Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.373
Поени од реакции
14.062
Toa okolu stranski platenici go imav posoceno uste koga pocna konfliktot. Niv ne gi fakja zakonot za voeni zarobenici. Komotno po site megjunarodni pravila i propisi mozat da gi strelaat na lice mesto ko kucinja, da gi besat, da gi derat, da gi zatvorat , da gi macat, bukvalno sto sakaat mozat da im pravat i treba da im pravat. Tie ednostavno za svetot ne postojat, isto kako i da ne bile tamu. Ako nekoja drzava izrazi zagrizenost za nivniot tretman avtomatski priznava deka taa gi pratila tamu i se del od nivniot voen kontingent, sto pak po avtomatizam ja pravi aktiven ucesnik vo vojnata ili so drugi zborovi taa drzava e vo vojna so Rusija i ja pravi legitimna cel megjunarodno pravno gledano.

Мене само ме изненади што го пуштија еден британец, кој што ја пееше химната на РФ. За да подоцна пак се појави на Украина само во друга улога.

Последно уредено:
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.088
Поени од реакции
4.147
ау да, ептен е вин ситуацијата за Украина, нема грешка
Пред војната а и после 2014 во Украина се збореше, слушаше и гледаше на Руски (во поголемиот дел). Ќе видиме дали и колку ќе се збори руски во Украина после агресијава

И тебе ќеф ти е дека Украина има етнички чистења, епа така почнува, прво подршка за диктаторот Зељо, сега подршка за етнички чистења. Што ќе биде следно, концентрациони кампови? Бандера се гордее со таквите како тебе.
Не е битно дали мене ми е ќеиф но сигурен сум дека на Украинците им е, затоа и продолжуваат со чистилиштето

Да се потсетиме дека токму тие русофили се луѓето кои ја бараа "на помош" Русија и скокаа за т.н 'руски свет' иако во Украина имаа се, јазик, образование, слобода и сите можни права но тие сепак се инаетеа и удираа во глави дека МОРА Русија да дошла - епа сега нека сркаат од чорбата која самите ја солеа. Никој не сака предавници, тие беа државјани на Украина и ја предадоа својата татковина, ако толку многу сакаат Русија ене им граница и нека идат у три лепе

Потполно истиот случај со шиптаpите тука, иако сите права им се дадени пак рипаат пошто начекаа свиткани кичми од шиптаpски партии ко сдс и дпне, но кога ќе добијат по нос друга песна ќе пеат. Ако не им се свиѓа тука марш назад у турција или на Кавказ

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.561
Поени од реакции
43.511
Паметно изигра Путин со примирјево. Сега да видиме колку западот сака мир, да го допре оружјето.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.596
Поени од реакции
24.469

Мене само ме изненади што го пуштија еден британец, кој што ја пееше химната на РФ. За да подоцна пак се појави на Украина само во друга улога.
Zamenvaja so nekoj VIP ruski oficer ili taka nesto. Bilo kako bilo, ova bese so diplomatski recnik kazano deka site stranski vojnici zarobeni vo konfliktot ke bidat tretirani kako platenici se dodeka drzavata koja gi prakja ne i objavi oficijaljo vojna na Rusija. Pa ko voli nek izvoli. Kazano im e.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
2.744
Не е битно дали мене ми е ќеиф но сигурен сум дека на Украинците им е, затоа и продолжуваат со чистилиштето
Епа нека им е честито, на исто морално рамниште се како хитлер, ќе завршат како него.
Да се потсетиме дека токму тие русофили се луѓето кои ја бараа "на помош" Русија и скокаа за т.н 'руски свет' иако во Украина имаа се, јазик, образование, слобода и сите можни права но тие сепак се инаетеа и удираа во глави дека МОРА Русија да дошла - епа сега нека сркаат од чорбата која самите ја солеа. Никој не сака предавници, тие беа државјани на Украина и ја предадоа својата татковина, ако толку многу сакаат Русија ене им граница и нека идат у три лепе
Како што имаат Православно Христијанство моментално? Многу лесно е за диктатори како Зељо, кој и да му се спротистави го нарекува Про-Русин и после ги банира, ги затвора и слично. А папагалчина како тебе си го повторуваат тоа и го оправдуваат.
Потполно истиот случај со шиптаpите тука, иако сите права им се дадени пак рипаат пошто начекаа свиткани кичми од шиптаpски партии ко сдс и дпне, но кога ќе добијат по нос друга песна ќе пеат. Ако не им се свиѓа тука марш назад у турција или на Кавказ
Ај ќе те замолам да не се глупираш со вакви споредби.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.904
Поени од реакции
8.896
Никогаш не се знае дали е блеф или не.
Блеф во кој смисол? Јасна порака: ги фативме на спиење, секаде ги победуваме, да си знаете јас начелно сум војник, после државник!
Не е само Трамп играч, има и други со муда!
Автоматски споено мислење:

Пред војната а и после 2014 во Украина се збореше, слушаше и гледаше на Руски (во поголемиот дел). Ќе видиме дали и колку ќе се збори руски во Украина после агресијава

Да се потсетиме дека токму тие русофили се луѓето кои ја бараа "на помош"
Епа вака, цели региони сеуште си зборат на руски.
Одеса на пример, никогаш не се зборело украински. Мој колега од Бела црква, украинец до коска, ја подржува ВСУ. До ден денешен збори и постира на руски. Замисли во сред војна е така, можеш да си пресметаш сам како ќе биде после.
Не е само Донбас, Харков и целиот црноморски брег лафи руски.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.821
Поени од реакции
35.777

За полн ефект треба некако да ја „расклопи“ лобањата (нели секако не е монолитна), и потоа некако да ја аплицира на шлемот... Или две лобањи, па на рамењата. :unsure:

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.806
Поени од реакции
1.194
Доколку Зеленко се реши на демилитаризација и неутрален став на државата ќе видиме мир, но доколку оди на таа карта да се исфрли и последниот руски војник од Украина после толку жртви типувам на војна до крај големи уништувања и на крај општа мобилизација во РФ да се смачка до крај противникот. Ова е мој став.
На РФ секако и е во корист да не се договори Зеленко да ги сомелат до крај. Доколку ја остават Украина да здивне и да се прегрупира пак ќе се појават формации како Азов и фортификации како Горловка, Бахмут, Часов Јар ќе биде многу тешко да ги извадат од таму.
Автоматски споено мислење:

само лудак или тешка будала може да си дозволи најдобрите трупи да ги прати на клање во области како курск.......безброј слики на мртовци и уништена техника излегуваат овие неколку дена

може да биде победа за некој окултист или сатанист,за нормален сигурно не е ова победа
Заповедникот Апти - Кадировецот ги праќаше преку плиноводот (Суџа) нешто слично имаа Вагнер акција во Соледар или Бахмут(Артјомовск), јака акција велат од позади грб им излегле и направиле нереди во украинските редови.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom