Тоа е проблемот. Што нема да преговараат суштински за ништо, туку само на време да добијат.Денеска мислам дека и едните и другите ќе глумат преговори и најбитно ќе им биде да договорат прекин на огнот за да се регрупираат.
Epa ke padne. Sigurno g. Putin kako golem patriot negovite zastedi od plata gi cuva vo Rusija i vo Rublj i so toa ke pokaze solidarnost kon svojot narod.Паднала рубљата за 60% у првите моменти на тргување.
Ако продолжат и западњациве со притисокот, може да ескалира работава.
Знаеш кога ќе ја притиснеш мачката во ќош што ќе напраи..
Ruskite baranja ke bidat neprifatlivi za Ukraina, ama ok e sepak sto ima nekoj dijalog.Денеска мислам дека и едните и другите ќе глумат преговори и најбитно ќе им биде да договорат прекин на огнот за да се регрупираат.
Aj odjebi ako nemas nesto pametno da kazes.За сите вие што викате дека Србија имаше право да го одбрани својот територијален интегритет ви посакувам да ви се повтори егејска Македонија и да нема НАТО да ве спаси.
Не ми се верува. Русија го контролира темпото на војната, особено на кримскиот фронт и во Донбас Русите го имаат моментумот и се блиску до заробување на цела источна украинска армија.Денеска мислам дека и едните и другите ќе глумат преговори и најбитно ќе им биде да договорат прекин на огнот за да се регрупираат.
60% во однос на што паднала рубљата... каде виде дека е 60%, а не 27% ?Паднала рубљата за 60% у првите моменти на тргување.
Ако продолжат и западњациве со притисокот, може да ескалира работава.
Знаеш кога ќе ја притиснеш мачката во ќош што ќе напраи..
Посакувај ти, ама како што денот и ноќта се менуваат и другите работи се менуваат. Како тргнала работава, глеј вие шќиптарите (не Албанците, различни сте) да не го јадете, т.е. да ве вратат од каде ве донеле на овие простори.За сите вие што викате дека Србија имаше право да го одбрани својот територијален интегритет ви посакувам да ви се повтори егејска Македонија и да нема НАТО да ве спаси.
Sekako Ukraina gubi oti e napadnata. Baranjata ke bidat valjda priznavanje na "novite" drzavi, povelkuvanje na vlasta, demilitarizacija, cistenje po institucii (tn. "denacifikacija"), postavuvanje marionetska vlast od Rusija odnosno "preodna ili tehnicka vlada". Nikoja drzava ne moze vakvo nesto da prifati, barem ne koga seuste ima sili za otpor.Не ми се верува. Русија го контролира темпото на војната, особено на кримскиот фронт и во Донбас Русите го имаат моментумот и се блиску до заробување на цела источна украинска армија.
Преговориве се колку да се видат ставовите и црвените линии. Мислам дека Украинците се додека ги тапшаат по рамо нема да попуштат за ништо иако они се најголеми лузери а на сите им е јасно дека без отстапката дека Крим е руски нема мировен договор.
Оти суверена држава да нема право да си брани територија? Пуно ти за русите си гарант!За сите вие што викате дека Србија имаше право да го одбрани својот територијален интегритет ви посакувам да ви се повтори егејска Македонија и да нема НАТО да ве спаси.
Може да им побара на Украинците да се федерализираат со двете нови држави. Еднаков број на гласови во .. па во било која институција. Ќе го среди и прашањето на признавање на државичкине и ќе ја стави украина во проруска линија на долг рок.Sekako Ukraina gubi oti e napadnata. Baranjata ke bidat valjda priznavanje na "novite" drzavi, povelkuvanje na vlasta, demilitarizacija, cistenje po institucii (tn. "denacifikacija"), postavuvanje marionetska vlast od Rusija odnosno "preodna ili tehnicka vlada". Nikoja drzava ne moze vakvo nesto da prifati, barem ne koga seuste ima sili za otpor.
Ne da ja aneksira ama slicno kako Belorusija koja deluva kako protektorat.Оти суверена држава да нема право да си брани територија? Пуно ти за русите си гарант!
Автоматски споено мислење:
Може да им побара на Украинците да се федерализираат со двете нови држави. Еднаков број на гласови во .. па во било која институција. Ќе го среди и прашањето на признавање на државичкине и ќе ја стави украина во проруска линија на долг рок.
Некако не ми се верува дека планира да ја анексира.