Продавачки, што ве нервира?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Ма ајде бе, требало да го прочита. И кучето да не треба да ти го прошета...
немам време за читање и продолжеток,ама ако е негде спомнато куче
не се мешајте,ќе се јави Пумата и ќе отепаме 20-30 страни за тоа како и тоа куче има право исто како и луѓето и децата дури и повеќе и од тоа,
пријатен муабет и ден...чао.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Епа тоа го и збориме цело време, платена е да продава, а не да се смешка наоколу како паљачо.
Ne e tocno. Ne treba da se cereka ko nenormalna, ama treba da se bide nasmean, uctiv i so pocit kon site, bez nekakvi napadi na nervoza ili nekakvo nekulturno odnesuvanje kon musteriite. Na prodazbata vlijae takvoto odnesuvanje, ako nekoja te napne ke si kaze nekoj aa ne vlagam tamu vise pa so saka neka e i toa ne e vo red, se rusi renometo.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Изгледуваат од глава до пети и ако човек не е облечен според нивните мерила, уште да викнат обезбедување да те испрати надвор.

продавачката и рекла "Скап е овој фустан за тебе, немаш ти пари, а и онака нема да ти стои".
Ова е веке претеризам.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Стави се ти на нејзино место да земаш 6000-7000 денари месечно па да видиме колку ќе бидеш кон муштериите љубезен и насмеан...
Секој работи од што има потреба за тоа што ќе го заработи, ако не и се потребни тие 7 сигурно нема да оди и да работи.
Да не комплицираме.... сега што пазарот на труд ни е таков и за тоа не сум крив јас туку ние. Ако ниту една не оди за 7 тогаш ќе почнат да нудат 10 или ќе си работат самите "газди".

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ne e tocno. Ne treba da se cereka ko nenormalna, ama treba da se bide nasmean, uctiv i so pocit kon site, bez nekakvi napadi na nervoza ili nekakvo nekulturno odnesuvanje kon musteriite. Na prodazbata vlijae takvoto odnesuvanje, ako nekoja te napne ke si kaze nekoj aa ne vlagam tamu vise pa so saka neka e i toa ne e vo red, se rusi renometo.
Учтивоста е задолжителна (примерот на AlternativeF погоре), а насмевката е опционална.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Купувачот треба да биде услужен на начин на кој што доликува, него не го боли она дали таа зема 7000 бомбона, што ако тој и толку незема треба да вика да се дере по продавница или да ја фати за глава и да ја мава од каса продавачицата. Инаку кеиф е ко ти врнат поике пари ко купуваш нешто :).

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Ароганција.И да го имаат најубавото не го купувам.Не може да биде секој економист како што не може да биде и продавач.
Ако се подложени на малтретирање од газдата има институции кај што ке им се обрати.
Без разлика дали се платени 1000 или 8000 не оправдувам однесување во однос на плата.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Кај мене во маало има едно продавниче,секој ден си пазарам.Продавачки се 4-5 по 2 на смена мислам...Мање битно тоа кога и да влезам секогаш те одпоздравуваат ќе те праша што ти треба па и муабетче ќе ти направи..но има една таков намќор од жена немам видено,кога е она на смена не ми се влага во продавницата толку е негативна и арогантна тоа чудо (n)

B

BrunoFresh

Гостин
KiLian

Абе ова е секојдневие каде и да влезам во секоја продавница. Но алал да му е на тие што наместиле правилни луѓе во продавница што стварно ги има. Влегуваш, и како што викаш, се ќе ти изнаречи убо преубо само да му купиш. А кога сме кај овие идиоти кои ги има 90% во продавнициве, абе да ти е страв да прашаш нешто да не ти се развика.Еве јас ќе издвојам една случка што ми се случи минатото лето. Ме потсети истата случка бијдеќи се работи за карта за автобус за на одмор, па деновиве бев купував и се потсетив лани кога купував. Значи надвор горештини, цркнувачка, јас одам да му прам промет на приватна агенција што носи до разни туристички места. Идам внатре со девојката и другар, влегувам и културно како и секогаш, посакувам добар ден, прашувам дали се добро, како со жешково, некоја шала и така натаму, се се само да излезам љубезен. Се обраќам така љубезно и од другата страна не добивам ниту еден збор туку подсмев со еден иритирачки збор: "хах...". јас стојам и се чудам што згрешив, и одеднаш ми се издери од таму еден глас: "Дечко дојде овде да купуваш или да се гледаме?". Oнакво понашање немам видено, но добро се смириви и повторно љубезно постапував со нејзе, се додека не ја прашав каде точно ќе бидат поставени автобусите, бидејќи секоја година ги менуваат. Таа од таму ми вели, "Абе ти од вчера да не си море?". Ко ми го рече тоа море, звучеше толку селјачки што попрво си помислив дека в пазар кај идиотине сум отколку што карта купувам за на одмор. Фино и лепо си се свртив си ја зедов картата и полека излегувам. Но пак дека јас премногу љубезен, здогледав на вратата имаше некои нови "реси" клаено као демек украс. И велам, многу убај ресиве од кај ви се? А а таа ме погледнува и ми вели, "дечко, да не сакаш да ми ги украдиш ресиве? Ај заминувај." И послем ова сватив дека стварно со такви луѓе не треба ни промет да му правиш за инает. Не ми било ова прв пат вака да ми се испонаша некој, но како најголема случка што ме изнервира беше баш ова.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Продавачката : Аууу дечко колку добро ти стојат.

Јас гледајќи се на огледало му се обраќам на мојот другар : Друже , дај да бегаме од тука.

Знаете кога ти даваат комплимент на сешто ќе пробаш.

М

Мартин`

Гостин
Ме нервираат оние што напињаат кога ќе влезеш да купуваш некаква облека и не те оставаат што се вика самиот да разгледаш убаво што навистина ти се допаѓа, и кај нив нема нешто што не ти стои како што треба.. нема нешто што не ти е тесно или широко што и да пробаш тоа е најубаво и многу го купуваат и другите тоа сигурно е добро. Затоа ми се свиѓа она Теранова што е во Скопје одиш си разгледуваш сам фино културно си пробуваш и ако ти се допадне одиш на касата си плаќаш и готово.

Треба сите од нив да учат како се работи, а не заради нив да почнам да мразам шопинг и кога купувам одам на 1-2 максимум места и купувам што ми се допаѓа за да не трпам психичка тортура шетајки и разгледувајки низ повеќе продавници.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Немој сега да го сваќаш тоа читањето толку сериозно, само еден збор е доволен да видиш дали сака муабет или не, дали е расположен или преку такво му е.
А ако е продавачка не значи дека е факинг глупа
Уопште не реков дека било која продавачка е глупа. Само, нереално е малце да очекуваш било кој да може во тие 3 секунди додека влагаш во продавница да оцени во какво расположение си и каква услуга очекуваш. Како што беше кажано погоре, има луѓе кои се лутат ако продавачката им стои залепена до нив, а има и такви што очекуваат да ги „гушка“ додека купуваат.
Пред некој месец во трговски, не знам точно во кој бутик, додека разгледував влегоа двајца момци. Цурава што работи во бутикот ги поздрави и застана на некоја пристојна раздалеченост и од мене и од нив. По три минути, фраериве и се дерат на цел глас како не биле шугави и немало да ја гризнат ако им се приближи и како ќе се жалеле кај газдата за непрофесионалност и неуслужливост. Иди па снајди се.

Kajgana Shop

На врв Bottom