B
Bafra
Гостин
Ех колку само ќе се изнасмеам ова да испадни сценарио на СДСМ и на ВМРО за промена на името. Тогаш ќе ве видам и едните и другите со кој камења ќе се мавате. Овај Германецов дојде ги седна на маса за уши, едните сега барат собрнието да се активира овај Германецот оди наеднаш за Атина а Турците барат да не примат на самитот ова година ако не се лажам. Сеа ќе испадни ете колку е климаво во државата ау мау и ќе не примат а Грција ќе ја уценат со бегалциве.
Искрено мене таквото ме боли дали ќе сменат име или не и вака и така одамна е сменето и не ме интересира кој го сменал цел свет не вика БЈРМ. 90% од светот не знај ни шо значи - Македонец. Мислите некој го боли таквото која националност е? Не бе батиња сегде во светот сите гледат прво џебот да им е полн, фамилија да има да им јади па после другите работи па дури и правата на животните и правата на растенијата ги бранат е до таму се стигнати, а ние тука измисливме топла вода - контра-протест кои идиоти човече. Ме боли таквото и за Заев и за Грујо и за балистите в парламент, треба сите со јамката на к***т да висат на коњот на Александар.
Кога живеев УСА стретнав 999999999 националности и никој не се замараше бре ни со политика ни го интересираше кое име го има државата. Зошто? Па сите си земат плати достојни, кој работи навистина има без разлика сеа на кој начин и колку даноци плаќат битно парата вреди, ја имаш те мотивира. Најлесно е сиромашен народ да контролираш и да го држиш прост и сиромашен на секое подбудење го лупаш да се пали на карта национализам, историја во нашиов случај - името, внуци на Ацета итн итн...
И патем едно нешто не разбирам бе како скревнарење на НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО (споменик стар година и пол ) е шлакање со боја а не е скревнарење на обесвање на знамиња на статот во Битола и чкртање со спрејој на Безистенот - УМС БИТОЛА ВМРО ДПМНЕ, ГРУЕВСКИ Е ПРЕМИЕР- зграда која е стара од турско време?
Како не беше вандализам и хулиганство кога цело умс се собра во центар да кршат канцеларија на градоначалник а полицијата им се тргаше?
Абе шо побрзо прифатите дека и вие 'патриотите' и вие 'револуционерите' свесно или не свесно сте политички војничиња то полесно за вас ќе биди а богами и за сите. И не не сум ни соросоид ни овца едноставно преку ми дојде од вас од сите, поради вас секој млад, образован и здрав граѓанин гледа да ги запали патиките тука, остај шо ве учат по штабој и вие одвај чекате да си одите.
Да живее ВМРО и СДСМ
Не е убаво да се смееш на благо ретардирани , а и многу од нив директно живеат од партиите
Плус многу убаво сценарио подготвиле големиве.
Наеднаш се појавува ЧАДОРОТ и има лоши планови за Македонија
А досега истиот Чадор:
- ги поставува Јаничариве на Власт
- знае за изборните манипулации
- им дава кредити со ниски каматни стапки (според Ставрески) бидејќи сме најака економија на балканов
- Светска банка и др. институции викаат супер е МКД
- никој од претходните што се огрешиле пред законот НЕ е во затвор
Значи тој лошиот Чадор досега немал никаква забелешка, дури и ги подржувал во све што прават и сега наеднаш е ЛОШ .