАД 25.000 денари, ако и на нив се удри математика кој зема 40.000 плус плати че испадне дека прку 90% население се социјално ранливи.
Да не ги смеша темите? За РДТ е овде муабето. Јас не сум пишувал за струјата. (40000 плата или примања во семејство?)
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.917
Поени од реакции
31.152
Да не ги смеша темите? За РДТ е овде муабето. Јас не сум пишувал за струјата. (40000 плата или примања во семејство?)
социјално загрозени категории плаќаат и струја и РДТ
 
На врв Bottom