Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.758
Поени од реакции
4.709
Nie se zezame volku teritorija onolku, ali rusija ima osvoeno teritorija kolku Bugarija do sega, sto ne e za potcenuvanje so ogled da e rovovska vojna plus ako se zeme u predvid ukrainskata armija koja e top3 vo evropa...

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.590
Поени од реакции
5.307
Jas go znam bas vaka, a i sojma veze, poentata taa e.
Ја слушнав го велат федер, а и шо има везе, поентата е таа.

Влегуваме во 4-та година војна.
Добро, сега само уште пренеси им го оваа на демокративе атлантисти на форумов, оти секогаш кога ќе им речев дека се во војна со РФ ми говореа дека не биле, дека биле само “симпатизери.

На пример, ја бомбардираа СРЈ, ама не ја победија.
Последен пат кога ја гледав дефиницијата за “победа“ пишуваше дека поразена е страната која потпишува капитулација, а колку се сеќавам тоа беше СРЈ.
Не бе не ги победија мамето им го ... ги вратија децениии, им растурија држава, сецесионираа територија... и ден денешен не можат да се опасуљат ама демек не биле победени.

Никој нема да ја уреди САД, и понатаму ќе има бездомници, сиромаштија и дрога низ улиците на градовите. Гангстерски банди и гетоизирани квартови ќе има и во иднина.
40 и кусур милиони црнци и уште толку Хиспаноси не е мала бројка за да се променат, факт е дека тие две групи на население во затворите во САД се 80 %.
Не ја гледам поентата, дали сакаш да речеш дека треба да ги “поднамалат“ тоа Црнците и Хиспаносите?
Ако е така Штрумпф велат има некаква крва врска со ... па ако некој му предложи намалување на таа популација можеќе прифати и гасни комори и други достигнувања, ако погрешно сум разбрал игнорирај.

Ставот од „нашата земјата„ го знаевме и до сега...а тоа што беше неофицијален, не значи дека беше непознат.

Севернава биртија е политички зависна од САД, а економски од ЕУ.

Каков е односот од биртијава кон Русија е познат, а познат е и рускиот однос кон нас...

Се‘ е познато, џабе ку*чење со некакво „коспонзорство„...освен како Мицика сака да ќари некој поен кај големата ембаси.
Ставот на “вашата земја“ е дефиниран уште во раните '90-ти а тој беше - “вежи коња где ти газда каже“.
Али најинтересни ми се северните (Словенци и Хрвати денес веќе и Северџганите) тие беа до толку отидени со тоа умот пееја Данке и што уште не, за на крајот по само 30 години повторно станат бечки коњушари а ние сме пред сериозна бугаризација..

neznam sto te iznenaduva ova, anglo drzavite preku 5te oci sekogas ke se drzat i gledaat prvo za sebe. jebes francuzi, svabi i ostala bagra, malku pogore se na spisokot od ukraincite ama samo malku...
Клучната поента е во “кљуб 5 очиња“, ама не вервам дека ќе те разберат, имаат многу испуштени часови.

Мене ми беа интрересни Русите коа сакаа да пенетрираат во Французите со тоа мистралите, иако ако сериозно погледнеш што ќе им се на Русите носачи па уште и на хеликоптери, тогаш сите со 2 грама мозок сфатија “куда плови овај брод“ останатите без тие 2 грама само служат за статистика.

Na nivo na Makedonija odziv na povik za mobilizacija na rezervistite bese 18%
Na nivo na SK bese 4%
Бројките ти се од каде?
Да речеме имаш некаков извор, што мислиш по 1990-те, во која земја има поголем одзив од 20%.
Еве денес освен Големиот Ракетмен кој има голема популарност може да има поголеми бројки сите останати се утепани, варираат од земја до земја ама нема земја над 20%, ...
Во САД или ЕУропска да спроведат мобилизација шо мислиш колку ќе има одзив?

При што забораваш еден многу важен исклучително важен настанб, а тоа е:
-сдсСС активно работеше на пропаѓање на мобилизацијата;
-пред секоја касарна имаа свои каде по потреба по телефони и ... ги викаа сестрите, мајките и жените за да не дозволата автобусите со резервниот состав да замине каде е планирано, и така овие пред автобус се дерат не ги даваме мажите а овие во автобус како пички седат и молчат;
-за да дојде до сето тоа љубителот на бело послужи да ја постави сцената, започна политичка криза заради прислушкување...;
-Но не беше оставено само на наркосот и шизото “че го пукам“ ами и кај патриотиве на батерии имаа екипа како Боро-мрвката и Доста бугарката кои добро изиграа
..
се беше добро/одлично испланирано уште тогаш реков секоја му чест на оној што го испланирал оваа ниту еден момент не испуштил а да не биде опфатен со планот.

Сад веќе отворено кокетира со Русија да ја напуштат Кина.
Мислам дека тој воз помина!
Единствено што им преостанува е да ја тртат ЕУропска додека овие не затруднат.

А при таква геополитичка ветрометина, неинтересна земја како нашава ќе биде дадена гратис на земји како Србија, Бугарија и Грција како пазарџијата што ти пушта едно јаболко џабе.
Ти си неуништив!

Да те прашам ти кого преферираш да му даваш гратис (некој да те шитне гратис), на
а) Бугаристан
б) Шчиперија
в) Гречија
г) Србија

Толку АВТОШОВИНИЗАМ и антимакедонство немам видено ниту на еден друг форум како на “Кајгана“.
Со што ли ве хранат да ми е да знам?

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.590
Поени од реакции
5.307
Дај бе не се прави на удрен.
Што е шовинизам? (после одговорот додај пред шовинизам авто и ете ти одговор)
што е автоимуна (не примај директно не е исто само според името малку наликува)...., ако не знаеш повикај пријател

Член од
30 јануари 2014
Мислења
949
Поени од реакции
637
Se šeguvam. Ne znam od kade mojot narativ e antimakedonski. Poveke bi rekol deka e antipovršen

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.849
Поени од реакции
25.314
Ја слушнав го велат федер, а и шо има везе, поентата е таа.

Добро, сега само уште пренеси им го оваа на демокративе атлантисти на форумов, оти секогаш кога ќе им речев дека се во војна со РФ ми говореа дека не биле, дека биле само “симпатизери.

Последен пат кога ја гледав дефиницијата за “победа“ пишуваше дека поразена е страната која потпишува капитулација, а колку се сеќавам тоа беше СРЈ.
Не бе не ги победија мамето им го ... ги вратија децениии, им растурија држава, сецесионираа територија... и ден денешен не можат да се опасуљат ама демек не биле победени.

Не ја гледам поентата, дали сакаш да речеш дека треба да ги “поднамалат“ тоа Црнците и Хиспаносите?
Ако е така Штрумпф велат има некаква крва врска со ... па ако некој му предложи намалување на таа популација можеќе прифати и гасни комори и други достигнувања, ако погрешно сум разбрал игнорирај.

Ставот на “вашата земја“ е дефиниран уште во раните '90-ти а тој беше - “вежи коња где ти газда каже“.
Али најинтересни ми се северните (Словенци и Хрвати денес веќе и Северџганите) тие беа до толку отидени со тоа умот пееја Данке и што уште не, за на крајот по само 30 години повторно станат бечки коњушари а ние сме пред сериозна бугаризација..

Клучната поента е во “кљуб 5 очиња“, ама не вервам дека ќе те разберат, имаат многу испуштени часови.

Мене ми беа интрересни Русите коа сакаа да пенетрираат во Французите со тоа мистралите, иако ако сериозно погледнеш што ќе им се на Русите носачи па уште и на хеликоптери, тогаш сите со 2 грама мозок сфатија “куда плови овај брод“ останатите без тие 2 грама само служат за статистика.

Бројките ти се од каде?
Да речеме имаш некаков извор, што мислиш по 1990-те, во која земја има поголем одзив од 20%.
Еве денес освен Големиот Ракетмен кој има голема популарност може да има поголеми бројки сите останати се утепани, варираат од земја до земја ама нема земја над 20%, ...
Во САД или ЕУропска да спроведат мобилизација шо мислиш колку ќе има одзив?

При што забораваш еден многу важен исклучително важен настанб, а тоа е:
-сдсСС активно работеше на пропаѓање на мобилизацијата;
-пред секоја касарна имаа свои каде по потреба по телефони и ... ги викаа сестрите, мајките и жените за да не дозволата автобусите со резервниот состав да замине каде е планирано, и така овие пред автобус се дерат не ги даваме мажите а овие во автобус како пички седат и молчат;
-за да дојде до сето тоа љубителот на бело послужи да ја постави сцената, започна политичка криза заради прислушкување...;
-Но не беше оставено само на наркосот и шизото “че го пукам“ ами и кај патриотиве на батерии имаа екипа како Боро-мрвката и Доста бугарката кои добро изиграа
..
се беше добро/одлично испланирано уште тогаш реков секоја му чест на оној што го испланирал оваа ниту еден момент не испуштил а да не биде опфатен со планот.

Мислам дека тој воз помина!
Единствено што им преостанува е да ја тртат ЕУропска додека овие не затруднат.

Ти си неуништив!

Да те прашам ти кого преферираш да му даваш гратис (некој да те шитне гратис), на
а) Бугаристан
б) Шчиперија
в) Гречија
г) Србија

Толку АВТОШОВИНИЗАМ и антимакедонство немам видено ниту на еден друг форум како на “Кајгана“.
Со што ли ве хранат да ми е да знам?
rusija nema topli pristanista i sekogas ima problem pri gradenje brodovi. da mozat sekogas bi kupuvale pa adaptirale so nivni sistemi. problem im e sto nema nekoja asalna brodograditelska drzava koja sad nemoze da ja penetrira i postavi nekoj svoj ured za da gi prati na primer.. valjda ja odbrale francija posto ovie se gordi i malku levi i ima dobri sansi da ne dopustat usa da im se mesa i ne pustaat za pravo koga stanuva zbor za naoruzanje. edina druga opcija im e kina a kinezite moze nema usa da ja pistat ama sami ke stavat nesto za sekoj slucaj, oni u bela tehnika stavaat ne pak vakva sansa da propustat, u krv im e... :icon_mrgr:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.959
Поени од реакции
3.340
Ама ме изнервира Вучич, чудо ниедно, ќе губел поени пред Еу и гласаше за таа конвенцијата. Дебилчина тешка. Како бе вакви ги бираат и оставаат на власт.
Инаку...Русији земља, Америци минерали, слава Украини.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.470
Поени од реакции
23.420
Зад затворени врати не е баш се така сјајно како што вели Трамп.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.846
Поени од реакции
8.369
Ќе дошло време ќе го прашале, рано е сега.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.774
Поени од реакции
8.545
Ама ме изнервира Вучич, чудо ниедно, ќе губел поени пред Еу и гласаше за таа конвенцијата. Дебилчина тешка. Како бе вакви ги бираат и оставаат на власт.
Инаку...Русији земља, Америци минерали, слава Украини.
Ти како турска серија да гледаш!
Исти ти е и Вучич како и нашиов и голем број од такви пиони.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.774
Поени од реакции
8.545
Трамп има само една задача, да го прекине оружјето. Војната сама ќе спласне кога нема оружје.
Кому? На Украина ако и се сопре доставката на оружје, готова е за 2-3 недели. Русија сигурно има оружје за уште 2-3 години да војува. Ништо нема да спласне, се води тактичка војна да се ослаби влијанието на Кина. Мислам дека на Трамп тоа му е приоритет. Оти Кина е исто во тесно, и за нејзе војната е вентил, ако го подзатворат ќе има проблем со пласман на својата продукција, воедно ќе и поскапат енергенсите кои сега ги добива од Русија.

Kajgana Shop

На врв Bottom