Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804

Celoto revoltirano gragjanstvo velish?
Patem, slusham na videovo govornikot drzhi govor i veli neshto kako narodot nema shto da jade, are you kidding me? Vo Makedonija i vo najloshite vreminja nemalo glad a ne pa sega....KOloni na grchka granica sekoj praznik i vikend...narodot nemal shto da jade. Zatoa se sobraa dvajca bez trojca da "duvaat pishtaljki"...
баш немаат што да јадат, вчера еден батка од протест си седна у bmw x5, вози и со свирче во уста свири а тој до него урла нема правда, нема мир...
тоа се шарените револуционери

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
баш немаат што да јадат, вчера еден батка од протест си седна у bmw x5, вози и со свирче во уста свири а тој до него урла нема правда, нема мир...
тоа се шарените револуционери
И што ако седна во Bmw ?, нема тој право да се залага за да живее во правна држава?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.876
Поени од реакции
36.921
Затоа пак вие оддамна го поминавте зборувањето, преминавте на дела. Или тоа вашето ке го сместиме во категорија на мирни протести?
За мои очекувања беа релативно мирни. Ја очекував пресуда во Чаушеску стил. Ама да почекаме уште малку, се стега јамката.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
И што ако седна во Bmw ?, нема тој право да се залага за да живее во правна држава?
абе мафо, погледни постот погоре за што е ?
за говор дека се немало за леб, а не за правна држава...не значи ако си опозиционер треба да браниш се и сешто

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА - СОРОС - ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА - СОРОС - ХУ БАБА ХУ - ХУ БАБА ХУ....мислааааам, дечко, досадно е ова веќе, видено, прочитано. Пробај да хипнотизираш некој сточар од Гргурница со овие муабети. Лани беше истата песна и се' што видовме до сега е само невешто ескивирање на судниот ден. Да, имал попикано свои крлежи низ институциите. Си ја проба среќата со нив. Си мислеше дека светов многу нема да се интересира за него.....е се заеба чоекот. Залудно му верувате уште, тек сега ништо не го спасува.
Јас не сум тој што повторува како папагал, на начин како некои работи вие како ги пропагирате. Затоа спомнав ќе ПОКАЖЕ ВРЕМЕТО дали ова ќе се реализира или не. Ако не се реализира треба одредени ликови да одговараат за потикнување паника и плашење на народот со црни прогнози, а се знае кои тоа го прават во корист на власта, но ако се ова излезе вистина, тогаш редно би било да си го полижете искажаното. Затоа кажав ЌЕ ПОКАЖЕ ВРЕМЕТО, или пак ќе вадите теории, еве ги "режимските" кучиња предизвикаа да дојде до тоа. Живи и здрави би биле да видиме.[DOUBLEPOST=1463090056][/DOUBLEPOST]
http://vecer.mk/makedonija/sdsm-so-krvav-i-pekolen-plan-za-nasilstvo-na-17-ti-maj
Колку шо се случи ова шо беше најавувано 24/7 од режимските кучиња минатата година.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Аааа и ова го заборавив. Па не се добројува неможеш сите да ги памтиш у пм.
Типчево си седнало со Црпконо и си правеле муабет за федерализација? Ееееејјј и нема демант од кај Комуњариве?! Е сега зошто праел муабет со Црпко а не со Грујо си поставувам прашање?
Тоа неможам да го разберам. Може @k3b aко знае нека каже?
Види овде на форумов, ако си изнесеш свој став кој е различен од тие на спротивниот табор, одма те етикираат, дека си ДПМНЕ и автоматски си подржувач на криминалот, режимско куче, сендвич протестант, да се изгубиш од темава, лични навреди кон тебе, закани со тепање и сл.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
За мои очекувања беа релативно мирни. Ја очекував пресуда во Чаушеску стил. Ама да почекаме уште малку, се стега јамката.
Другар, не дај боже да дојде до тоа, бидејќи мечот има две сечила. Сум спомнал и поназад, да не се повторувам.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
абе мафо, погледни постот погоре за што е ?
за говор дека се немало за леб, а не за правна држава...не значи ако си опозиционер треба да браниш се и сешто
А што врска имаше тоа што го напиша дека некој седнал во бмв, а тој до него викал нема правда нема мир со говорот дека се немало за леб? сите се залагаме за подобар живот и владеење на правото и правната држава. Секој си знае зошто и како протестира.

Последно уредено:
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Они што ги бранат ДПМНЕ лесно се познаваат. Не пишуваат на ниедно друго место на форумот, освен во теми каде се критикува работењето на владата. И не ги оправдуваат толку постапките на ДПМНЕ колку што не пропуштаат да ги нападнат СДМС и Заев. Порано Бранко беше крив, сега изгледа Заев е крив што не ни чини државава.
И нема што да се прават дека се само обични граѓани, зошто се кријат дека се подржувачи на криминалците од ДПМНЕ .

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Види овде на форумов, ако си изнесеш свој став кој е различен од тие на спротивниот табор, одма те етикираат, дека си ДПМНЕ и автоматски си подржувач на криминалот, режимско куче, сендвич протестант, да се изгубиш од темава, лични навреди кон тебе, закани со тепање и сл.
Со право ќе ве етикираат како такви,бидејќи треба да си благоретардиран да ја подржуваш власта во овој случај..тие самите што одат на ГДОМ протестите не веруваат во власта бидејќи со сила се однесени таму колку да се појават,не гледаш само во првите редови викаат а другите колку така се отидени за да имаат поени кај тој што му поможил да се вработат или да се излижат кај раководните во партијата демек "ете се залагаме ние".

Многу е лошо кога човек против своја воља прави работи несвесно,тоа е овца а таква е гласачката машинерија на ВМРО моментално,класични овци што не смеат да писнат...никој нормален со здрав разум неможи да ја подржува оваа апсурдна и криминална власт....

Како прво самите вмровци зборуваат дека во државата е лошо и не се живее,нема пари,нема работа,нема капитални објекти,здравството и образованието ни се на најмизерно можно ниво,наталитетот во минус,нема никакво производство,нема индустрија,спортот најлош од кога постои Македонија како држава,..и тоа ВМРО ДПМНЕ е 10 години на власт..ЗАМИСЛИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ..и пак опозицијата да ти е виновна?..мизерни сте

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Бидејќи мене ми се обраќаш, дека ја подржувам?
Ако си со мувата на капата во ред,јас стојам на фактот дека треба да си благоретардиран да ја подржуваш власта..јас барем признавам дека и СДС се за никаде и големи арамии исти како нив..најголемото зло што постои во Македонија се двете партии..

D

Darko_ufo

Гостин
Ако си со мувата на капата во ред,јас стојам на фактот дека треба да си благоретардиран да ја подржуваш власта..јас барем признавам дека и СДС се за никаде и големи арамии исти како нив..најголемото зло што постои во Македонија се двете партии..
E ok de ama znaes deka na izbori ako ne glasas za opozicija togas ja poddrzuvas vlasta? Eve ti za koj ke glasas?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
А јас не признавам дека ДПМНЕ се рекетари и се имаат обогатено. Ај пролистај поназад кој е ммојот став, дали јас си ја имам мувата на капата (тоа може некој кој не го боли таквото за оваа држава), немам намера да повторувам, прочитај ги внимателно моите ставови поназад. Моите ставови за двете групировки се да завршат таму каде им е местото,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom