Приватни WoW сервери

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
flix da ne pretera malku so konfiguracijata.... za da napraes wow server ti treba emulator.. ima MangoS , Dark's Repack, Azumi . Ja preporacuem Mangos. Preku toj emulator si imam napraeno svoj server i si gi praem questojte samo.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Да те поправам:

FLiX напиша:
Abe luge server dali imate pojma so znaci toa.
Aj min konf ke vi kazam sto vi treba

Prvo procesor Intel Xeon ili AMD Opteron
potoa nad 2 gb ddr-ram najmalku serverite imat i po nekolku TB (хахаха, максимум е 24 гига мислам, ама за WoW доста ти се и 2-4)
Potoa najmalku 1 GB hard disc (Толку тежи ворлд серверот, али затоа хардот мора да биде SCSI обавезно)
Konekcija najmalku 2 mbps preporaclivo e 5-10 mbps UPLOAD, download не е битно колку имаш
itn itn
i nalet toa treba nekoj еднаш неделно da go odrzava, da updajtova, so ne
najbo igrajte si na tie sto se.
Da vi preporacam najdobar piratski e Gore taka mislam se vikase, skoro ist e ko orginalen, mnogu malku raboti ima samo so ne rabotat.

Член од
27 април 2006
Мислења
108
Поени од реакции
2
de be nejkam ja sto dushi na serverot mene mi e za ushe 2ca drugari da igrame da se pleskame

Член од
27 април 2006
Мислења
108
Поени од реакции
2
da se zaebavame be:D
i koj se programi mi trebaat i od kaj da gi najdam shorty?
:zlo:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Luge jas kazvav konfiguracija za salam server min 100 dusi da krepi.

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
и се случи ли нешто? направи ли некој сервер?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
lele anonimen kasno vidof postot. ti prativ pp

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
Shorty напиша:
flix da ne pretera malku so konfiguracijata.... za da napraes wow server ti treba emulator.. ima MangoS , Dark's Repack, Azumi . Ja preporacuem Mangos. Preku toj emulator si imam napraeno svoj server i si gi praem questojte samo.
Mangosot e gjubre bidejki ne mozes da si editiras nisto. Jas igrav na eden Mangos i se rabotese(questovi, i takvi raboti) no koga se najdese nekoj bug ne mozese po nikoja cena da se smene toa. Adminot kolku probuva no nikako da se saveira. Zatoa ne e preporaclivo mangos za ako sakate da go pravete custom. Za blizz e ok ama za dodavanje i odzimanje raboti e gad

Член од
16 февруари 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
lol nemat sanasi, igram WoW na originalen server, a + kolku mozet da se soberet na privaten? 20 maksimum... no way man

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Не е точно јас не се вадам од компјутер на ОРИГИНАЛНАТА Воф па има 200 луѓе онлине одете на страната www.wow.zona.ba па видете таму шо и како јас играм на тој сервер добар е добар е!!!

А за серверот тоа е друга работа за тоа треба МНОГУ јака машина:toe:

Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции
0
абе 10 или 100 мб конекција да имаш може 200 луге да играат за тепење време :salut:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
па да направиш WoW сервер, ај има шанси да направиш, ама ти треба сервер, за којшто треба пари да плаќаш, и плус на истиот ќе треба минимум еден "Gamemaster" да седи по цело време за да го контролира. :)

Morbidnio

ај лав вариорс
Член од
17 февруари 2007
Мислења
456
Поени од реакции
1
ednostavno neli kupi si oficialna i ne se maci

Kajgana Shop

На врв Bottom