Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.468
Поени од реакции
18.481
@teneke
Те снема нешто откако дојде Трамп на власт. Да не скратија приходиве нешто?
Не бе, ме нема подолго од Трамп, тешко ми одеше со ова транс баграва и одамна ми ги скинаа приходите.

Сега сум со Елон.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.318
Украинските бранители на чекор да направат остров со илјадници отсечени азијатски хорди во Покровск

Прегледај го приврзокот 442766
До кај се украинските бранители?
Ги опколија ли Русите?
Уствари пријателче денес изгубиле голем дел од Удачне, и ја изгубиле Успеновка комплет. На пат се да ја изгубат Новоалександровка, може е тактика шо знаеш?
Знаеш кој им е генерал на Украинците таму? Драпании ( во жаргон побегуља), плус на CVто му е што 2014 има избегано од фронт. Од друга страна , Руската, е Мордвинчев(во жаргон страшна фаца). Па види ти кој каква перспектива нуди!

Последно уредено:
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.054
Поени од реакции
4.077
Уствари пријателче денес изгубиле голем дел од Удачне
Кај е тоа Удачне негде пред Киев или околу Ливов? И која дата сме денес потсети ме 26.2.2022 ли бевме, пошто се збореше за 3 дена паѓа Украина

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.466
Поени од реакции
35.178
До кај се украинските бранители?
Ги опколија ли Русите?
Не ги бива Русите. Не можат за 3 дена да победат против САД и Украина, и Британија и Германија и Франција и Италија и Шпанија и Полска и... И тие другите амерички вазали (кој ќе ги набројува сите).

Се мачат еве 3 години скоро, и уште немаат абер да победат едни САД и десетина други држави. Едноставно не ги бива Русите. Немаат ни доблест да признаат дека не можат да победат. Туку инает невиден се, продолжуваат и продолжуваат да се мачат. :-/

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.318
Кај е тоа Удачне негде пред Киев или околу Ливов? И која дата сме денес потсети ме 26.2.2022 ли бевме, пошто се збореше за 3 дена паѓа Украина
Киев е полн со п*тки, русите не се желни сигурно за тоа. Лвов отсекогаш бил Австроунгарија и таму немаат интерес. Удачне е на 2 км од рудникот бр.3 и најголемата коксара во Европа. За која ви пишав што значи за Украина и за нејзините кредитори! Украина е падната за помалку од 3 саати, само кој не сака да види не му се гледа! Џонсоновата посета и НЕ на Истамбулскиот договор и стави крст на Украина!
Него ти кажаа твоите дека после Часов јар ќе ојде курбан Краматорск? Епа од денеска он е на мета!

Kajgana Shop

На врв Bottom