- Член од
- 8 јуни 2011
- Мислења
- 2.502
- Поени од реакции
- 2.805
1. Џонка те ценам ко член ама дупе си со муабетов. Во кој случај? Од кај знаеш дека не веруваат? Тоа е твоја претпоставка. Немора да значи дека е точна.Со право ќе ве етикираат како такви,бидејќи треба да си благоретардиран да ја подржуваш власта во овој случај..тие самите што одат на ГДОМ протестите не веруваат во власта бидејќи со сила се однесени таму колку да се појават,не гледаш само во првите редови викаат а другите колку така се отидени за да имаат поени кај тој што му поможил да се вработат или да се излижат кај раководните во партијата демек "ете се залагаме ние".
Многу е лошо кога човек против своја воља прави работи несвесно,тоа е овца а таква е гласачката машинерија на ВМРО моментално,класични овци што не смеат да писнат...никој нормален со здрав разум неможи да ја подржува оваа апсурдна и криминална власт....
Како прво самите вмровци зборуваат дека во државата е лошо и не се живее,нема пари,нема работа,нема капитални објекти,здравството и образованието ни се на најмизерно можно ниво,наталитетот во минус,нема никакво производство,нема индустрија,спортот најлош од кога постои Македонија како држава,..и тоа ВМРО ДПМНЕ е 10 години на власт..ЗАМИСЛИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ..и пак опозицијата да ти е виновна?..мизерни сте
2.Чекај бе, значи овие се овци а другиве се слободоумни граѓани. Правдољубци против режимот така?
3.Последниов дел ти е ужас. Да во државата е лошо, ама колку што направија овие никој не направил толку позитивни работи досега во овие 25 години. Дедо ми земаше 8.000 пензија му се накачи на 16 илјади мислам, К-15 земаат и мајка ми и татко ми, ја идам без пари со бус на факс, сега ќе ќарам таблет догодина, 200 евра ми е факс, децана у средно исто бесплатен превоз, бесплатни книги кои јас ги купував на времето и давав 10 илјади на стариот пазар пред МНТ, се направија улици, еве почнаа и студентскиве домови да ги реновираат, сали направија, ќе се игра Супер куп догодина тука, ти доаѓаат фабрики. Во Демир Хисар рецимо нема невработена жена сите у тоа руската фабрика за балетанки работат. Дрекселмајер работи турбо. Ти у мал град како Кавадарци, Демир Капија имаш плата од Дрекселмајер 15-6 илјади и си бог. Значи не е све црно како ти што викаш. Има многу што треба да се направи, кој вика дека не? Ама тоа што е направено треба да се каже. Ти направи како катакомба да е...не е. Не си у право за некои работи. Кај било тоа да се направи порано? Наталитетот ќе го подобри Сдс што не направи ниту една кампања за да се зголеми наталитетот. Шеќеринска имаше кампања за абортусот дека тоа било право на жената бла бла...Каде бе друже?!
Иначе по незнам кој пат ќе напишам овде. Мене ме боли столе. Сите што направиле криминал треба да одговараат. Ама сите до еден. Но кај нас тоа не е возможно. Од порано имаме пракса политичари да не одговараат така ќе биде и овој пат.
Последно уредено: