Po tvoja zelba, sakas sina, sakas zolta, sakas zelenaДечки со каква боја да ги нафарбам сандаците на пчеливе бидеки се нови да ги заштитам малце поз.
Не е битно доколку не ти се за органско пчеларење. Доколку прашуваш за каков тип а не за каква боја. Незнам точно моите со каква боја се (одамна се фарбани). Инаку за органско пчеларење треба со посебна боја органска мислам беше, тоа е еден од условите за органско пчеларење.Дечки со каква боја да ги нафарбам сандаците на пчеливе бидеки се нови да ги заштитам малце поз.
Нема врска лукот, скоро сите ставаат лук и витамини во погачите. Од репата многу луѓе се жалат дека се агресивни и скоро сигурно е до тоа. Димете ги повеќе, уште 5-10мин пред да го отвориш сандукот и би требало полесно да иде.Не е битно доколку не ти се за органско пчеларење. Доколку прашуваш за каков тип а не за каква боја. Незнам точно моите со каква боја се (одамна се фарбани). Инаку за органско пчеларење треба со посебна боја органска мислам беше, тоа е еден од условите за органско пчеларење.
Инаку како сте пролетва и како презимивте.
Годинава под пчеларникот посеавме уљина репа која веќе цвета а и од лешниците што ги посеав пред 3 години дрштвата се доста добри и се полни со полен па и имааат донесено и мед од репата. Но приметив дека се доста поагресивни и некаде прочитав дека од репата биле доста агресивни. За време на багрем пашата се ко бубачиња никаква агресија не се приметува. Вчера татко ми имаше 3-4 убода за кратко време. А може да е и од лукот кој им го става татко ми во погачите кој слижи како антибиотик..
Багремот е послаб и се препорачува на деца посебно на деца помали од 2 години затоа што мислам дека не содржи полен и немаат дцат проблем со алергии. Исто така дека е добар “почетници“ за да се привикнат на мед затоа што е полесен за јадење.Зашто некои викаат дека медот од Багрем не бил квалитетен т.е. слабо имал минерали и витамини во споредба со други (ливадски,шумски) ??
Има во Веро еден ТАРТУФ МЕД информација врска со тој мед ???
Пиши што центрифуга, колку рамки, рачна или електрична ?Ако на некој му треба и сака да купи центрифуга за вадење мед нека ми пише.Лани е купив за 7 000 а сега е давам за 6 000.
За 7,000 рачна е со 4 големи или 8 мали рамки.Пиши што центрифуга, колку рамки, рачна или електрична ?
Рачна братче,за со 4 рамки.Пиши што центрифуга, колку рамки, рачна или електрична ?