Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
Ех колку само ќе се изнасмеам ова да испадни сценарио на СДСМ и на ВМРО за промена на името. Тогаш ќе ве видам и едните и другите со кој камења ќе се мавате. Овај Германецов дојде ги седна на маса за уши, едните сега барат собрнието да се активира овај Германецот оди наеднаш за Атина а Турците барат да не примат на самитот ова година ако не се лажам. Сеа ќе испадни ете колку е климаво во државата ау мау и ќе не примат а Грција ќе ја уценат со бегалциве.

Искрено мене таквото ме боли дали ќе сменат име или не и вака и така одамна е сменето и не ме интересира кој го сменал цел свет не вика БЈРМ. 90% од светот не знај ни шо значи - Македонец. Мислите некој го боли таквото која националност е? Не бе батиња сегде во светот сите гледат прво џебот да им е полн, фамилија да има да им јади па после другите работи па дури и правата на животните и правата на растенијата ги бранат е до таму се стигнати, а ние тука измисливме топла вода - контра-протест кои идиоти човече. Ме боли таквото и за Заев и за Грујо и за балистите в парламент, треба сите со јамката на к***т да висат на коњот на Александар.

Кога живеев УСА стретнав 999999999 националности и никој не се замараше бре ни со политика ни го интересираше кое име го има државата. Зошто? Па сите си земат плати достојни, кој работи навистина има без разлика сеа на кој начин и колку даноци плаќат битно парата вреди, ја имаш те мотивира. Најлесно е сиромашен народ да контролираш и да го држиш прост и сиромашен на секое подбудење го лупаш да се пали на карта национализам, историја во нашиов случај - името, внуци на Ацета итн итн...

И патем едно нешто не разбирам бе како скревнарење на НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО (споменик стар година и пол :pos:) е шлакање со боја а не е скревнарење на обесвање на знамиња на статот во Битола и чкртање со спрејој на Безистенот - УМС БИТОЛА ВМРО ДПМНЕ, ГРУЕВСКИ Е ПРЕМИЕР- зграда која е стара од турско време?

Како не беше вандализам и хулиганство кога цело умс се собра во центар да кршат канцеларија на градоначалник а полицијата им се тргаше?

Абе шо побрзо прифатите дека и вие 'патриотите' и вие 'револуционерите' свесно или не свесно сте политички војничиња то полесно за вас ќе биди а богами и за сите. И не не сум ни соросоид ни овца едноставно преку ми дојде од вас од сите, поради вас секој млад, образован и здрав граѓанин гледа да ги запали патиките тука, остај шо ве учат по штабој и вие одвај чекате да си одите.

Да живее ВМРО и СДСМ :oeoeoe:

Не е убаво да се смееш на благо ретардирани :D , а и многу од нив директно живеат од партиите :sneaky:
Плус многу убаво сценарио подготвиле големиве.

Наеднаш се појавува ЧАДОРОТ и има лоши планови за Македонија :confused:
А досега истиот Чадор:
- ги поставува Јаничариве на Власт
- знае за изборните манипулации
- им дава кредити со ниски каматни стапки (според Ставрески) бидејќи сме најака економија на балканов
- Светска банка и др. институции викаат супер е МКД
- никој од претходните што се огрешиле пред законот НЕ е во затвор

Значи тој лошиот Чадор досега немал никаква забелешка, дури и ги подржувал во све што прават и сега наеднаш е ЛОШ :confused: .

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... Цaр Сaмoил ќе ми дaде плaтa? ...
Извини MDI што тебе те цитирам. Ова е голем проблем во Македонија. Народот е научен се некој да им даде.. плата. Секој сака да им се даде, некој да ги вработи... А за промена да си најдете работа, да заработите плата??? За жал, во СФРЈ стекнавме такви навики и се создадоа неработници, легачи, НВО, администрација, партија, мама, тато...[DOUBLEPOST=1463130814][/DOUBLEPOST]
Значи, отворено се бара кршење на уставот и законите на РМ. Ех демократии..[DOUBLEPOST=1463130889][/DOUBLEPOST]Вистина ли е дека германецов е близок потомок на еден од хитлеровите спроведувачи на холокаустот? Или се шпекулации?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.876
Поени од реакции
36.921
Вистина ли е дека германецов е близок потомок на еден од хитлеровите спроведувачи на холокаустот? Или се шпекулации?
Вистина е. Татко му бил скара мајстор у Биргенау.

W

wicked_1

Гостин
Извини MDI што тебе те цитирам. Ова е голем проблем во Македонија. Народот е научен се некој да им даде.. плата. Секој сака да им се даде, некој да ги вработи... А за промена да си најдете работа, да заработите плата??? За жал, во СФРЈ стекнавме такви навики и се создадоа неработници, легачи, НВО, администрација, партија, мама, тато...
Ова е класика фашизоиден пристап, кога сакаш власта и криминалците таму да ги исклучиш од одговорност за ужасната ситуација и состојби, и теретот и вината да ја префрлиш на народот.

Ама од тебе не ме чудат вакви пристапи, си пишел и поненормални ствари.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Значи, отворено се бара кршење на уставот и законите на РМ. Ех демократии..
Па и да крадеш не е уставно, па се утепа од крадење тој што те плаќа да пишуваш. Ех, тоталитаризму!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Извини MDI што тебе те цитирам. Ова е голем проблем во Македонија. Народот е научен се некој да им даде.. плата. Секој сака да им се даде, некој да ги вработи... А за промена да си најдете работа, да заработите плата??? За жал, во целава современа македонска историја стекнавме такви навики и се создадоа неработници, легачи, НВО, администрација, партија, мама, тато...[DOUBLEPOST=1463130814][/DOUBLEPOST]
Значи, отворено се бара кршење на уставот и законите на РМ. Ех демократии..[DOUBLEPOST=1463130889][/DOUBLEPOST]Вистина ли е дека германецов е близок потомок на еден од хитлеровите спроведувачи на холокаустот? Или се шпекулации?
There... fixed :D

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Шарен протест ПРОТЕСТОЈ 12.05.2016 имал само 100тина посетители?

Зарем протест се прави со 100тина? Или поарно шарено собирче да се нарече?

https://m.youtube.com/watch?v=zCmbSlW58Vs

[DOUBLEPOST=1463100655][/DOUBLEPOST]
Слабо Мафо има незадоволни. Кога и да има избори, народот Вмро ќе го изгласа.
Нека соберат Пушанац и компанија масовен контра протест 3 дена со ред, а да не зборувам за 5 недели секој ден. Нека соберат и го имате мојот глас. Нормално после 30 дена протестирање масовноста да намали. ЦЕЛТА ЈА ПОСТИГНАВМЕ АБОЛИЦИЈАТА КЕ СЕ ПОВЛЕЧЕ, избори организирани од Груевски нема да има. Повеќе не е важно дали имало 10,20 луѓе или 10 000,50 000народ. СЈО.ќе си продолжи да работи со уште поголемо темпо.

Вас ви отиде во џабе контра.протестирањето. Џабе ве малтретираја само

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ова е класика фашизоиден пристап, кога сакаш власта и криминалците таму да ги исклучиш од одговорност за ужасната ситуација и состојби, и теретот и вината да ја префрлиш на народот.
Ама од тебе не ме чудат вакви пристапи, си пишел и поненормални ствари.
И тебе ли мама и тато те „ранат“? Па те погодив во „раната“. За жал, така е. А за лошата економска состојба на РМ треба некој друг да го прашаш и обвиниш.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Нека соберат Пушанац и компанија масовен контра протест 3 дена со ред, а да не зборувам за 5 недели секој ден. Нека соберат и го имате мојот глас. Нормално после 30 дена протестирање масовноста да намали. ЦЕЛТА ЈА ПОСТИГНАВМЕ АБОЛИЦИЈАТА КЕ СЕ ПОВЛЕЧЕ, избори организирани од Груевски нема да има. Повеќе не е важно дали имало 10,20 луѓе или 10 000,50 000народ.
штоо сте постигнале бе мафо, кур се тресе у ладна вода е тоа... го обединивте подземјето што порано владееше, исламисти, поранешни агенти на удба, лустрирани ликови

избори ќе нема, аболиција повлечена, ама рејтингот ви е дупка мафооо,
се молите странците да ве упикаат некако во власт, на толкав криминал на дпмне ееј не сте способни ваш рејтинг да си качите, абе со гол газ дпмне фатени како крадат и не ве бива бе, амбди бајрам подобро ќе изиграше од вас

S

silmarillion

Гостин
ама мене ако нешто не ми чини а на други 5 души им чини и иако мојто е исправно, па не можам јас со сила да им идам, побројни се и тоа е. дпмне очигледно се побројни и сеа ајде да ја раскурцаме државава за да им се удоволи на сдсм, не бива..
не може ликови со тешки црни биографии да ми држат говор и тераат револуции а јас да отидам да им дадам подршка, да е нешто искрено граѓанско има река народ да искочи, бидејќи преку кур му е од едните и другите...

За името..дека има некоа игранка, има сигурно...не го измислуваме јас и ти тој муабет, ете ги странциве сами си даваат изјави за тоа, во време на кризава
Секој еден што е лојален граѓанин на државата (плаќа редовно даноци), има право да протестира доколку се осети загрозен од системот. Дали биле побројни другите е најмалце битно.

Друга работа, небулоза еднаква на тоа дека оваа власт е патриотска е онаа дека целиот народ што искача на протест го поддржува СДС. Незнаеш секој еден таму за што искочил. Некој старно излегол за поддршка на СДС и да се ухлеби ко паразит во администрација ако му се пружи шанса, ама некој стварно му е дојдено преку такво. Тоа што се на едно место сите, е исклучиво вина на ДПМНЕ што успеа на исто место да ги собере сите. Ти не искачаш на протест да дадеш поддршка него да изразиш револт. Река народ има, помала е да ама има. А таа река што ти ја кажуваш нема никогаш да се случи додека не ти се смени начинот на размислување.
Зарем мислиш дека по дифолт сите на протестите што излегуваат ќе го гласаат СДС? Протестите се јасни, зошто мене за еден прекршок за паркирање да ме ебаваат по судови и казни, а некој да добива аболиција за кражби на миљарди (5 миљарди да бидам поконкретен). Ако тука ти не осеќаш револт да излезеш на улица во тој случај не заслужуваш подобро.

W

wicked_1

Гостин
И тебе ли мама и тато те „ранат“? Па те погодив во „раната“. За жал, така е. А за лошата економска состојба на РМ треба некој друг да го прашаш и обвиниш.
Не, работам веќе 3-4 години некаде.

Мислењето ти беше баш фашизоидно, ти си дел од таа грда пропаганда па веќе најверојатно не размислуваш ни што пишеш, со такви пристапи иселивте барем 300 илјади народ низ годиниве. Несреќа по сите нас сте.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
штоо сте постигнале бе мафо, кур се тресе у ладна вода е тоа... го обединивте подземјето што порано владееше, исламисти, поранешни агенти на удба, лустрирани ликови

избори ќе нема, аболиција повлечена, ама рејтингот ви е дупка мафооо,
се молите странците да ве упикаат некако во власт, на толкав криминал на дпмне ееј не сте способни ваш рејтинг да си качите, абе со гол газ дпмне фатени како крадат и не ве бива бе, амбди бајрам подобро ќе изиграше од вас
Рејтингот дека е дупка може муабети меѓу вас да си правите. Рејтингот на Сдсм е на највисоко ниво во последниве 10 години. Дека е тоа е така ќе видеш и сам во времето што иде, и ке се чудиш.

Да не испадне седне не сум ти кажал. Како брат Basterd и компанија што се чукаја во гради и се подсмеваја а сега нигде ги нема. Врати на темата да видеш како беа прифатени сите мој постови и кога му пишев дека Дуи ке одкажи послушност, и дека нема избори на 24, па дека нема да има и на 5јуни. Гледај само да не постанеш и ти таков па нигде да те нема на форумов. по извесен период[DOUBLEPOST=1463134193][/DOUBLEPOST]

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не, работам веќе 3-4 години некаде.

Мислењето ти беше баш фашизоидно, ти си дел од таа грда пропаганда па веќе најверојатно не размислуваш ни што пишеш, со такви пристапи иселивте барем 300 илјади народ низ годиниве. Несреќа по сите нас сте.
Ма јок бе.. јас напротив сум голем работник и многу придонесувам за „општеството“. А зошто не работиш, ако смеам да прашам? Ако имаш некои здравствени проблеми или слично, би те разбрал, ама МОРА да се научиме да ја бараме работата, а не да чекаме владата да не вработи.
А што е фашизоидно? Знаеш ли ти што пишуваш или си слушнал дека постои и тој збор?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Нека соберат Пушанац и компанија масовен контра протест 3 дена со ред, а да не зборувам за 5 недели секој ден. Нека соберат и го имате мојот глас. Нормално после 30 дена протестирање масовноста да намали. ЦЕЛТА ЈА ПОСТИГНАВМЕ АБОЛИЦИЈАТА КЕ СЕ ПОВЛЕЧЕ, избори организирани од Груевски нема да има. Повеќе не е важно дали имало 10,20 луѓе или 10 000,50 000народ. СЈО.ќе си продолжи да работи со уште поголемо темпо.

Вас ви отиде во џабе контра.протестирањето. Џабе ве малтретираја само
Која цел си постигнал ти? Што имаш постигнато у живот? Ова ли ти е најголема цел што ја имаш постигнато?
И нели ти е срам да шкрташ по јавни објекти и да гаѓаш со куртони.,??? Да Не ти ги оставил дедо ти на наследство,а?
Море што не беше стварно фашистичка оваа власт... :mad:.или Тито и Голи Оток. Све тоа по кратка постапка!

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Рејтингот дека е дупка може муабети меѓу вас да си правите. Рејтингот на Сдсм е на највисоко ниво во последниве 10 години. Дека е тоа е така ќе видеш и сам во времето што иде, и ке се чудиш.

Да не испадне седне не сум ти кажал. Како брат Basterd и компанија што се чукаја во гради и се подсмеваја а сега нигде ги нема. Врати на темата да видеш како беа прифатени сите мој постови и кога му пишев дека Дуи ке одкажи послушност, и дека нема избори на 24, па дека нема да има и на 5јуни. Гледај само да не постанеш и ти таков па нигде да те нема на форумов. по извесен период[DOUBLEPOST=1463134193][/DOUBLEPOST]
мене може да ме нема на темава само кога иам премногу работа, коа ќе ми се натрупаат проекти, а секој нормален сака да заврши кризава, ти тоа што се радуваш дека ке немало избори и чекаш странциве да ти го пикнат зајко у власт ... пффф, мене би ми било срам бе да кажам таков човек да ми е лидер ко што ти го нарекуваш лидериште, и се гордееш со таква тутурутка, што нема 2 грама мозок,
дуи ќе откажело послушност на дпмне ? кој фактор е дпмне за дуи бре мафо, они си одговараат на америте, како им се каже тоа е...
не може тој твојот црпнат да биде премиер, или ќе одат и двајцата со грујчо у ќорка или ке ги глеаме, не може ти што сакаш зајко да бил премиер а другиов затвор, има народ и тој грујчо позади него, и тој може да шета по улици да крши...

остај ти политиката, на 20 години си се затерал по штабови, револуции тераш, мислиш кој знае што правиш, носител си на слободата...повеќе време трошиш на шарениве глупости него на самиот себе, додека студирав мафо на твои години со freelance стан купив, не чекај од партија, немој да бидеш паразит, не да седиш дома и само да плукаш, кафанине наши полни се, ракијата у рака и ништоо не чини, влага у кафана 4 саати дреме и оправа политика...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom