Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Колку повеќе ги читам одговориве во темава, толку повеќе сфаќам дека ако има трета светска војна, искрено би соработувала со окупаторите. И најсмешно во тоа е што би ме прогласиле за народен херој.
Под окупатори мислиш на сите оние што не се Мурика или слично говно, така? Или да тргам лајкот :icon_mrgr::icon_mrgr:

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Заев ќе ја федерализирал Македонија :facepalm:

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Значи читам коментари на оваа тема и на вакви слични теми на форумов, па и на социјалните мрежи, и уште не можам да поверувам дека има луѓе што уште дигаат глас за Грујо и компанија. А членството на ДПМНЕ веќе неколку пати беше така гадно изманипулирано од својата партија и тоа само оваа година. Два пати беа прелажани дека има бетониран датум на избори, па ги тераа да објавуваат линкови по ФБ, да свират со коли во ниедно време, да се влечат по контра протести.... За едно големо џабе. Јас да би бил вмровец во моментов би се осеќал како најголема будала.

Член од
21 мај 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Овие шарениве платеници имаат голема среќа што на чело на државата се наоѓа најхуманиот диктатор во историјата на светот. Да беше некој друг досега 10 пати ке ги избањаше прво(за да не смрдат), офарбаше во модро(за да им ги задоволи вандалските уметнички нагони) и ке им ја променеше диетата од сендвичи во гумењаци.:icon_mrgr:

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Значи читам коментари на оваа тема и на вакви слични теми на форумов, па и на социјалните мрежи, и уште не можам да поверувам дека има луѓе што уште дигаат глас за Грујо и компанија. А членството на ДПМНЕ веќе неколку пати беше така гадно изманипулирано од својата партија и тоа само оваа година. Два пати беа прелажани дека има бетониран датум на избори, па ги тераа да објавуваат линкови по ФБ, да свират со коли во ниедно време, да се влечат по контра протести.... За едно големо џабе. Јас да би бил вмровец во моментов би се осеќал како најголема будала.
Друже, паметните ги протера од земјава, сега царува со простата маса. Тоа е тој систем што го наметна овие 10 години.

- Сега ме потсете на еден комшија.
Со братму работат како молери , пари имаат само за 10 дена од месецот, куќа пред распаѓање, 40кг двата заедно, верни до смрт на грујо. На митинзи први, на протести втори,плакати и флаери уште под фонтани,подвода немаат излепено низ град.. Корист никаква. Ама важно ќе му еби мајката на комуњарите и соросоидите спремен е да ги распрчи. Ништо живо не му се слуша против режимско, бомбите уште мисли дека се сечени,лепени,монтирани,прелепувани,неточни. А замисли колку ги има вакви.

Тоа е тоа.

Последно уредено:
Член од
21 мај 2016
Мислења
1
Поени од реакции
5
Друже, паметните ги протера од земјава, сега царува со простата маса. Тоа е тој систем што го наметна овие 10 години.

- Сега ме потсете на еден комшија.
Со братму работат како молери , пари имаат само за 10 дена од месецот, куќа пред распаѓање, 40кг двата заедно, верни до смрт на грујо. На митинзи први, на протести втори,плакати и флаери уште под фонтани,подвода немаат излепено низ град.. Корист никаква. Ама важно ќе му еби мајката на комуњарите и соросоидите спремен е да ги распрчи. Ништо живо не му се слуша против режимско, бомбите уште мисли дека се сечени,лепени,монтирани,прелепувани,неточни. А замисли колку ги има вакви.

Тоа е тоа.
Не е точно ова.
Паметните си се иселија во времето на Бранко. Сега и да сакаш не примаат како порано што беше.
Особено не примаат гомнојадци против својата родена земја. Како ке ја поштуваат новата земја кога за својата серат ко фоки? Се се следи и се знае и кога ке аплицираат таквите потенцијални емигранти ке добијат:kuracc:
Никој не сака проблематични и насилни имбецили.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.103

Toa ti taka gledas. Realnosta e deka opozicijata bega od izbori i prodolzuva da ja turka drzavata vo kriza. Najnebitna rabota se otkazuvanjata na izborite, makedonija propaga zasto nekoj nema muda da izleze na izbori.[DOUBLEPOST=1463849307][/DOUBLEPOST]@Mafo1 be kako proaga sds vo dijasporata? Pa svesen li si deka osven rodnini na kandisatite nikoj ne gi glasa, u avstralija 30 glasa imase sds na poslednite izbori...

Последно уредено:
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Toa ti taka gledas. Realnosta e deka opozicijata bega od izbori i prodolzuva da ja turka drzavata vo kriza. Najnebitna rabota se otkazuvanjata na izborite, makedonija propaga zasto nekoj nema muda da izleze na izbori..
Е баш за ова зборувам. Ова е типично вмровско мислење... Опозицијата бегала, соросоиди владееле, протестите ја продолжувале кризата, бла бла бла....

После се’ што се случи, не знам кој би можел да верува на овие фори. Од овие монтипајтоновски избори што беа закажани избегаа сите, освен ДПМНЕ. Никој не е ненормален да учествува на уште едни божемни избори. Избори чија цел е само да се спасат газовите на десетина криминалци. Членството на ДПМНЕ мора да се освести дека нивното раководство ги прави будали цела година, ги лаже и им влева лажен оптимизам, кога реално моќта на партијата е тројно намалена и очигледно веќе и ништо не зависи од нив. Веќе ги заболе Грујо и компанија и за државата и за партијата, целта им е само да се спасат од затвор.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.103
Е баш за ова зборувам. Ова е типично вмровско мислење... Опозицијата бегала, соросоиди владееле, протестите ја продолжувале кризата, бла бла бла....

После се’ што се случи, не знам кој би можел да верува на овие фори. Од овие монтипајтоновски избори што беа закажани избегаа сите, освен ДПМНЕ. Никој не е ненормален да учествува на уште едни божемни избори. Избори чија цел е само да се спасат газовите на десетина криминалци. Членството на ДПМНЕ мора да се освести дека нивното раководство ги прави будали цела година, ги лаже и им влева лажен оптимизам, кога реално моќта на партијата е тројно намалена и очигледно веќе и ништо не зависи од нив. Веќе ги заболе Грујо и компанија и за државата и за партијата, целта им е само да се спасат од затвор.
Samo sds izbega, drugite podpadnaa pod pritsok na megunarodnata.

Ne se fori, site gledame sto se slucuva. Sekoj den se pravi pritisok od nadvor. Izborite nemase da spasat nikogo, mozese da se insistira samo na ponistuvanje na abolicijata i izbori bez imunitet pa koj e kriv neka lezi. Jas sakam site sto se krivi da si odlezat, nezavisno od koja partija se.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Логор само овие, ако дојдат есдеес не треба да бидат меки и толерантни како во минатото. Уништи се вакво, сотри му ја лозата, уништи му ја семката, да не може да несе јајца да се размножува :mad:
A јас сакам да им ја сотрам семката на таквите како Тричковски и останати кои прошлата година им посакуваа се најлошо на нашите браќа додека крвареа во Диво Насеље. За такви како него и останати кои имаат исти ставови, вклучително и оние двене гнаси кои им кажуваа пак да ви се деси Куманово. А сигурен биди дека голема маса на народ чека на комуњарскиот остаток да им ја сотре семката. Да им дадат шанса ДПМНЕ овие како овци без мозок ќе им се пуштат на комуњарите.[DOUBLEPOST=1463862418][/DOUBLEPOST]
Нема, многу е тешко за криминал да се одговара во оваа држава затоа што партијата била и ќе биде пред државата. Почнувајќи од Бранко, преку Љубчо па Хари и Бучко па Заев и Грујо на крај. Еби му мајката, глупи сте.
Почнувајќи сите од Бранко до Грујо треба да завршат на буништето, заедно со нивните партии ДПМНЕ и СДС. А ВМРО како име да се заштити така што нема да го злопупотреби и валка НИКОЈ.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
A za koj da digaat glas? Za Viceto li ili pak za Causot i ligavata lopovska bagra?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
ПУКИ вратен е на командно место кај Алфите, инаку човекот е аболициран и овој ќе ти организира слободни избори.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ма Мурика на газ не не става, нафта неаме.
Darling, educiraj se malku, naftata ja ima kolku sakash i ne vredi da vojuvash za nafta. Makedonja ima voda, zboruvam za podzemna zdrava voda, Makedonija ima vazhna geostrategiska polozhba, Makedonija ima retki metali, Makedonija mozhe da bide vtor Avganistan vo proizvodstvo n kvaliteten afion ( kvalitetot na makdonskiot afion e nadaleku poznat, i ke go slushnesh vo duzina holivudski narko mafija filmovi)..alfa i omega vo farmaceutskata industrija, Ohrodskoto Ezero e ezero na zhivi fosili i shto ponatamu da redam. Eve ti edna stara YU kovanica.. Zapoznaj ja svojata zemja za da ja sakash. So deneshnive socijalni mrezhi, internet i taka natamu e mnogu lesno...samo treba da se potrudish...naftata veke ne e tolku vazhna, ja ima vo izobilstvo i ne e fosilna surovina, naftata e mineral koj se sintetizira i ne mozhe da se iscrpi, uslovno kazhano. Vodata e edno soedinenie koe ne se obnovuva, shto imame toa e toa

Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
Darling, educiraj se malku, naftata ja ima kolku sakash i ne vredi da vojuvash za nafta. Makedonja ima voda, zboruvam za podzemna zdrava voda, Makedonija ima vazhna geostrategiska polozhba, Makedonija ima retki metali, Makedonija mozhe da bide vtor Avganistan vo proizvodstvo n kvaliteten afion ( kvalitetot na makdonskiot afion e nadaleku poznat, i ke go slushnesh vo duzina holivudski narko mafija filmovi)..alfa i omega vo farmaceutskata industrija, Ohrodskoto Ezero e ezero na zhivi fosili i shto ponatamu da redam. Eve ti edna stara YU kovanica.. Zapoznaj ja svojata zemja za da ja sakash. So deneshnive socijalni mrezhi, internet i taka natamu e mnogu lesno...samo treba da se potrudish...naftata veke ne e tolku vazhna, ja ima vo izobilstvo i ne e fosilna surovina, naftata e mineral koj se sintetizira i ne mozhe da se iscrpi, uslovno kazhano. Vodata e edno soedinenie koe ne se obnovuva, shto imame toa e toa
:facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom