Вие се губите тука, не знаете разлика да направите помеѓу тоа што се случи со Косово и ова што го прави Русија.
Добро утро!
Аман бе човек, поставив прашање што ти е тоа “нелегална независност“ ти почна да збориш за Косове репубљик, ги мешаш работите други членови на форумот го спомнаа не јас... прашањето беше оти не ми беше јасно што ти значи тоа а не да ми говориш за Косово и Метохија.
Друг пат биди повеќе концентриран
Косово врска нема со ова што Русија го прави во Украина. Тоа што Русија го прави сега е нешто што се правело пред сто и кусур години.
Значи ништо не се сменило во последниве 100 и кусур години!
Тоа што ти и други сметат дека нешто се сменило е илузија која ви се сервира а вие ја сметате за вистина.
Во политиката/геополитиката се менуваат само интересите (добро и наративот ама само за да се фатат рипчиња) и интересно секогаш има добар улов.
Но да се вратиме на темата.
Што спред тебе би било пораз или победа на Руската федерација во оваа војна РФ против западната империја?
Според мене се освен доведување на ОТАН на границите од 1997 би било пораз на Русија!
И како што можам да видам добро им оди и на воено поле ама и на другите полиња во (според многумина проектот започнат таму некаде 2013 па и порано) најнова вест е дека Турција официелно побарала влез во БРИКС+ и ќе присуствува на самитот во Октомври...
Глобалниот Југ станува се поснажен а доминацијата на западната империја слаби ( но нивната сила/моќ и потенцијали се огромни и постои реална опасност од палење на целиот Свет, а реалноста покажува дека тоа го прават секој ден) и така доаѓаме до прашањето:
Што би било победа или пораз за западната империја во ова војна против Руската федерација?
Ајде сега, само те молам без Косове репубљик.