Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Со право ќе ве етикираат како такви,бидејќи треба да си благоретардиран да ја подржуваш власта во овој случај..тие самите што одат на ГДОМ протестите не веруваат во власта бидејќи со сила се однесени таму колку да се појават,не гледаш само во првите редови викаат а другите колку така се отидени за да имаат поени кај тој што му поможил да се вработат или да се излижат кај раководните во партијата демек "ете се залагаме ние".

Многу е лошо кога човек против своја воља прави работи несвесно,тоа е овца а таква е гласачката машинерија на ВМРО моментално,класични овци што не смеат да писнат...никој нормален со здрав разум неможи да ја подржува оваа апсурдна и криминална власт....

Како прво самите вмровци зборуваат дека во државата е лошо и не се живее,нема пари,нема работа,нема капитални објекти,здравството и образованието ни се на најмизерно можно ниво,наталитетот во минус,нема никакво производство,нема индустрија,спортот најлош од кога постои Македонија како држава,..и тоа ВМРО ДПМНЕ е 10 години на власт..ЗАМИСЛИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ..и пак опозицијата да ти е виновна?..мизерни сте
1. Џонка те ценам ко член ама дупе си со муабетов. Во кој случај? Од кај знаеш дека не веруваат? Тоа е твоја претпоставка. Немора да значи дека е точна.
2.Чекај бе, значи овие се овци а другиве се слободоумни граѓани. Правдољубци против режимот така?
3.Последниов дел ти е ужас. Да во државата е лошо, ама колку што направија овие никој не направил толку позитивни работи досега во овие 25 години. Дедо ми земаше 8.000 пензија му се накачи на 16 илјади мислам, К-15 земаат и мајка ми и татко ми, ја идам без пари со бус на факс, сега ќе ќарам таблет догодина, 200 евра ми е факс, децана у средно исто бесплатен превоз, бесплатни книги кои јас ги купував на времето и давав 10 илјади на стариот пазар пред МНТ, се направија улици, еве почнаа и студентскиве домови да ги реновираат, сали направија, ќе се игра Супер куп догодина тука, ти доаѓаат фабрики. Во Демир Хисар рецимо нема невработена жена сите у тоа руската фабрика за балетанки работат. Дрекселмајер работи турбо. Ти у мал град како Кавадарци, Демир Капија имаш плата од Дрекселмајер 15-6 илјади и си бог. Значи не е све црно како ти што викаш. Има многу што треба да се направи, кој вика дека не? Ама тоа што е направено треба да се каже. Ти направи како катакомба да е...не е. Не си у право за некои работи. :) Кај било тоа да се направи порано? Наталитетот ќе го подобри Сдс што не направи ниту една кампања за да се зголеми наталитетот. Шеќеринска имаше кампања за абортусот дека тоа било право на жената бла бла...Каде бе друже?!
Иначе по незнам кој пат ќе напишам овде. Мене ме боли столе. Сите што направиле криминал треба да одговараат. Ама сите до еден. Но кај нас тоа не е возможно. Од порано имаме пракса политичари да не одговараат така ќе биде и овој пат.

Последно уредено:
Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Ви честита Амбасата на САД многу убаво.
Никогаш не сум видел "антифашисти" да се радуваат на амбасади и амбасадори, кои доаѓаат од земји кои според антифашистите во светот ги сметаат за империјалисти. Вие изгледа сте некои посебен вид моделиран според потребите на СДС.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Кавадарци, Демир Капија имаш плата од Дрекселмајер 15-6 илјади и си бог. Значи не е све црно како ти што викаш. Има многу што треба да се направи, кој вика дека не? Ама тоа што е направено треба да се каже
Не, воопшто не си, боље е него 15 иљади у Ск тоа да. Но да, не е се така црно, се слагам, голем дел од тие што зимаат сега 12-15 зимаа 6-8 или не зимаа ич. Но некако црното како да натежнува наспрема белото.

А пред се проблемот е системски, од корен се сече и не се дозволува никаква конструктивна критика или револт, без притоа веднаш да не бидеш сврстен во петоколонаш, соросид и предавник, тоа е најголемиот проблем, недозволувањето критичка мисла, перењето мозок и плашењето народ со некакви црни сценарија е на страшно ниво.

Еве конкренто, зошто во ДМ не може да се формира синдикат, зошто воопшто било кој синдикат во државата ако побара нешто или најави штрајк одма влегува во предавничката категорија, какви се тие сидникати кои од старт во се сложуваат со работодавачот или со владата, синдикатот по правило секогаш треба да е контра, секогаш да бара повеќе дури и ако е ситуацијата добра, а не за кај нас каде работнички права е мислена именка. Веројатно имаме најбедна синдикална организација во цела Европа.

S

silmarillion

Гостин
баш немаат што да јадат, вчера еден батка од протест си седна у bmw x5, вози и со свирче во уста свири а тој до него урла нема правда, нема мир...
тоа се шарените револуционери
И брат? Ја возам ML поскуп до X5ката со пари напраени у странство и? Имаш нешто да ми кажеш на таа тема или ќе се посветиш на дадениот сендвич како секое добро гдомче кое ќе ја наведне главата кога газдата ќе му свика?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
3.Последниов дел ти е ужас. Да во државата е лошо, ама колку што направија овие никој не направил толку позитивни работи досега во овие 25 години. Дедо ми земаше 8.000 пензија му се накачи на 16 илјади мислам, К-15 земаат и мајка ми и татко ми, ја идам без пари со бус на факс, сега ќе ќарам таблет догодина, 200 евра ми е факс, децана у средно исто бесплатен превоз, бесплатни книги кои јас ги купував на времето и давав 10 илјади на стариот пазар пред МНТ, се направија улици, еве почнаа и студентскиве домови да ги реновираат, сали направија, ќе се игра Супер куп догодина тука, ти доаѓаат фабрики. Во Демир Хисар рецимо нема невработена жена сите у тоа руската фабрика за балетанки работат. Дрекселмајер работи турбо. Ти у мал град како Кавадарци, Демир Капија имаш плата од Дрекселмајер 15-6 илјади и си бог. Значи не е све црно како ти што викаш. Има многу што треба да се направи, кој вика дека не? Ама тоа што е направено треба да се каже. Ти направи како катакомба да е...не е. Не си у право за некои работи. :) Кај било тоа да се направи порано? Наталитетот ќе го подобри Сдс што не направи ниту една кампања за да се зголеми наталитетот. Шеќеринска имаше кампања за абортусот дека тоа било право на жената бла бла...Каде бе друже?!
Иначе по незнам кој пат ќе напишам овде. Мене ме боли столе. Сите што направиле криминал треба да одговараат. Ама сите до еден. Но кај нас тоа не е возможно. Од порано имаме пракса политичари да не одговараат така ќе биде и овој пат.

Чекај малце полека..јас не реков дека немаат ништо направено туку за 10 ебани години можеа нешто повеќе што му служи на народот да направат за разлика од спомениците во Скопје..ти дали знаеш до која состојба се доведени Прилеп,Битола и Охрид?..дали знаеш колку луѓе се иселија од овие градови со доминантно македонско населените откако Вмро е на власт?..дали знаеш дека луѓето тука неможат фамилија да оформат бидејќи се плашат за својата иднина?..во Битола другар нема работа за никој,платите мизерни,работничките права се загрозени и има луѓе што одат по 12 сати на работа без ништо да му е платено...тоа е суштинскиот проблем на човештвото а не дека имало бесплатен автобус и накачена пензија...

Во Битола ниту автобус,ниту сала,ниту стадион,ниту патишта,ниту жичара,ниту железница,ниту топлификација,ниту затворен базен...едно апсолутно ништо немаме видено тука од диктаторите а добиваат најмногу гласови од сите општини во Македонија..во 2014 рекордни 28.000 гласови имаше ВМРО од Битола а за тоа власта ни остава среден прст..и како сакаш после да комуницираме нормално кога сите наши пари се стационираат во Скопје?

Јас не реков дека со СДС ќе биди подобро но кога една власт ќе ја оплеска се бара промена,значи казни ги за следниот пат кога ќе дојдат да мислат како да работат,а вака ако се вечно на власт ќе ни ја ебат мамицата буквално..барем така е во нормалните држави

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Не, воопшто не си, боље е него 15 иљади у Ск тоа да. Но да, не е се така црно, се слагам, голем дел од тие што зимаат сега 12-15 зимаа 6-8 или не зимаа ич. Но некако црното како да натежнува наспрема белото.

А пред се проблемот е системски, од корен се сече и не се дозволува никаква конструктивна критика или револт, без притоа веднаш да не бидеш сврстен во петоколонаш, соросид и предавник, тоа е најголемиот проблем, недозволувањето критичка мисла, перењето мозок и плашењето народ со некакви црни сценарија е на страшно ниво.

Еве конкренто, зошто во ДМ не може да се формира синдикат, зошто воопшто било кој синдикат во државата ако побара нешто или најави штрајк одма влегува во предавничката категорија, какви се тие сидникати кои од старт во се сложуваат со работодавачот или со владата, синдикатот по правило секогаш треба да е контра, секогаш да бара повеќе дури и ако е ситуацијата добра, а не за кај нас каде работнички права е мислена именка. Веројатно имаме најбедна синдикална организација во цела Европа.
Eeeee да си ми жив и здрав за муабетов. Господ да ти даде здравје 101 да доживееш за муабетов.
За болдираното. Апсолутно си во право. Ние немаме автентична граѓанска иницијатива за било што. Т.е. имаме ама се е тоа покриено од Милчин и Сорос. За било што да сакаш да протестираш и да си незадоволен во 99% случаји ќе ти се налепат соросоиди како крлежи и у старт ти го зае*ува правото што го имаш. Затоа се добива таков впечаток и таков карактер добиваат и оние што не се согласуваат со сорос-морос...Ти имаш 20 души собираш на протест за било што, тој седи у канцеларија гледа дека добра е идејава и тој ти доаѓа на протест. Те сече у старт. Тој му дава политички контекст на сето тоа за да има профит. Неможе автентично мислење независно од нив моментално во Македонија. Тие имаат покриено цела мрежа на граѓански здруженија за било што и неможе реална и издржано граѓанско незадоволство да дојде до израз како твојава. Ова што го поставуваш како теза е достојно за коментирање и дебата. Тоа е суштински проблем. И синдикати и сите такви теми. Тоа е суштински проблем а не избирачки список, фантоми, немање ислови за избори итн... Имаш рука од мене за муабетов.
Само за црните сценарија не се согласувам со тебе дека се безврска. Кога ќе навлзезеш детално тие стојат на маса како опции во целава ситуација. Ние имаме пракса да се понашаме во Македонија како да сме Данци, Финци, Швеѓани...Алоо луѓе, сакаат да не нема. Ние како држава и народ не сме планирани да постоиме како на никој не му е јасно тоа? Во другото си во право.(y)

S

silmarillion

Гостин
Многу ти е добар "тоестот" : )))) скроз неутрален : ))))

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319

Во врска со етикетирањето според мене имаат голема вина и самите СДСМ. На секој ебан протест против владата што не е организиран од опозицијата се уништува со етикетирање пошто идиотиве од СДС сакаат да го искористат и им се бутаат во први редови фаци ко Фрчко и Радмила. Им се местат на волеј на овој начин и после со право овие од горе си играат курташак и нарекуваат соросоиди невини луѓе кои што стварно искажуваат револт.
Иди бе пушти од штаб 5-60 души нека прават гужва и поголем ефект ќе има, вака ако се појават лидерите од партија во прв ред се знае која им е целта.
Тоа ме нервираше на средношколските и студентските протести на коишто присуствував јас и си искажував револт, а овие папациве уште партиското знаме да го извадеа во први редови фалеше.

Грујо си стекна диктатура пред се ради идиотската опозиција. Да немаше Заев помош од запад дали 30 пратеника ќе добиеше од што е неспособен.

А пастиров наш мене ме потсеќа на Меркел. Двајцата се од десничарска, конзервативна партија и би требало националниот интерес да им биде во прв план, а они најголеми предавници се всушност. Им се поклонува на УЧК и двајца шкони министри за одбрана ги стави, а се прави патриот пред народот. Што е најтрагично овие па слепо му веруваат :tapp:

Кога ќе се тргнат сите овие говнари од политичката сцена и ќе дојдат некој нови млади политичари, можда и ќе видиме некој аир. Сега за сега, мој глас за никој не иде па макар и пиштол на глава некој да ми држи.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Eeeee да си ми жив и здрав за муабетов. Господ да ти даде здравје 101 да доживееш за муабетов.
За болдираното. Апсолутно си во право. Ние немаме автентична граѓанска иницијатива за било што. Т.е. имаме ама се е тоа покриено од Милчин и Сорос. За било што да сакаш да протестираш и да си незадоволен во 99% случаји ќе ти се налепат соросоиди како крлежи и у старт ти го зае*ува правото што го имаш. Затоа се добива таков впечаток и таков карактер добиваат и оние што не се согласуваат со сорос-морос...Ти имаш 20 души собираш на протест за било што, тој седи у канцеларија гледа дека добра е идејава и тој ти доаѓа на протест. Те сече у старт. Тој му дава политички контекст на сето тоа за да има профит. Неможе автентично мислење независно од нив моментално во Македонија. Тие имаат покриено цела мрежа на граѓански здруженија за било што и неможе реална и издржано граѓанско незадоволство да дојде до израз како твојава. Ова што го поставуваш како теза е достојно за коментирање и дебата. Тоа е суштински проблем. И синдикати и сите такви теми. Тоа е суштински проблем а не избирачки список, фантоми, немање ислови за избори итн... Имаш рука од мене за муабетов.
Само за црните сценарија не се согласувам со тебе дека се безврска. Кога ќе навлзезеш детално тие стојат на маса како опции во целава ситуација. Ние имаме пракса да се понашаме во Македонија како да сме Данци, Финци, Швеѓани...Алоо луѓе, сакаат да не нема. Ние како држава и народ не сме планирани да постоиме како на никој не му е јасно тоа? Во другото си во право.(y)
Можда и да има некакви сценарија, но не како што прикажуваат оние кои сакаат своите грешки и неспобност да ги препишат на мрачни црни сили, у тоа сум убеден, нашите непријатели секако ќе ја користат ситуацијава, но дека некој ден и ноќ седи и мисли како да ја уништи држава само затоа што Груевски е на власт, е тоа не го купувам, тоа се прикаски со кои плашат народ.

А за протестите, еве земи ги студенските пред две години, започнаа од реален револт, затоа што предлогот што беше за нивниот испит навистина беше глупав и недоречен, полн контрадикторности, и нормално како што тргна се убаво, на крај заврши од тоа цел протест да биде киднапиран од „дежурните протестанти“ и некаквки елитистички левичарко-анархо либерали кои се ипозансоја како јајце у кривина, па од студенски барање наеднаш бараа промена на власта, смена на режим и веќе стандардните флоскули.

Самата опозиција е заложник на истите елитисти и нивните фрази, у ниеден момент дури трае кризава опозицијава не зборува за реалните проблеми, за синдикат, за работнички права, за инфрастуктура, за енергетика, за локални проблеми, а и да зборува, тоа е или премалку или е загушено од веќе споменатите флоскули- фантоми, режим, нема правда-нема мир и сл глупости.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.342
Поени од реакции
11.756
za da ja branis vlasta vaka agresivno na forum,treba ili da si retardiran ili da si go polnis dzepceto blagodarenie na dpmne.Treto nema.
Ni ednite ni drugite cinat,rabotava e koj i da e na vlast PRIMEN nie na nas obicnite gragani.Ama da mi kazuva nekoj ovde babini devetini kako dobro se ziveelo,ko da nemame oci i pamet.
I na koj osnov me perdashat po 10% na sekoe dobitno livce? Kade odat tie pari? sum platil OGROMNI pari za nashi uslovi blagodarenie na tie 10% perdashenje.I najglavnoto od se e shto mojot profit e trojno pomal od danokot sto go lapnale PATRIOTIVE NA VLAST.Na se mozno danoci,sekakvi mozni kazni.Nemozes da prknesh od niv.I da otvoris biznis ako slucajno uspevas da zarabotuvas i danocite i inspekciite da ne ti pravat golem problem,ke dojde nekoj partiski reketar i so sigurnost ke propadnes.Ili vo predov profitot bi go delele 80-20 so drzavata i nezinite privrzanici vo nivna korist.
Ima 1032939102 prikazni dase napisat i kriminali,site go znaete toa.Ne deka drugive se poarni ILI BILE poarni , ama vo nikoj slucaj nemoze nekoj vmroevec ovde da mi soli pamet deka med i mleko tece.I sekoj vtor muabet e sporedba pomegu vmro i sdsm, demek sdsm ako kradel sea vo red e i vmro da go pravi toa.porano nisto ne se gradelo a ovie barem gradele.Shto gradat be,zemjava zaglavena so krediti kolku sho treba i ne treba.
DO 2010ta 2011ta nekade dobro vladeeja.Dobri bea.Posle toa totalno odlepija i se napravija semokni,bez kur da ne gi boli za narodot.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Шарен протест ПРОТЕСТОЈ 12.05.2016 имал само 100тина посетители?

Зарем протест се прави со 100тина? Или поарно шарено собирче да се нарече?

https://m.youtube.com/watch?v=zCmbSlW58Vs

[DOUBLEPOST=1463100655][/DOUBLEPOST]
Свесен сум јас многу многу пред тебе. Работата е што поради таквите како тебе страдаме сите.
Слабо Мафо има незадоволни. Кога и да има избори, народот Вмро ќе го изгласа.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom