- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.832
- Поени од реакции
- 12.333
Не пишувај „ние сме“, затоа што јас работам во приватен сектор и сум без партиска книшка.Ministri na Grujo se "poklonuvaat "na spomenici na UCK zaradi Ramkovniot, potochno zaradi virusot (taka go narekuva Mirka) shto e vgraden vo istiot. I ako toa ne go pravat ke vikash: Vidi gi nacionalisti, fashisti, rasisti i taka natamu. Posetata na UCK spomenicite od strana na VMRO ministri e politichki protokol, go pravat "radi reda" za da ne si imaat rabota so megjunarodnata i so ambasadorite od Zapad.Д
Od druga strana pak SDSM nudi dvojazichnost na cela teritorija na Makedonija, Albanec premier, pa duri pdrzhuvaat i federalizacija na drzhavata...e toa e teshka sol na ranata shto ja imaat familiite na ubienite od UCK. Ama evidentno e deka koga vie ste vo prashanje "anything goes"
Твојов пост почнува со ЛАГА и понатаму се’ што произлегува од воведот е невредно. Каде јас повикувам „да се излезе на избори каде ке има една опција“. Јас пишав дека не е незаконски, не е неуставно... што е апсолутно точно. Докажи ми дека е незаконски. Ако имаш капацитет. Плурализмот е право на избор, на конкуренција... Право, можност... Ако нема кандидати тоа не значи дека не е испочитувано правото. Ти се обидуваш да изиграш нешто како мудрец, психолог.. а се заплеткуваш во тотална нелогичност. Уште нешто да те подучам: комунизам не значи едноумие. Комунизам е едена сосема (можеби утопистичка) посложена „филозофија“ за систем кој би функционирал каде нема потреба од „борба во животот“, туку се’ си доаѓа само од себе. Секој според можностите, секому според потребите. Демек, работите сами од себе ќе си течат, а секој ќе е беспрекорен и скромен..Слушај, не беше навреда. Заклучок беше.
Повика да се излезе на избори каде ке има една опција. Ваквата состојба , на овие простори, е постоела за време на СФРЈ. Позната меѓу народот е како комунизам или едноумие. Луѓето кои произлегуваат од таа состојба, денес ги викаме комуњари. Ерго ти како лик кој повика на враќање на тоа едноумие си комуњар.
Латентен си бидејќи самиот не си спремен ниту волен да ја прифатиш таа твоја природа. Се криеш од сам себе и се убедуваш дека си нешто друго, ама зборовите,она записот на мислите, те издаваат.
Латентен комуњар. Тоа е тоа. Ако мислиш дека грешам, прочитај што имаш пишано, преспитај се, ќе видиш дека сум во право.
За бранење на државните општествени добра и јас се залагам и пишував одве. Сесема е исправно тоа. Односно, тоа и мора да биде. Полицијата затоа и постои, да ги заштитува истите. Браво за Јелена ако навистина го изнела тоа.
Шта речи...
Ова е една од многуте скандалозни објави каде директно се меша и влијае на судскиот и останатите системи во Македонија. Ова се скандали за кои (во држави, каква што не можеме да сме никогаш) се добива „шут карта“ за 1 саат. И со црн печат во пасошот.[DOUBLEPOST=1463643297][/DOUBLEPOST]18.05.2016
Изјава од Амбасадата на САД
Не може да има фер избори НИКОГАШ ако се повикуваме на изјавите на Заев и СДСМ. Никогаш нема да има „среден“ избирачки список. Тоа е голема „финта“. Тоа е само колку нешто да се има како аргумент. Медиумите си имаат своја уредувачка политика (каква и да е) и не може да се „регулирани“. Одвојување на партијата и државата е убава „бајковита“ изјава, пак колку да се каже (уште еден) аргумент, но, прво, власта е составена од лица поставени од партија, партијата (или партиите во владина коалиција) ја водат државата...Реално резултати од целиот напор преговори нема освен СЈО кој е патем саботиран од нарачаната аболиција.
дпмне знае дека треба да отстапи особено за аболицијата и избирачкиот список за се друго може да се дојде до решение но правда и фер избори мора да има.
Едноставно е народот/мегународната знае дека грујо и компанија гледаат да си го спасат газот дури не им е веке до украдените пари кои треба да ги вратат,нив она што ги плаши е што треба да лежат затвор.
Опциите не се донесуваат со закон. Учеството на избори е доброволно и своеволно. Проблем е ако некому не му се дозволи да учестува, а за тоа нема законски пречки.[DOUBLEPOST=1463643638][/DOUBLEPOST]Прашањето ми е каков избор ние би имале при ваква(сега веќе во мирување ставена ) ситуација? Опциите ни се да не излеземе, да излеземе и да го поништиме ливчето и да излеземе и да гласаме за понудената една опција. Во сите три случаји понудената една опција победува.
Подобро е да не им се пријави никој за работните места.. па ќе мора да затворат.За денеска во 18 часот протестите да се одржат пред Ван Хул. Како се дрзнуваат сега да отвараат нова фабрика во екот на лгбт револуцијата.
Абе Ѓорѓи во друга тема беше против Тито и комунистите што одземале имот и уништувале фамилии во името на доброто за државата а сега си ЗА бранење за доброто на државата.За бранење на државните општествени добра и јас се залагам и пишував одве. Сесема е исправно тоа. Односно, тоа и мора да биде. Полицијата затоа и постои, да ги заштитува истите. Браво за Јелена ако навистина го изнела тоа.
Смирете се и не измислувајте. Пренесувајте ми пишувањата како што се напишани. Гледам, се’ со лаги се служите. Нормално, кога се нема издржани аргументи за „напад“. Секако дека сум бранењето на државните добра. Секогаш сум бил. И за „комунистичкото време“. Јас сум бил против одземањето на легалната сопственот. Без причина.Абе Ѓорѓи во друга тема беше против Тито и комунистите што одземале имот и уништувале фамилии во името на доброто за државата а сега си ЗА бранење за доброто на државата.
Што ли те натера да смениш ставот
Па тоа е проблемот.Освен навредли постови кон некои цленови на форумов, јас не процитав од тебе нешто разбирливо, јасно, аргументирано, подржано, логично.........
Согласно цитираниов договор, изгледа не се двајцата министри причината за завршувањето на договорот во Пржино. Изгледа дека уште пред 24 април 2016 тоа се случило. Промена на владата 100 дена пред избори. Колку дена поминаа.Со разрешувањето на двајцата министри од сдсм, власта дава јасна порака дека со договорот од Пржино е завршено и ги збива редовите во подготовка за директен судир со меѓународната заедница.
Очекувам во наредната недела враќање на Никола Груевски на премиерската позиција и радикализација на односите со западните земји.
Изгласаа поништување на аболицијата по желба.Може некој да потврди дали денес изгласаа нов член во законот со кој му се дава можност на претседателот да ја повлече аболицијата.
Дали е ова точно?
Изгласаа поништување на аболицијата по желба.