зошто твоите го бомбардирааат белгород и донецк еве денеска, убиле еден куп цивили.
Русија да не почнеше војна во Украина, тие ќе беа живи.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
зошто твоите го бомбардирааат белгород и донецк еве денеска, убиле еден куп цивили.
Русија да не почнеше војна во Украина, тие ќе беа живи.
Во војна се случува тоа, колку и да е прецизно оружјето. Додека Украина неселктивно го гаѓа Белгород, што е можно повеќе цивилни жртви да има и да влее страв кај населението.
и Украина да се предадеше ќе беа живи 700к војници но не се предаде.
НАТО да не ја втурнеше Украина во војна многу луѓе ќе беа живи.Русија да не почнеше војна во Украина, тие ќе беа живи.
НАТО да не ја втурнеше Украина во војна многу луѓе ќе беа живи.
Јас да би бил Украина, во тие селата во Курск камен на камен не би оставил, од старец до улично куче све под мач.
Автоматски споено мислење:
Што ти е поентава. Русија напраи инвазија во Украина. Нема што тука да плачеш ко некоја неебана дунда за Белгород.
Зошто сега вака типично воукерски одговараш со игнорантност место со факти ?Бла бла бла. Све падна во вода кога руска војска влезе во Украина со тенкови да граби територија.
Поентата ми беше дека има мноогу пропаганда од двете страни. Јес да е среден Мариопул, ама дека животот е онака како во рај, а се колат до посер на 100км од градот, мислам дека е илузорно, тука мислам дека ќе се согласиш и ти. Подвлеков паралела само што ќе беше ако беше обратна ситуацијата.Варто па ја имаш обратната ситуација со градовите во Русија што се под контрола на Укрите. Башка после падот на Јанукович истите тие Укри си убиваа сопствено население само затоа што говорело друг мајчин јазик и затоа што било анти ЕУ и анти НАТО. И знаеш сам што се деси со Донецк и Луганск.
се работи за,![]()
Зеленски: Во рускиот напад на Полтава загинаа 41 лице, повеќе од 180 се повредени - Слободен печат
Во рускиот напад со две балистички проектили на Полтава загинаа 41 лице, а повеќе од 180 се повредени, соопшти украинскиот претседател Володимир Зеленски. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber „Добиени се прелиминарни извештаи за рускиот напад на Полтава со две балистички проектили...www.slobodenpecat.mk
Ја рокнале Полтава, премногу загинати цивили, жално...
Институт за воени комуникации Полтава
Основан во 1968 година како Виша воена командна школа за врски во чест на Маршал Москаленко. Во советско време, институтот двапати беше признат како најдобра образовна институција за воени сигнали. Во периодот на независна Украина, институтот помина низ неколку реорганизации, каде што беше зголемен бројот на катедри и беа воведени цивилни специјалитети. За време на претседателот Порошенко институцијата го добила името по херојот Крута. Институтот е добро позната институција во Полтава, бидејќи уште од советско време е еден од најважните центри за обука за сигнални. Една од градските маала го носи името на овој институт. Универзитетот ја има сета потребна база, персонал и ресурси за обука на експерти за комуникација. Повеќето украински сигналисти беа обучени во оваа институција.
![]()
Убиени шведски инструктори!
Неколку шведски инструктори загинаа во ракетен напад врз центарот за обука за комуникациски трупи во Полтава. -> Брита Елвангер, странска волонтерка која работи со украинската армија и студира со починатиот инструктор на шведски универзитет. Да потсетиме, Шведска планираше да испорача два авиони ASC 890 AWACS, обуката на персоналот во авионот одговара на профилот на центарот за обука. Ракетниот напад на Полтава беше исклучително успешен
Не си фер намерно ги забораваш пекарите/фурните, знаеш ли колку уништијаКој ја следеше сириската војна сигурно се сеќава на "последната болница во Алепо".

Украина по 2014 не постои, односно таа е претворена во орудие во рацете на западот!Што ти е поентава. Русија напраи инвазија во Украина.
"[US National Security Council spokesman John] Kirby said that the issue of stepping up support for Ukraine should be approached carefully so as not to provoke World War III, because it will be sad to see Europe gone," the top diplomat continued. "So they have this deep-seated conviction that they are untouchable. This undermines all the principles based on the Soviet-American agreements on strategic stability, which were later confirmed and developed with Russia," Lavrov said.

Нешто вака би им правел а?Јас да би бил Украина, во тие селата во Курск камен на камен не би оставил, од старец до улично куче све под мач.
Автоматски споено мислење:
Што ти е поентава. Русија напраи инвазија во Украина. Нема што тука да плачеш ко некоја неебана дунда за Белгород.
Што врска има видеово со војнава? Видеово е од пред 10 години...Нешто вака би им правел а?
"Најаки" сте вие "неутралните" само со констатации што се бавите!![]()
[18 +] Odessa. Ukrainian nationalists Finishes jumping people from a burning building.
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.www.youtube.com
Не знам стварно што бараш на темава ако незнаеш каква врска има видеово со војната.Што врска има видеово со војнава? Видеово е од пред 10 години...
Епа 2014та соборија демократски избран прецедател и почнаа да инсталираат западни сателити.Што врска има видеово со војнава? Видеово е од пред 10 години...
Зошто сега вака типично воукерски одговараш со игнорантност место со факти ?