Продавачки, што ве нервира?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Кај некои и да не ти се допаѓа ептен нештото, ради личноста што продава може да се дрзнеш и да купиш, оти те насмеала или те третирала како што треба. Еден позитивен и културен однос не е никогаш на одмет, секогаш е плус, а јас ко муштерија ептен го запазувам ова.
баш така (y)

Мислам дека многу зависи од политиката на шефот (газдата) во сите видови на претприемачкиот бизнис.
Работната сила во Македонија ја има колку да сакаш.
Има примери, каде 5 работни места х 10 продавачки се менати, додека се нашле вистинските "маскоти"
Како што кажа МАЈА, има да лепиш осмех на фацата..
Живееме во модерно време, надлежниот може да те гледа на камера од канцеларија или од дома.
И уште една работа е многу битна.. газдите да бидат професионалци, и да не вработуваат блиски што губат желба за работа знаејќи дека работното место им е сигурно.
Ако се покажала продавачката, е тогаш дај и бонус. Плати и една вечера за нова година, или некој друг празник.

Затоа според мене суштината е уствари способноста да се менаџира одреден бизнис.

Член од
18 јули 2012
Мислења
6
Поени од реакции
13
Нај јаки ми се продавачките у телеком шо работат или у мобимак, оне, вип и сл... Си мислат дека се инжињери у наса, а не можат да сватат дека се исто така обични продавачки шо продаваат производи и земаат пари и вракаат кусур. Толку. Исто ко шо прават и продавачките у кам, тинекс и сл.
PA I TOJ EDEN "OBICEN" PRODAVAC E COVEK!!!
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 00:47 ---
Нај јаки ми се продавачките у телеком шо работат или у мобимак, оне, вип и сл... Си мислат дека се инжињери у наса, а не можат да сватат дека се исто така обични продавачки шо продаваат производи и земаат пари и вракаат кусур. Толку. Исто ко шо прават и продавачките у кам, тинекс и сл.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.148
Поени од реакции
16.086
Мислам дека многу зависи од политиката на шефот (газдата) во сите видови на претприемачкиот бизнис.
Работната сила во Македонија ја има колку да сакаш.
Има примери, каде 5 работни места х 10 продавачки се менати, додека се нашле вистинските "маскоти"
Како што кажа МАЈА, има да лепиш осмех на фацата..
Живееме во модерно време, надлежниот може да те гледа на камера од канцеларија или од дома.
И уште една работа е многу битна.. газдите да бидат професионалци, и да не вработуваат блиски што губат желба за работа знаејќи дека работното место им е сигурно.
Ако се покажала продавачката, е тогаш дај и бонус. Плати и една вечера за нова година, или некој друг празник.

Затоа според мене суштината е уствари способноста да се менаџира одреден бизнис.
Затоа е многу ефтина и многу работат за џабе, посебно во овој дел.
Јас сфаќам дека се исфрустрирани ради мала плата, трпење на секакви идиоти ко муштерии, али работа си е работа, ќе ја работиш најдобро што знаеш и умееш.
За менаџирањето на бизнисот, како и на вработените, се согласувам, без тоа ништо од бизнисот. :)

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Точно, и нека се понаша ко човек спрема другите луге што влегуваат да купат нешто, а не да се понаша ко да е над сите други бидејки продава мобилни. Абе ај... Нарочито за у Велес продавачките на мобилни зборам т.е. во ОНЕ и ЛЕЛЕком. катастрофа се, а у принцип се пувежи што претходно работеа во сендвичари, касапници и сл. Али тоа е тоа, облечи му на сељо костим и се ке ти биде јасно.

--- надополнето: 5 октомври 2013 во 00:47 ---

Член од
7 август 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Некој го нервира што трча по него, некој го нервира пак што не трча по него за да може да ја праша нешто.
Дојди пак погоди им на лугето...

точно така и сега кај се криви продавачите..
Работи ли некој од вас како продавач или продавачка ???
Ако не тогаш пробајте па тогаш судете.
Факт е дека купувачот е секогаш во право ама има и граница на тоа право и неможеш на секој намќор да му се смееш.
Луѓе тешко е да се работи со секаков вид на луѓе поготово во ова време на безпарица кај што сите се нервозни и издувен вентил им се продавачите или продавачките.
Секој дневно работам по 10 саати и знам како е ...

Z

Zoza

Гостин
jas samo mozam da kazam deka so narod e najtesko da se raboti...ima luge koi svoite frustracii gi lecat na prodavackite mislejki deka oni se poglavni od niv demek ke se izivljavame so niv...ama ima i luge koi znat kako da se ponasat...

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Ако не се во минич и штикли ич не влегувам во таа продавница. Кога веќе плаќам барем нека има амбиент продавницата.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Не мора да бидат лажно љубезни пошто ми е иритантно кога некој се лигави се додека не му купиш, само да не ме крадат,тоа ме нервира

Kajgana Shop

На врв Bottom