Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.305
Летонија одлучила дека веќе нема во школите децата да учат на руски јазик и само на нивниот јазик. Скоро 25% од популацијата се Руси, што мислете ние вака да направиме што ќе ни се случеше?
Vistinskoto prasanje bi bilo dali Letonija so ovaa odluka e na prav pat ili nie so nasite politiki. Vistinata e mozebi nekade megju no ja sum povekje za toa kako go pravo Letonija (nema vrska sto se raboti za ruskiot jazik). A za nas toj voz odamna e zaminat.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.755
Поени од реакции
6.177
Летонија одлучила дека веќе нема во школите децата да учат на руски јазик и само на нивниот јазик. Скоро 25% од популацијата се Руси, што мислете ние вака да направиме што ќе ни се случеше?
Ke dobievme zauski od Kaleto deka toa ne e vo soglasnost so zapadnjackite standardi I demokratski vrednosti.
Ako voopsto nekoi od nasive politicari moze I da pomisli na vakvo nesto.
... ама најглупа можна работа што можеш да ја помислиш, и јавно да ја искажеш како мисла, е дека Путин ќе падне, револуција во Русија и слично...
Ne znam sto te cudi, sve toa e "veke videno" I standardna sema po koja zapadnjacite gi "demokratiziraat" ostanatite sto ne mislat kako niv...
Samo, za nivna zal, izgleda Rusija ne e bas ljubitel na tie koloritni revolucii....

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Vistinskoto prasanje bi bilo dali Letonija so ovaa odluka e na prav pat ili nie so nasite politiki. Vistinata e mozebi nekade megju no ja sum povekje za toa kako go pravo Letonija (nema vrska sto se raboti za ruskiot jazik). A za nas toj voz odamna e zaminat.
Зашто ние тогаш ќе испаднеме затуцани националисти од балканот за ЕУ додека Летонија ќе е демократска земја која направила потег за единство во државата и да нема поделби? За вакви лицемерни работи што ги прави западот се една од причините зашто народот не е на страната на запад во војната со Украине. Нема никаква врска со некаква русофилија(ок освен 4-5 профили што се бетер од руски ботови).
Самото лицемерие почнува да им се удара по муцка на ЕУ и се повеќе земји не ги удараат од таквото. Ваква ЕУ само може на северофиромски ранг на земји од балканот да има некаков soft power. Убаво рече тој хрватскиот пратеник во ЕУ парламенотот дека ЕУ станува 51ва федерална држава без право на глас.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.539
Поени од реакции
5.271
Васко го гледам само кога има саглам гостин, а неговите „анализи„ се збирштина од неповрзани информации и целосно се небитни и неинтересни...
Васе-брзозборко нема-не дава информации туку пласира онаа што ќе му се нарача и верува (убеден е) дека креира јавно мислење, откако на ... напишав дека е сервис на политичкото и криминалното подземје, ме блокира :(

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.305
Зашто ние тогаш ќе испаднеме затуцани националисти од балканот за ЕУ додека Летонија ќе е демократска земја која направила потег за единство во државата и да нема поделби? За вакви лицемерни работи што ги прави западот се една од причините зашто народот не е на страната на запад во војната со Украине. Нема никаква врска со некаква русофилија(ок освен 4-5 профили што се бетер од руски ботови).
Самото лицемерие почнува да им се удара по муцка на ЕУ и се повеќе земји не ги удараат од таквото. Ваква ЕУ само може на северофиромски ранг на земји од балканот да има некаков soft power. Убаво рече тој хрватскиот пратеник во ЕУ парламенотот дека ЕУ станува 51ва федерална држава без право на глас.
Da, se dovedovme vo situacija da vazime za nacionalisti koga gi branime nasite interesi. Od druga strana drugi drzavi i narodi nemaat problem i malce pritisok da izdrzat. Sega nekoj ke rece sto mozeme da pravime koga SAD i drugi ne pritiskaat ama pa gi naucivme deka sekogas popustame. Taka da niv ne im e gajla za nas tuku kako najlesno ke poturkaat toa sto si zamislile.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Da, se dovedovme vo situacija da vazime za nacionalisti koga gi branime nasite interesi. Od druga strana drugi drzavi i narodi nemaat problem i malce pritisok da izdrzat. Sega nekoj ke rece sto mozeme da pravime koga SAD i drugi ne pritiskaat ama pa gi naucivme deka sekogas popustame. Taka da niv ne im e gajla za nas tuku kako najlesno ke poturkaat toa sto si zamislile.
Кои се тие што ги бранат нашите интереси и важат за националисти?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.539
Поени од реакции
5.271
И Украинците укинаа руски во училишта пред некоја година...
Проблемот не настана кога укинаа руски во училиштата туку кога почнаа да ги убиваат оние кои говорат руски.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Можеш да пишеш што сакаш, и никој не ти зема за грев, ама најглупа можна работа што можеш да ја помислиш, и јавно да ја искажеш како мисла, е дека Путин ќе падне, револуција во Русија и слично, плус згора на тоа дека таква работа би донела позитивни промени. Мислев дека нема до толку одлепени од реалноста кои вака размислуваат.

Сеа уствари прочитав, Во Центар сте читале, на Васе сапуниците :)
Радувај се ти Европа да падне, па ќе те прашам јас тебе после како ќе преживееш.

Не ми се верува каков народ постои во НАШАТА земја, тоа е исто како со нетрпение да чекаш да те снајде лошо на себеси :popce:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.701
Поени од реакции
25.109
Путин му се јавил на телефон на претседетелот на ебената Кина, и го пцуел. А во меѓувреме, пред истиот претседател на Кина си го пцуел и министерот за надворешни работи.

Толку бил скренат, за да ги пцуе најблиските сојузници, ама од друга страна ги нема пцуено Бајден, Шолц, Макрон. Не знаеш кој е полуд, тие што ја пишуваат, или тие што ја конзумираат помијата.
bezobrazen lik be... 100 intervjua ima dadeno, bukvalno cleodnevni intervjua i svasta u karierava i kaj stigne pcue sve zivo i divo... rastura bratot, garant angliski i diplomatija ucel od emenem u detroit na vremeto.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.881
Поени од реакции
36.932
Путин му се јавил на телефон на претседетелот на ебената Кина, и го пцуел. А во меѓувреме, пред истиот претседател на Кина си го пцуел и министерот за надворешни работи.

Толку бил скренат, за да ги пцуе најблиските сојузници, ама од друга страна ги нема пцуено Бајден, Шолц, Макрон. Не знаеш кој е полуд, тие што ја пишуваат, или тие што ја конзумираат помијата.
Ама тоа му се случува така зашо е болен од рак. Така кажа The Sun.

Kajgana Shop

На врв Bottom