Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
360 степени и ќе си дојде пак на истото. така и ќе биде, ќе се смири, стиши ситуацијата за некоја недела, се ќе се заборави и ќе си тераме по старо.
Ха ха хаааа немам коментар

Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
360 степени и ќе си дојде пак на истото. така и ќе биде, ќе се смири, стиши ситуацијата за некоја недела, се ќе се заборави и ќе си тераме по старо.
Не е убао да си гледаш шител и да си се тешиш. Добро е полека да се навикнуваш на промените. Паторот ви е сардисан од сите страни, ги проба сите можни финти, аболиции, опструкции ама ништо не му помина.
Да не има плачење, сечење вени и паѓање у депресии де, не за друго.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не е убао да си гледаш шител и да си се тешиш. Добро е полека да се навикнуваш на промените. Паторот ви е сардисан од сите страни, ги проба сите можни финти, аболиции, опструкции ама ништо не му помина.
Иначе марамбо е анти-вмро ама ти од твојата заслепеност и умислена интелигенција и супериорност не го приметуваш тоа. Инаку да ситна риба сум, си го терам животот како сакам и не одговарам на никого освен на моите блиски. Но сепак кажи ми како е да се биде крупна риба како тебе just out of curiosity.
А да и уште ова. Пошто јас нели зимам информации и го градам својот став според тие што ги наброја (патем секоја чест за речникот, вистински млад интелектуалец и правник во подем) ме интересира ти кого читаш. Еве овие ги игнорираш, не заслужуваат твое внимание. Тричковски, героски. ордановски, фрчковски? За нив можам да смислам описи веднаш или да се користам со некои навреди кои веќе циркулираат во јавноста како што правиш ти ама ќе се воздржам.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
вие сдсм-овци пак се надевата дека конечно ќе успеете на власт да дојдите, да се пикните во администрација. и се исто да си биде само вие да правите тоа што до вчера дпмне правеше.

да не мислите сдсм ќе ја управи Македонија. сдсм се изгубен случај. а Македонија никој веќе не може да ја оправи. пиши пропало.

S

silmarillion

Гостин
Незнам дали се толку наивни од Америчкава амбасада со изјавиве или што е работава. Судот нема гз да донесе одлука во свое име, иначе ќе го направеше тоа уште првиот пат. Оваа одлука е напишана со амин од Грујо. Оваа одлука не гледам како значајно нешто ќе смени во ситуацијата, ни па како ќе ја влоши, исти курац е. Да, чисто како симболика уште еден момент повеќе да им се изнасмееме на овие бетонираниве, али па ко до сега да немало за што да се изнасмееме. Дека ова е некаква победа на опозицијата исто така е смешно да го резонираш.

Очекувам укинување на аболиција и СЈО во ист момент да се случи. А и да постои СЈО кое видовме дека нема никаква моќ кога судството си ги множи со 0. Се надевам дека нема некој дил во кој ќе се тера до регуларен термин за избори па и со попис до тогаш направен и конечно исчистен список со Грујо и Заев надвор од политиката заедно со сите нивни пајташи, и дил со обвинителствата дека нема да има во иднина постапки за никој од нив. И на наредни избори некој нов Грујо и нов Заев да дојдат да ни бидат светла иднина.

Немаат странците како и со што да му се заканат на Грујо. Неможе он да одговара во Америка или во Брисел. Ќе ја одземеле препораката, ќе ставеле вето, ќе му замрзенеле имот и да патува во ЕУ и САД. Та преку куров, ќе оди на Јалта, каква е таква, подобра е од влагана кај Идризот. А за препорака баш го заболе, ете има телиња што корења и камења ќе јадат за неговата слобода да биде гарантирана. Али ако бе, секој добива тоа што си заслужува.

Не постои судија од моменталното обвинителство што ќе го спроведе криминалот на ДПМНЕ пред законот. Такво нешто нема. Од тука дали ќе имало немало избори, дали ќе се свикува собрание ќе се крши устав, ама ич и скроз небитно е. Држава нема, има приватна фирма и од тука натака другари нема што да бараме во овие 25 иљади километра квадратни и затоа онаа гнасна тема за бугарски пасош ќе има секогаш за 300 страни повеќе од некоја тема поврзана за развојот и економијата на државата.

M

mar30

Гостин
Реално резултати од целиот напор преговори нема освен СЈО кој е патем саботиран од нарачаната аболиција.
дпмне знае дека треба да отстапи особено за аболицијата и избирачкиот список за се друго може да се дојде до решение но правда и фер избори мора да има.
Едноставно е народот/мегународната знае дека грујо и компанија гледаат да си го спасат газот дури не им е веке до украдените пари кои треба да ги вратат,нив она што ги плаши е што треба да лежат затвор.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
.............УЧК е поголем пријател на Македонија од Грујо и неговата банда. Теоретски и практично, паторот има исселено, убиено, испокрадено повеќе од УЧК, ДУИ, ОНА, АНА Па сеа ти види на кого му палиш свеќа.
ОФФ топик: Нели рече да не се реплицираме веќе. што пак ми рециплираш?:cautious:

ОН топик Бог да чува и да брани, сега УЧК ќе испадне пријател, оди кај роднините на убиените од УЧК и кажи им го ова овде што го верглаш, знаеш дека ќе те растргнат на парчиња, а за Грујо не планирам да се изјаснувам по сто пати, што мислам за него и тие околу него. УШТЕ ЕДНАШ НЕ МЕ СТАВАЈ ВО КОШ СО ДПМНЕ, ВО РЕД?:mad:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
ОФФ топик: Нели рече да не се реплицираме веќе.
УШТЕ ЕДНАШ НЕ МЕ СТАВАЈ ВО КОШ СО ДПМНЕ, ВО РЕД?:mad:
Големите луѓе критикуваат идеи и ставови, а малите зборуваат за личности. Ако сум прокоментирал твој став, значи дека самиот со ставот си се ставил во кошот со дпмне, не јас!
За убиените од УЧК, ти оди објасни им како министри на грујо се поклонуваат на споменици на УЧК, како главниот партнер му е врховен командант на УЧК, како не го донесе законот за бранители во соработка со УЧК, па да видиш дали мене ќе сакаат да ме растргнат.[DOUBLEPOST=1463607187][/DOUBLEPOST]
Еве јас сум инсталиран. Зимам грдни пари за да коментирам овде на форумов.
Нека трепка ова, со шутел-ефекти!

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.280
Не приметив репресиран бизнисмену.[DOUBLEPOST=1463584223][/DOUBLEPOST]
ПО СЕ ИЗГЛЕДА не значи ОВА Е СПИН. После тој коментар имам уште еден па прочитај го за истата работа коментирам. Е ова ти што го правиш е спин, намерен или ненамерен.
Не, туку ти и другарчињата твои шо ја браните фамилијата константно спинувате и на оваа и на онаа друга тема за СЈО. Апла се глеа и од сликата дека е коментар, а не пост. Али не, ти си влегол на профилот и не си видел таква објава и тоа по автоматизам е спин од шарените.

Член од
5 ноември 2015
Мислења
57
Поени од реакции
27
Makedonija ne e edinstvena koja, vo momentot, e zagrozena od USA/EU/NATO filozofijata, da ne stavi na prvata borbena linija so Rusija. Celiot Balkan e. No kaj nas blagodarejki na kilavosta na platenicite (sareni, sorosoidi, LGBT...ne daj boze, vo grupata moze da ima i pedofili) rabotata im docni. A veke moraa da pocnat ako ne i da zavrsat rabota vo Republika Srpska i Srbija.

Veke nikade ne im minuva stosot, deka narodite sami gi rusat rezimite, a tie se cisti. premnogu se providni...neli?

Член од
5 ноември 2015
Мислења
57
Поени од реакции
27
Единствено што е провидно се глупостите кои ги препишуваш од лудакот Мирка.
Ete sega gledam i psihijatri nedokazani imale sarenite. Zaradi svojata intelektualna poprecenost,do nivo na mediokritetstvo, sekoj sto komentira na temata, ako ne se slagaat so nego mesto da go ignoriraat ili da dadat normalen odgovor, tie postavuvaat dijagnozi i vregjaat.

I uste poveke vleguvaat vo tugji misli, pa znaat koj od kogo prepisuva. Ko samo Mirka za toa da pisuva. Toa i so golo oko e ocigledno. Po niv site po forumite na internet (ne samo makedonskite), koi se antiglobalisti, prepisuvaat od Mirka. Zar site, pa vklucitelno i taa trebe da ve sledime vo vasiot pohod (samoubistven za vas a ubistven za ostanatite) vo koj na kraj ako se izborite za nesto, (vo momentot imaginarno), materijalna korist ke imaat nekoi, no toa nema da ste vie revolucionerite. A so site vas, site sme gubitnici.

Moram da stavam uste edna dodavka do revolucijata. Sose nivnite organizatori "intelektualci". MEDIOKRITETSKA SARENA REVOLUCIJA".

Mediokritet
Osoba bez naročitog talenta koja se da primetiti samo uz natprosečno društvo. Veoma ih je teško spaziti pošto se oni, svesni svojih (ne)kvaliteta samo uz takve ljude i kreću.
Osoba koja od svih stvari koje jedan čovek može raditi, sa bogomdanim mozgom i dve ruke, ume samo da pretvara kiseonik u ugljen-dioksid.
Društveni parazit.

Последно уредено:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Големите луѓе критикуваат идеи и ставови, а малите зборуваат за личности. Ако сум прокоментирал твој став, значи дека самиот со ставот си се ставил во кошот со дпмне, не јас!
За убиените од УЧК, ти оди објасни им како министри на грујо се поклонуваат на споменици на УЧК, како главниот партнер му е врховен командант на УЧК, како не го донесе законот за бранители во соработка со УЧК, па да видиш дали мене ќе сакаат да ме растргнат.[DOUBLEPOST=1463607187][/DOUBLEPOST] Нека трепка ова, со шутел-ефекти!
Ministri na Grujo se "poklonuvaat "na spomenici na UCK zaradi Ramkovniot, potochno zaradi virusot (taka go narekuva Mirka) shto e vgraden vo istiot. I ako toa ne go pravat ke vikash: Vidi gi nacionalisti, fashisti, rasisti i taka natamu. Posetata na UCK spomenicite od strana na VMRO ministri e politichki protokol, go pravat "radi reda" za da ne si imaat rabota so megjunarodnata i so ambasadorite od Zapad.
Od druga strana pak SDSM nudi dvojazichnost na cela teritorija na Makedonija, Albanec premier, pa duri pdrzhuvaat i federalizacija na drzhavata...e toa e teshka sol na ranata shto ja imaat familiite na ubienite od UCK. Ama evidentno e deka koga vie ste vo prashanje "anything goes"

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ministri na Grujo se "poklonuvaat "na spomenici na UCK zaradi Ramkovniot, potochno zaradi virusot (taka go narekuva Mirka) shto e vgraden vo istiot. I ako toa ne go pravat ke vikash: Vidi gi nacionalisti, fashisti, rasisti i taka natamu. Posetata na UCK spomenicite od strana na VMRO ministri e politichki protokol, go pravat "radi reda" za da ne si imaat rabota so megjunarodnata i so ambasadorite od Zapad.
Od druga strana pak SDSM nudi dvojazichnost na cela teritorija na Makedonija, Albanec premier, pa duri pdrzhuvaat i federalizacija na drzhavata...e toa e teshka sol na ranata shto ja imaat familiite na ubienite od UCK. Ama evidentno e deka koga vie ste vo prashanje "anything goes"
Читав до зборот мирка, нема потреба понатаму

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Makedonija ne e edinstvena koja, vo momentot, e zagrozena od USA/EU/NATO filozofijata, da ne stavi na prvata borbena linija so Rusija. Celiot Balkan e. No kaj nas blagodarejki na kilavosta na platenicite (sareni, sorosoidi, LGBT...ne daj boze, vo grupata moze da ima i pedofili) rabotata im docni. A veke moraa da pocnat ako ne i da zavrsat rabota vo Republika Srpska i Srbija.

Veke nikade ne im minuva stosot, deka narodite sami gi rusat rezimite, a tie se cisti. premnogu se providni...neli?
Izgleda deka obichniot chovek gi "prochita" onaka selski, tipichno balkanski kako selski bukvar i pochustvuva prodazhba na "muda za bubrezi". Vremeto na Kanvas i slichni teatri pomina, ostanuva samo primena na sila....e duri togash nishto ne se znae.[DOUBLEPOST=1463632999][/DOUBLEPOST]
Читав до зборот мирка, нема потреба понатаму
Zatoa shto nemash argumenti? Ostana "speechless", so otvorena usta ili shto e problemot...

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
За денеска во 18 часот протестите да се одржат пред Ван Хул. Како се дрзнуваат сега да отвараат нова фабрика во екот на лгбт револуцијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom