Преспа

T

Torchyrus

Гостин
и уште едно најболно прашање..многу комарци има ли?
Море дај не дупи ебаго шо прашуваш шо се замараш .. ке одиме таму ке се изладиме некоја ден додека не ни здосади па газиме на Халкидики ... :)

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Од Асамати до Претор колку минути има пешачење ?

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
^ Ок, фала, пошто планирам да одам претор на плажа пошто Асамати не било баш добро ама таму ќе престојувам, па... :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Во претор одам веќе 5 години така за тоа место се осеќам повикан да прокоментирам збор два. Инфраструктурно во последниве 2 години е значително подобрено, пред се водоводот и патот кој беше руина. Е сега што се однесува до плажите мислам дека источниот брег е далеку подобар од западниот. Сливница, Претор, Дупени се солидни плажи и на со ситна песок со места каде може да се нарача јадење пиење -се на се пристојно. Се мислам за годинава да си купам гумењак со пента па би замолил некој од околните жители или било кој што има информација да ми даде одговор дали за тоа е потребна дозвола и каква е ституацијата со езерската полиција. Дали ограничувањето за скутери важи и за останатите пловни објекти? Бил ли некој на островот? Дали е пристапно и безбедно? Фала.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Нема да ми биди мака да одам секој ден на плажа во Претор ? :( Дај утешете ме некако јас дека Асамати сум. :D:D

M

macgowan

Гостин
Во претор одам веќе 5 години така за тоа место се осеќам повикан да прокоментирам збор два. Инфраструктурно во последниве 2 години е значително подобрено, пред се водоводот и патот кој беше руина. Е сега што се однесува до плажите мислам дека источниот брег е далеку подобар од западниот. Сливница, Претор, Дупени се солидни плажи и на со ситна песок со места каде може да се нарача јадење пиење -се на се пристојно. Се мислам за годинава да си купам гумењак со пента па би замолил некој од околните жители или било кој што има информација да ми даде одговор дали за тоа е потребна дозвола и каква е ституацијата со езерската полиција. Дали ограничувањето за скутери важи и за останатите пловни објекти? Бил ли некој на островот? Дали е пристапно и безбедно? Фала.
Колку што знам забраната се однесува за пловила над 45kw- значи над 60 кс,така да значи за скутери,а и секако над 60кс мотор е веќе за поголеми чамци,глисери.
За гумениот чамец со пента мислам нема да имаш никаков проблем,никој не те гиба!Јас имам таков на Охридско со 5-ка пента па не ми правел досега проблем никој и покрај разноразните муабети,а во Претор се возиме редовно со таков на другар ми а тој никогаш не се пожалил дека некој му правел проблем!Баш сака да зема поголемо `чамче` со доста појак мотор.
На островото бевме последен пат пред 2 години,се оди без проблем,пристапно е со 4-ка пента мислам беше за 1 сат стигнавме.Ќе видиш таму каде да застаниш,па оди до црквичето а и камчиња се,супер е водата за капење.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Нема да ми биди мака да одам секој ден на плажа во Претор ? :( Дај утешете ме некако јас дека Асамати сум. :D:D
еден точак и готово :D кога ќе идеш? А иначе Асамати пусто е , еднаш бев до кај тоа школото напуштено за џабе само вртелешки кога се празни а у Претор солидно е:)

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
на 23 одам ( т.е. утре :) ) Знам дека е пусто, за жал, сите така кажуваат. Ништо ќе се оди Претор на плажа... :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Сум бил и не е исто да се капиш во Охридско и Препанско. Охрид погуста е водата, сериозно :D
И многу ги имат Преспа:

Z

ziko bt

Гостин
Сум бил и не е исто да се капиш во Охридско и Препанско. Охрид погуста е водата, сериозно :D
И многу ги имат Преспа:
Ами сеа нормално дека нема споредба ама Претор си е идеално местото за викенд за Битолчани и Прилепчани пошто ни е ептен блиску а и спрема кај вас(Охрид) цените се каде каде порифатливи,според мене водата е почиста од пред неколку години, така да само нека продолжи трендо на заживување на Преспа во туристичка сезона не е лошо да му се напрај на Охрид мала конкуренција.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
така е,долго се чекаше некој да започне со ревитализација на Преспанското езеро,изгледа добитната комбинација е тука некаде зошто народот се враќа таму.....покрај подобрените услови на плажите и угостителите излегуваат со популарни цени прифатливи за народот

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Цените се поврзани со побарувачката, поголема побарувачка повисоки цени но и подобри услови....Како и да е добро е да има алтернативи за Охрид особено за домашните туристи.

Kajgana Shop

На врв Bottom