Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
nisto novo i u vietnam bevme so amerite... tamu zaginaa 60k ameri i duri 500 avstralci. se znae koj ke gine u tajvan, sigurno ne nie, ali ke bideme so amerika.... :icon_mrgr:

Другар ти живееш у Австралија ако добро разбирам и имаш 14,000 мислења на форумов каде што се дистанцираш од Македонија и демек Австралија е рајот ние тука сме глупи и остали сценарија?

Другар ти живееш у Австралија ако добро разбирам и имаш 14,000 мислења на форумов каде што се дистанцираш од Македонија и демек Австралија е рајот ние тука сме глупи и остали сценарија?

nisto ne razbiras
Автоматски споено мислење:

Теши се да биди така, а не како во ПСВ, каде процентуално имавте сличен процент загинати како и Британците.

taka ke bide. psv 99% od aus vojskata bea ustvari britanci, dobrovolci. od togas se smeni svetot. se znae koj gine u sekoja vojna sto ja pravi usa, slobodno prolistaj statistika 50 vojni imale od vsv navaka.

Никогаш нема да ја заборавам оваа реченица. И затоа со некои се сложувам на форумов што викаат дека прво треба да ги прочистиме нашите редови па после да се замараме со грци, шошовци, бугари, срби.
Прегледај го приврзокот 444256
Mislam deka izjavava e izmislena...

За Арачиново има 2 варијанти или некој поголем ја забавувал акцијата на македонските бранители или како што некои тврдат не биле спремни полицајците да гинат за селото. Познавајќи го нашиот менталитет вистината е некаде на средина.
1:24 Ако било до менталитетот наш, како ги објаснуваш овие протести?

Прегледај го приврзокот 444263

Не беше овој што во 2019 на интервју збореше дека инсистираат да влезат во Нато, иако знаат дека поради тоа ќе има војна со Русија?
Vaka pocnaa megjusebno da se jadat i nasite vo 2001 i toa samo posle nekolku meseci miniaturen konflikt so planinski ovcari so kalashi, dodeka Ukraina bar muski izdrza veke 3 godini ruska invazija, duri sega pocnuvaat da se pojavuvaat puknatini na vnatresni podelbi.

1:24 Ако било до менталитетот наш, како ги објаснуваш овие протести?
Na nivo na Makedonija odziv na povik za mobilizacija na rezervistite bese 18%
Na nivo na SK bese 4%
Tolku

Lesno e da protestiras
Ovie na protestov mislea deka shipurkive se spaseni, a samo sto ne bile iztrebeni, sto nema vrska.

Уште да имаше со што да мислиш.. бугараш немиросан
Imas izvor?
Jas sum realist
Inaku Goce zaedno so surija na makedonski dejci se zrtvi na bugarskata propaganda (egzarhijata i skolite) gi imaat bugarizirano, sakale nie ili ne se cuvstvuvale za bugari.

Na nivo na Makedonija odziv na povik za mobilizacija na rezervistite bese 18%
Na nivo na SK bese 4%
Tolku

Lesno e da protestiras
Ovie na protestov mislea deka shipurkive se spaseni, a samo sto ne bile iztrebeni, sto nema vrska.

Верувам дека било така, али факт е дека 2001 имаше се уште “провинцијалци“ кои беа спремни да гинат за државата, иако на скопјаниве им гореше у двор.

Е сега во 2025 провинцијалци веќе нема, или избегаа странство или станаа и тие кауроскопјани, па сега е друга приказната, али ајде да не ја ширам сега темата, не е за тука.

Јужна Кореа ги повлекува санкциите и ќе започне со продажба на медицинска техника во Русија.
Автоматски споено мислење:

Сад веќе отворено кокетира со Русија да ја напуштат Кина.

Последно уредено:
Бреј србиве гласаа за резолуцијата ние не. Самсоненко ќе го дига Вардар пак изгледа.

UNITED NATIONS, Feb 24 (Reuters) - The United States was forced to abstain in a United Nations General Assembly vote on Monday on a resolution it drafted to mark the third anniversary of Russia's war in Ukraine after the 193-member body agreed to amendments proposed by European states.
The amendments made to the U.S. resolution included adding references to the full-scale invasion of Ukraine by Russia and a just, lasting and comprehensive peace in line with the founding U.N. Charter and reaffirming the U.N.'s support for Ukraine's sovereignty, independence, unity and territorial integrity.
The amended U.S.-drafted resolution won 93 votes in favor, while 73 states abstained and eight voted no.
The U.S. put forward its text on Friday, pitting it against Ukraine and European allies who spent the past month negotiating with their own resolution. The General Assembly also adopted the resolution drafted by Ukraine and European countries on Monday with 93 votes in favor, 65 abstentions and 18 no votes

@Vartolu зошто ги има Маск и Трамп со Путин и Лавров а го нема Лукашенко ?
Хаха, знајш зошто? Ова е трејлерот од целиот филм. Пред да влези Путин, си ја врза пудлицата пред врата, таа беше Лукашенко!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom